pendik escort bayan
ozmenpc.com
ozmenpc.comtr
ak

Bilecik’te 9 bin yıllık yaşam alanı otluğa döndü

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2024 - 11:03, Güncelleme: 31.07.2024 - 10:43
 

Bilecik’te 9 bin yıllık yaşam alanı otluğa döndü

Bilecik’te 9 bin yıllık yaşam alanı otluğa döndü

Bilecik’te bir apartmanın yanındaki boş arsada yürütülen kazılarda ortaya çıkartılan eserlerden, bölgenin 9 bin yıl öncesine ait yaşam alanı olduğu ortaya çıktı. Bölgenin, kazı çalışması sonrası otluğa dönmesine vatandaşlar tepki gösteriyor.Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan bir kişinin, boş arazide gördüğü seramik parçalarını Arkeoloji Müzesine bildirmesi sonucu önceki yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bilecik Belediyesince imzalanan protokol kapsamında, Valilik ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörlüğü’nün desteğiyle bölgede başlatılan kazı çalışmaları geçtiğimiz yıl sona erdi. Kazılarda, 9 bin yıl öncesine ait olduğu tespit edilen oval evler ve ilk seramik örnekleri gün yüzüne çıkarıldı. Batı Anadolu’daki ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu ortaya çıkan alanında ayrıca 8 bin 500 yıllık olduğu düşünülen insan iskeleti bulundu.Vatandaş bölgenin Açık Hava Müzesi olmasını istiyorBölgede yapılan kazı çalışmaları sonrası alan ekiplerce boşaltıldı. Ardından alan için hiç bir önlem alınmayıp terk edilmesi sonucu her yeri otlar sardı. Bölge halkı 9 bin yıllık yaşam alanı bulunan alanın Açık Hava Müzesi olmasını isterken, burada çıkartılan objelerin yerinde sergilenmesini istediler.
Bilecik’te 9 bin yıllık yaşam alanı otluğa döndü
Bilecik’te bir apartmanın yanındaki boş arsada yürütülen kazılarda ortaya çıkartılan eserlerden, bölgenin 9 bin yıl öncesine ait yaşam alanı olduğu ortaya çıktı. Bölgenin, kazı çalışması sonrası otluğa dönmesine vatandaşlar tepki gösteriyor.
Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan bir kişinin, boş arazide gördüğü seramik parçalarını Arkeoloji Müzesine bildirmesi sonucu önceki yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bilecik Belediyesince imzalanan protokol kapsamında, Valilik ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörlüğü’nün desteğiyle bölgede başlatılan kazı çalışmaları geçtiğimiz yıl sona erdi. Kazılarda, 9 bin yıl öncesine ait olduğu tespit edilen oval evler ve ilk seramik örnekleri gün yüzüne çıkarıldı. Batı Anadolu’daki ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu ortaya çıkan alanında ayrıca 8 bin 500 yıllık olduğu düşünülen insan iskeleti bulundu.

Vatandaş bölgenin Açık Hava Müzesi olmasını istiyor
Bölgede yapılan kazı çalışmaları sonrası alan ekiplerce boşaltıldı. Ardından alan için hiç bir önlem alınmayıp terk edilmesi sonucu her yeri otlar sardı. Bölge halkı 9 bin yıllık yaşam alanı bulunan alanın Açık Hava Müzesi olmasını isterken, burada çıkartılan objelerin yerinde sergilenmesini istediler.

Bilecik HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.