pendik escort bayan
ak

Zara'da Kır Gezisi Düzenlendi

Siyaset 26.08.2018 - 14:13, Güncelleme: 26.08.2018 - 14:13
 

Zara'da Kır Gezisi Düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde, kır gezisi düzenlendi. Ütükyurdu Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından Ütükyurdu köyü etkinlik...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde, kır gezisi düzenlendi. Ütükyurdu Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından Ütükyurdu köyü etkinlik alanında düzenlenen kır gezisinde, köy seyirlik oyunları ile yöresel kıyafetlerle kağnı arabası geçişi ilgi çekti. Köy sakinlerinden Mürsel Yıldırım, "Geçmişte yük taşıdığımız ve tarla işlerinde kullandığımız kağnı arabaları günümüzde artık kullanılmıyor. Ahırda bulunan ve geçmişte kullandığımız kağnı arabasını hiç görmeyenlere göstermek, bilenlere de eski köy yaşamını hatırlatmak istedik." dedi.Programın son kısmında ise ağalık seçimi yapıldı. Yapılan açık artırma sonucunda 16 kişi arasında 14 bin lira ile en yüksek teklifi veren köy muhtarı Ayhan Macit ağa seçildi. Bu arada üç yıl üst üste köy ağalık görevini yerine getiren Zeliha Polat'a altın kemer takıldı.
SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde, kır gezisi düzenlendi. Ütükyurdu Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından Ütükyurdu köyü etkinlik...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde, kır gezisi düzenlendi.

Ütükyurdu Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından Ütükyurdu köyü etkinlik alanında düzenlenen kır gezisinde, köy seyirlik oyunları ile yöresel kıyafetlerle kağnı arabası geçişi ilgi çekti.

Köy sakinlerinden Mürsel Yıldırım, "Geçmişte yük taşıdığımız ve tarla işlerinde kullandığımız kağnı arabaları günümüzde artık kullanılmıyor. Ahırda bulunan ve geçmişte kullandığımız kağnı arabasını hiç görmeyenlere göstermek, bilenlere de eski köy yaşamını hatırlatmak istedik." dedi.

Programın son kısmında ise ağalık seçimi yapıldı. Yapılan açık artırma sonucunda 16 kişi arasında 14 bin lira ile en yüksek teklifi veren köy muhtarı Ayhan Macit ağa seçildi.

Bu arada üç yıl üst üste köy ağalık görevini yerine getiren Zeliha Polat'a altın kemer takıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.