pendik escort bayan
ak

Yozgat'ta Siyah Nohutun Deneme Ekimi Yapıldı

24.04.2019 - 13:38, Güncelleme: 24.04.2019 - 13:38
 

Yozgat'ta Siyah Nohutun Deneme Ekimi Yapıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Boğazlıyan'ın Gövdecili köyünde siyah nohutun deneme ekimini yaptı. Tarım ve Orman İl Müdürü...

YOZGAT (AA) - Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Boğazlıyan'ın Gövdecili köyünde siyah nohutun deneme ekimini yaptı. Tarım ve Orman İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, yazılı açıklamasında, baklagil ekiminde alternatif ve yerli çeşitlerin denenmesi amacıyla Boğazlıyan'ın Gövdecili köyünde siyah nohut deneme ekiminin yapıldığını bildirdi. Özdemir, şu bilgileri verdi: "Siyah nohutun bilinen nohuttan farkı yoktur sadece rengi siyahtır. Halk arasında 'kara nohut' diye de bilinir. Yetiştirilmesi kolaydır. İlimizde görülen çiftçilerimiz tarafından san olarak anılan antraknoz hastalığına toleranslıdır. Hem protein oranı hem de diğer besin maddeleri bakımından ülkemizde ekilen diğer nohutlara göre besleyici değeri çok yüksektir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah nohutta antioksidan, magnezyum ve folik asit bol miktarda bulunmaktadır. Henüz pazar durumu diğer nohuta göre daha zayıf olmakla birlikte bu saydığımız özellikleri nedeniyle bazı tüketiciler tarafından özellikle istenmektedir."
YOZGAT (AA) - Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Boğazlıyan'ın Gövdecili köyünde siyah nohutun deneme ekimini yaptı. Tarım ve Orman İl Müdürü...

YOZGAT (AA) - Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Boğazlıyan'ın Gövdecili köyünde siyah nohutun deneme ekimini yaptı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, yazılı açıklamasında, baklagil ekiminde alternatif ve yerli çeşitlerin denenmesi amacıyla Boğazlıyan'ın Gövdecili köyünde siyah nohut deneme ekiminin yapıldığını bildirdi.

Özdemir, şu bilgileri verdi:

"Siyah nohutun bilinen nohuttan farkı yoktur sadece rengi siyahtır. Halk arasında 'kara nohut' diye de bilinir. Yetiştirilmesi kolaydır. İlimizde görülen çiftçilerimiz tarafından san olarak anılan antraknoz hastalığına toleranslıdır. Hem protein oranı hem de diğer besin maddeleri bakımından ülkemizde ekilen diğer nohutlara göre besleyici değeri çok yüksektir. Lifli yapısı ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir. Siyah nohutta antioksidan, magnezyum ve folik asit bol miktarda bulunmaktadır. Henüz pazar durumu diğer nohuta göre daha zayıf olmakla birlikte bu saydığımız özellikleri nedeniyle bazı tüketiciler tarafından özellikle istenmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.