pendik escort bayan
ak

Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Özdemir:

Spor 04.11.2016 - 14:23, Güncelleme: 04.11.2016 - 14:23
 

Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Özdemir:

"Bu alanın (güneş enerjisi) desteklenmesiyle panel üretiminin ülkemizde yapılmasının önü açılabilir. Mevzuatla ilgili sorunların aşılmasıyla birlikte Türkiye'de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir"

ANKARA (AA) - Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, güneş enerjisi alanında yapılacak desteklemelerle panel üretiminin Türkiye'de yapılmasının önünün açılabileceğini, mevzuatla ilgili sorunların aşılmasıyla birlikte Türkiye'de de gelişmiş entegre solar çatı sistemlerinin kurulabileceğini belirtti. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 3-4 Kasım tarihlerinde Ankara'da düzenlenen EIF 2016 Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda, Zorlu Enerji'nin de kurucu üyesi olduğu Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneğinin (GÜYAD) kuruluş imza törenin gerçekleştirildiği bildirildi.Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, şirket olarak güneş enerjisi alanında büyük ölçekli yatırımları hayata geçirmek istediklerini ve Türkiye'de güneş enerjisinde ilerlemenin en önemli adımlarından birinin çatı pazarı olduğunu kaydetti.Özdemir, bu alanın desteklenmesiyle panel üretiminin Türkiye'de yapılmasının önünün açılabileceğini belirterek, "Diğer yandan solar çatı uygulamalarının gelişmesinin önündeki en önemli engellerden biri mevzuatla ilgili. Bu konuda Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yürütüyoruz. Mevzuatla ilgili sorunların aşılmasıyla birlikte Türkiye'de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir." ifadesini kullandı. Güneş enerjisi başta olmak üzere, tüm yenilenebilir enerji projelerinin desteklenmesinde yüksek borçlanma maliyetlerinin düşürülmesinin önemine dikkati çeken Özdemir, tarifelerin düşürülüp teşvik sürelerinin uzatılmasının, sektörün geleceği açısından alternatif sunabileceğini bildirdi.
"Bu alanın (güneş enerjisi) desteklenmesiyle panel üretiminin ülkemizde yapılmasının önü açılabilir. Mevzuatla ilgili sorunların aşılmasıyla birlikte Türkiye'de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir"

ANKARA (AA) - Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, güneş enerjisi alanında yapılacak desteklemelerle panel üretiminin Türkiye'de yapılmasının önünün açılabileceğini, mevzuatla ilgili sorunların aşılmasıyla birlikte Türkiye'de de gelişmiş entegre solar çatı sistemlerinin kurulabileceğini belirtti.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 3-4 Kasım tarihlerinde Ankara'da düzenlenen EIF 2016 Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda, Zorlu Enerji'nin de kurucu üyesi olduğu Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneğinin (GÜYAD) kuruluş imza törenin gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, şirket olarak güneş enerjisi alanında büyük ölçekli yatırımları hayata geçirmek istediklerini ve Türkiye'de güneş enerjisinde ilerlemenin en önemli adımlarından birinin çatı pazarı olduğunu kaydetti.

Özdemir, bu alanın desteklenmesiyle panel üretiminin Türkiye'de yapılmasının önünün açılabileceğini belirterek, "Diğer yandan solar çatı uygulamalarının gelişmesinin önündeki en önemli engellerden biri mevzuatla ilgili. Bu konuda Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yürütüyoruz. Mevzuatla ilgili sorunların aşılmasıyla birlikte Türkiye'de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir." ifadesini kullandı.

Güneş enerjisi başta olmak üzere, tüm yenilenebilir enerji projelerinin desteklenmesinde yüksek borçlanma maliyetlerinin düşürülmesinin önemine dikkati çeken Özdemir, tarifelerin düşürülüp teşvik sürelerinin uzatılmasının, sektörün geleceği açısından alternatif sunabileceğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.