pendik escort bayan
ak

Yozgat'ta Hafızlara İcazet Belgesi Verildi

23.09.2017 - 19:03, Güncelleme: 23.09.2017 - 19:03
 

Yozgat'ta Hafızlara İcazet Belgesi Verildi

YOZGAT (AA) – Yozgat Bilal Şahin Hafızlık Kursunda eğitimini tamamlayan 22 hafıza düzenlenen törenle icazet belgesi verildi. Bilal Şahin Külliyesinde...

YOZGAT (AA) – Yozgat Bilal Şahin Hafızlık Kursunda eğitimini tamamlayan 22 hafıza düzenlenen törenle icazet belgesi verildi. Bilal Şahin Külliyesinde düzenlenen törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Allah’ın dinini öğrenmek, öğretmek ve yaymak en önemli görevlerden birisi olduğunu söyledi. Kur’an-ı Kerimin okunması ve öğretilmesinde hafızların öneminin büyük olduğunu vurgulayan Yurtnaç, "Bizler Yozgatlılar olarak bu ortamı desteklememiz çocuklarımızı hafızlığa doğru yönlendirmemiz lazım. Artık milli eğitim sistemimiz hem okulunu okuyup hem de hafızlık yapma fırsatını sunuyor." dedi. Yurtnaç icazet alan hafızlara da seslenerek şunları kaydetti: "Rehavetten ve rutinden uzaklaşacağız. Rehavet ve rutin bizi tembelliğe iter, bu icazet töreninde sorumluluk alıyorsunuz. Aynı zamanda toplumda size saygı duyacak, sorumluğu da yanınızda getiriyorsunuz. İnsanların sizin bilgilerinize ihtiyacı olacak. Bunun yanında fen ve sosyal ilimlere de vakıf olmak zorundasınız. Bunun bir tarafını eksik yaparsanız noksan olursunuz, şiir okuyacaksınız, tarih okuyacaksınız, mantık okuyacaksınız, tüm bilginizle halkımızın karşısına çıkacak ve onları aydınlatacaksınız."Yurtanç, hafızların yetişmesinde emeği geçenlere ve Kur’an kursunu yaptıran ve hafızların yetişmesine destek olan iş adamı Bilal Şahin'e de teşekkür etti. Yozgat Müftüsü Salih Sezik de il genelinde 415 kuran kursu, 978 camide yaklaşık bin 500 din gönüllüsüyle hizmet verdiklerini belirtti. Sezik, ilk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarının ilk önce kendi kitaplarını okuyarak başlaması gerektiğini vurgulayarak, "Ülkemizde de Kur’an eğitimi kimi dönemlerde getirilen tüm yasaklara, engellemelere rağmen kesintisiz sürdürülmüştür. Çocuklarımızı Kur’an eğitimi konusunda teşvik ederek bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Tabi Kur'anı Kerimi okumak sadece harflerini telaffuz etmek değildir. Kur'anı Kerimin lafız ve mana ile birlikte gönüllere ve zihinlere girmesi de esastır." diye konuştu. Konuşmaların ardından mezun olan 22 hafıza icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. İcazet törenine Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
YOZGAT (AA) – Yozgat Bilal Şahin Hafızlık Kursunda eğitimini tamamlayan 22 hafıza düzenlenen törenle icazet belgesi verildi. Bilal Şahin Külliyesinde...

YOZGAT (AA) – Yozgat Bilal Şahin Hafızlık Kursunda eğitimini tamamlayan 22 hafıza düzenlenen törenle icazet belgesi verildi.

Bilal Şahin Külliyesinde düzenlenen törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Allah’ın dinini öğrenmek, öğretmek ve yaymak en önemli görevlerden birisi olduğunu söyledi.

Kur’an-ı Kerimin okunması ve öğretilmesinde hafızların öneminin büyük olduğunu vurgulayan Yurtnaç, "Bizler Yozgatlılar olarak bu ortamı desteklememiz çocuklarımızı hafızlığa doğru yönlendirmemiz lazım. Artık milli eğitim sistemimiz hem okulunu okuyup hem de hafızlık yapma fırsatını sunuyor." dedi.

Yurtnaç icazet alan hafızlara da seslenerek şunları kaydetti:

"Rehavetten ve rutinden uzaklaşacağız. Rehavet ve rutin bizi tembelliğe iter, bu icazet töreninde sorumluluk alıyorsunuz. Aynı zamanda toplumda size saygı duyacak, sorumluğu da yanınızda getiriyorsunuz. İnsanların sizin bilgilerinize ihtiyacı olacak. Bunun yanında fen ve sosyal ilimlere de vakıf olmak zorundasınız. Bunun bir tarafını eksik yaparsanız noksan olursunuz, şiir okuyacaksınız, tarih okuyacaksınız, mantık okuyacaksınız, tüm bilginizle halkımızın karşısına çıkacak ve onları aydınlatacaksınız."

Yurtanç, hafızların yetişmesinde emeği geçenlere ve Kur’an kursunu yaptıran ve hafızların yetişmesine destek olan iş adamı Bilal Şahin'e de teşekkür etti.

Yozgat Müftüsü Salih Sezik de il genelinde 415 kuran kursu, 978 camide yaklaşık bin 500 din gönüllüsüyle hizmet verdiklerini belirtti.

Sezik, ilk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarının ilk önce kendi kitaplarını okuyarak başlaması gerektiğini vurgulayarak, "Ülkemizde de Kur’an eğitimi kimi dönemlerde getirilen tüm yasaklara, engellemelere rağmen kesintisiz sürdürülmüştür. Çocuklarımızı Kur’an eğitimi konusunda teşvik ederek bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Tabi Kur'anı Kerimi okumak sadece harflerini telaffuz etmek değildir. Kur'anı Kerimin lafız ve mana ile birlikte gönüllere ve zihinlere girmesi de esastır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun olan 22 hafıza icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

İcazet törenine Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.