pendik escort bayan
ak

Gölbaşı'nda "Yumurta Kabuğu Oyma Sanatı Kursu" Açıldı

16.01.2018 - 14:43, Güncelleme: 16.01.2018 - 14:43
 

Gölbaşı'nda "Yumurta Kabuğu Oyma Sanatı Kursu" Açıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, "yumurta kabuğu oyma sanatı kursu" açıldı. Gölbaşı Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, "yumurta kabuğu oyma sanatı kursu" açıldı. Gölbaşı Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde açılan kurs, ilgi görüyor. Geçirdiği iş kazası nedeniyle yürüme engelli olmasının ardından yumurta kabuğu oyma işçiliğini uğraşı haline getiren ve bu el sanatının öğreticisi olan Hamit Hayran'ın eğitim verdiği kursa, başpehlivanlardan Nuri Zengin ve Polonya uyruklu Luba Yıldırım da katılıyor. Hayran, AA muhabirine yatığı açıklamada, 28 yıllık tecrübeyi Gölbaşı'ndaki insanlara aktarmanın ve bu sanatın yaşayacağını bilmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Mart ayında Afyon'da Yumurta Kabuğu Oyma Sanatı Müzesi'nin açılacağını belirten Hamit Hayran, atalardan kalma bu sanatı tüm Türkiye'ye aşılamak istediklerini belirtti. Katkılarından dolayı Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'a teşekkür eden Hayran, "Başkan Duruay, öncülüğünde bu sene yumurta kabuğu oyma sanatı kursunu başlattık. İnsanların evde boş oturmak yerine farklı bir sanat dalı ile tanışmalarını istiyoruz." diye konuştu. Hayran, bu kursun ilçede ilk açıldığını belirterek, "Türkiye'de ilk olmanın, Gölbaşı'nda da bu kursla birlikte ilk olmanın güzelliğini yaşıyorum." ifadelerini kullandı. Kursa eşiyle katılan başpehlivanlardan Nuri Zengin de bu el sanatının insanın ruhunu müthiş derecede arındırdığını dile getirerek, "Günün yorgunluğunu stresini alıyor. Burada dünyadan kopuyorsunuz. Çok yumurta kırdık. Tutarken, keserken, sağ olsun hocam gelip ince düzeltmeleri yapıyor. Güreş zor ama bu sanat güreşten daha zor." dedi. Gölbaşı'nda evlenen Polonya uyruklu Luba Yıldırım da kursun çok güzel olduğunu söyledi. Emekli öğretmen Hamiye Gündoğdu da "Kurs beynimi rahatlattı ve huzur kazandırdı. Haftada bir gün olan kursu dört gözle bekliyorum." diye konuştu.
ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, "yumurta kabuğu oyma sanatı kursu" açıldı. Gölbaşı Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, "yumurta kabuğu oyma sanatı kursu" açıldı.

Gölbaşı Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde açılan kurs, ilgi görüyor.

Geçirdiği iş kazası nedeniyle yürüme engelli olmasının ardından yumurta kabuğu oyma işçiliğini uğraşı haline getiren ve bu el sanatının öğreticisi olan Hamit Hayran'ın eğitim verdiği kursa, başpehlivanlardan Nuri Zengin ve Polonya uyruklu Luba Yıldırım da katılıyor.

Hayran, AA muhabirine yatığı açıklamada, 28 yıllık tecrübeyi Gölbaşı'ndaki insanlara aktarmanın ve bu sanatın yaşayacağını bilmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Mart ayında Afyon'da Yumurta Kabuğu Oyma Sanatı Müzesi'nin açılacağını belirten Hamit Hayran, atalardan kalma bu sanatı tüm Türkiye'ye aşılamak istediklerini belirtti.

Katkılarından dolayı Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'a teşekkür eden Hayran, "Başkan Duruay, öncülüğünde bu sene yumurta kabuğu oyma sanatı kursunu başlattık. İnsanların evde boş oturmak yerine farklı bir sanat dalı ile tanışmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Hayran, bu kursun ilçede ilk açıldığını belirterek, "Türkiye'de ilk olmanın, Gölbaşı'nda da bu kursla birlikte ilk olmanın güzelliğini yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Kursa eşiyle katılan başpehlivanlardan Nuri Zengin de bu el sanatının insanın ruhunu müthiş derecede arındırdığını dile getirerek, "Günün yorgunluğunu stresini alıyor. Burada dünyadan kopuyorsunuz. Çok yumurta kırdık. Tutarken, keserken, sağ olsun hocam gelip ince düzeltmeleri yapıyor. Güreş zor ama bu sanat güreşten daha zor." dedi.

Gölbaşı'nda evlenen Polonya uyruklu Luba Yıldırım da kursun çok güzel olduğunu söyledi.

Emekli öğretmen Hamiye Gündoğdu da "Kurs beynimi rahatlattı ve huzur kazandırdı. Haftada bir gün olan kursu dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.