pendik escort bayan
ak

Zorlu Enerji Bıst Sürdürülebilirlik Endeksinde

26.10.2016 - 15:48, Güncelleme: 26.10.2016 - 15:48
 

Zorlu Enerji Bıst Sürdürülebilirlik Endeksinde

Zorlu Enerji, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde gönüllü yer alan sayılı şirketlerden oldu

İSTANBUL (AA) - Zorlu Enerji, Borsa İstanbul’un Kasım 2016 – Ekim 2017 dönemi için açıkladığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde gönüllü yer alan sayılı şirketlerden oldu. Zorlu Enerji açıklamasına göre, yerli ve yenilenebilir enerji alanında referans projelere imza atan Zorlu Enerji, Borsa İstanbul’un (BIST) Kasım 2016 – Ekim 2017 dönemi için açıkladığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde gönüllü olarak yer aldı. Sürdürülebilirlik Endeksi kriterlerine göre değerlendirilen BIST 50 şirketlerine ek olarak bu yıl ilk kez BIST 100 endeksinde yer alan şirketlerin gönüllü başvuruları da kabul edildi. Zorlu Enerji, 1 Kasım 2016’dan itibaren geçerli olacak BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde gönüllü yer alan sayılı şirketten biri oldu. Şirketlerin doğal kaynakların tükenmesi, küresel ısınma, sağlık, güvenlik, istihdam gibi konulara nasıl yaklaştıkları ve yaklaşımlarını kurumsal yönetim politika ve uygulamalarına hangi düzeyde yansıttıklarının değerlendirildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi listesinde 63 şirket değerlemeye alınırken, endekste yer alan 43 şirketten biri de Zorlu Enerji oldu. - "Portföyünün yüzde 67’si yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından"Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak konuya ilişkin değerlendirmesinde sürdürülebilirliği ekonomik, sosyal ve çevresel yönleriyle kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.Sürdürülebilirliğe ekonomik, sosyal ve çevresel değer yaratma vizyonuyla yaklaştıklarını belirten Ak, "Başta bizim gibi enerji şirketleri olmak üzere tüm kurumlar için sürdürülebilirlik iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Konuya ekonomik, sosyal ve çevresel yönleriyle kapsamlı bir şekilde yaklaşan bir şirket olarak Sürdürülebilirlik Kurulumuzla birlikte sürdürülebilirlik stratejimizi geliştiriyor ve bu alanda daha etkili ve sonuç odaklı adımlar atıyoruz. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi kriterlerine göre değerlendirilmeye gönüllü olmamız ve yeni endekste gönüllü yer almamız da sürdürülebilirliğe verdiğimiz önemi ve vizyonumuzu yansıtıyor." ifadelerini kullandı.Türkiye’deki portföyünün yüzde 67’sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağlayan bir şirket olarak sürdürülebilirlik konusunda enerji sektöründe birçok ilke imza attıklarını anımsatan Ak, "Zorlu Enerji olarak Türkiye’de sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan ve karbon ayak izini hesaplayan ilk enerji şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde gönüllü yer almak gibi sektörümüze ilham olabilecek farklı çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz." diye devam etti.Açıklamada verilen bilgiye göre şirketlere, kurumsal sürdürülebilirlik performanslarını yerel ve küresel anlamda karşılaştırma imkanı veren endeks, 2014 yılından bu yana yayınlanıyor.
Zorlu Enerji, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde gönüllü yer alan sayılı şirketlerden oldu

İSTANBUL (AA) - Zorlu Enerji, Borsa İstanbul’un Kasım 2016 – Ekim 2017 dönemi için açıkladığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde gönüllü yer alan sayılı şirketlerden oldu.

Zorlu Enerji açıklamasına göre, yerli ve yenilenebilir enerji alanında referans projelere imza atan Zorlu Enerji, Borsa İstanbul’un (BIST) Kasım 2016 – Ekim 2017 dönemi için açıkladığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde gönüllü olarak yer aldı.

Sürdürülebilirlik Endeksi kriterlerine göre değerlendirilen BIST 50 şirketlerine ek olarak bu yıl ilk kez BIST 100 endeksinde yer alan şirketlerin gönüllü başvuruları da kabul edildi. Zorlu Enerji, 1 Kasım 2016’dan itibaren geçerli olacak BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde gönüllü yer alan sayılı şirketten biri oldu.

Şirketlerin doğal kaynakların tükenmesi, küresel ısınma, sağlık, güvenlik, istihdam gibi konulara nasıl yaklaştıkları ve yaklaşımlarını kurumsal yönetim politika ve uygulamalarına hangi düzeyde yansıttıklarının değerlendirildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi listesinde 63 şirket değerlemeye alınırken, endekste yer alan 43 şirketten biri de Zorlu Enerji oldu.


- "Portföyünün yüzde 67’si yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından"


Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak konuya ilişkin değerlendirmesinde sürdürülebilirliği ekonomik, sosyal ve çevresel yönleriyle kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

Sürdürülebilirliğe ekonomik, sosyal ve çevresel değer yaratma vizyonuyla yaklaştıklarını belirten Ak, "Başta bizim gibi enerji şirketleri olmak üzere tüm kurumlar için sürdürülebilirlik iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Konuya ekonomik, sosyal ve çevresel yönleriyle kapsamlı bir şekilde yaklaşan bir şirket olarak Sürdürülebilirlik Kurulumuzla birlikte sürdürülebilirlik stratejimizi geliştiriyor ve bu alanda daha etkili ve sonuç odaklı adımlar atıyoruz. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi kriterlerine göre değerlendirilmeye gönüllü olmamız ve yeni endekste gönüllü yer almamız da sürdürülebilirliğe verdiğimiz önemi ve vizyonumuzu yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki portföyünün yüzde 67’sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağlayan bir şirket olarak sürdürülebilirlik konusunda enerji sektöründe birçok ilke imza attıklarını anımsatan Ak, "Zorlu Enerji olarak Türkiye’de sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan ve karbon ayak izini hesaplayan ilk enerji şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde gönüllü yer almak gibi sektörümüze ilham olabilecek farklı çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz." diye devam etti.

Açıklamada verilen bilgiye göre şirketlere, kurumsal sürdürülebilirlik performanslarını yerel ve küresel anlamda karşılaştırma imkanı veren endeks, 2014 yılından bu yana yayınlanıyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.