pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Zamana Direnen Saatçi Kentsel Dönüşüm İçin Geri Sayıyor

Siyaset 18.06.2017 - 10:13, Güncelleme: 18.06.2017 - 10:13
 

Zamana Direnen Saatçi Kentsel Dönüşüm İçin Geri Sayıyor

Başkentin Altındağ ilçesindeki Yenidoğan semtinde saat tamirciliği yapan 75 yaşındaki Hüseyin Koca, 44 yıldır biriktirdiği anıların mekanı olan dükkanının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olmasının hüznünü yaşıyor- Koca:-"Dozeri bekliyoruz ki dozer ge

ANKARA (AA) - SEFA ŞAHİN - Başkentin Altındağ ilçesindeki Yenidoğan semtinde saat tamirciliği yapan 75 yaşındaki Hüseyin Koca, 44 yıldır birçok anı biriktirdiği dükkanının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olmasının hüznünü yaşıyor.Yenidoğan'da 45 yıldır saat tamirciliği yapan Hüseyin Usta, 44 yıl aynı dükkanda çalıştı, meslek hayatı boyunca üç çırak yetiştirdi.Her sabah güne, erken saatte geldiği dükkanının önünü süpürerek başlayan Koca, gecekondular arasındaki küçücük dükkanında esnaflık geleneğini yaşatmaya çalıştı.Altındağ Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dükkanı yıkılacak Koca, duygularını AA muhabirine anlattı.Beş metrekarelik dükkanında 44 yıldır mesleğini icra ettiğini belirten Koca, "Burası yıkıldı, bütün esnaf gitti. Burada vakit geçirmek için oturuyoruz. Günde hiçbir iş yapamıyoruz. Dozeri bekliyoruz ki dozer gelip burayı yıksın. O zaman biz de terk edeceğiz buraları. İşlerimizi bırakacağız." dedi.- "Saat koleksiyonerliği yaptım"Geçmişte eline çok değerli saatler geçtiğini ifade eden Hüseyin Koca, saat koleksiyonerliği de yaptığını dile getirdi.Antika değerindeki saatleri, maddi sıkıntılardan dolayı saat tutkunlarına sattığını dile getiren Hüseyin Usta, şunları kaydetti:"Burası yıkılacak diye üzülüyorum. Bizim doğup büyüdüğümüz yer burası. Buradan bir ekmek yiyorduk. Emekliliğimiz yetmiyor, saat tamirciliği bize ek gelirdi. Tabii üzülüyorum dozer geleceği zaman bizim için her şey bitecek. Elimizden başka bir iş gelmediğinden dolayı boş gezeceğiz. Başka herhangi bir yer açamayız çünkü buna maddi gücümüz yetmez. Kiralarımız ucuz olduğu için buralarda idare ediyorduk." Hüseyin Koca, kentsel dönüşüm nedeniyle çevredeki eski yapıların yerlerine yenilerinin yapıldığını belirterek, dükkanı yenilense de yaşı nedeniyle çalışamayacağını söyledi.
Başkentin Altındağ ilçesindeki Yenidoğan semtinde saat tamirciliği yapan 75 yaşındaki Hüseyin Koca, 44 yıldır biriktirdiği anıların mekanı olan dükkanının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olmasının hüznünü yaşıyor- Koca:-"Dozeri bekliyoruz ki dozer ge

ANKARA (AA) - SEFA ŞAHİN - Başkentin Altındağ ilçesindeki Yenidoğan semtinde saat tamirciliği yapan 75 yaşındaki Hüseyin Koca, 44 yıldır birçok anı biriktirdiği dükkanının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olmasının hüznünü yaşıyor.

Yenidoğan'da 45 yıldır saat tamirciliği yapan Hüseyin Usta, 44 yıl aynı dükkanda çalıştı, meslek hayatı boyunca üç çırak yetiştirdi.

Her sabah güne, erken saatte geldiği dükkanının önünü süpürerek başlayan Koca, gecekondular arasındaki küçücük dükkanında esnaflık geleneğini yaşatmaya çalıştı.

Altındağ Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dükkanı yıkılacak Koca, duygularını AA muhabirine anlattı.

Beş metrekarelik dükkanında 44 yıldır mesleğini icra ettiğini belirten Koca, "Burası yıkıldı, bütün esnaf gitti. Burada vakit geçirmek için oturuyoruz. Günde hiçbir iş yapamıyoruz. Dozeri bekliyoruz ki dozer gelip burayı yıksın. O zaman biz de terk edeceğiz buraları. İşlerimizi bırakacağız." dedi.

- "Saat koleksiyonerliği yaptım"

Geçmişte eline çok değerli saatler geçtiğini ifade eden Hüseyin Koca, saat koleksiyonerliği de yaptığını dile getirdi.

Antika değerindeki saatleri, maddi sıkıntılardan dolayı saat tutkunlarına sattığını dile getiren Hüseyin Usta, şunları kaydetti:

"Burası yıkılacak diye üzülüyorum. Bizim doğup büyüdüğümüz yer burası. Buradan bir ekmek yiyorduk. Emekliliğimiz yetmiyor, saat tamirciliği bize ek gelirdi. Tabii üzülüyorum dozer geleceği zaman bizim için her şey bitecek. Elimizden başka bir iş gelmediğinden dolayı boş gezeceğiz. Başka herhangi bir yer açamayız çünkü buna maddi gücümüz yetmez. Kiralarımız ucuz olduğu için buralarda idare ediyorduk."

Hüseyin Koca, kentsel dönüşüm nedeniyle çevredeki eski yapıların yerlerine yenilerinin yapıldığını belirterek, dükkanı yenilense de yaşı nedeniyle çalışamayacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.