pendik escort bayan
ak

Yozgat'ta Fetö/pyd Soruşturmalarında 314 Kişi Tutuklandı

18.07.2017 - 11:28, Güncelleme: 18.07.2017 - 11:28
 

Yozgat'ta Fetö/pyd Soruşturmalarında 314 Kişi Tutuklandı

YOZGAT (AA) – Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca bir yıl içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması...

YOZGAT (AA) – Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca bir yıl içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 bin 672 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı, gözaltına alınan 780 şüpheliden 314'ünün tutuklandığı bildirildi. Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 2 bin 672 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda toplam 780 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerden 314'ünün tutuklandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:"Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi ve Sulh Ceza Hakimliğinin kararları ile toplam 958 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklanan 314 şüpheliden 298 şüpheli hakkında Yozgat Ağır Ceza Mahkemesine FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan kamu davası açılmıştır. Tutuklu bulunan 16 şüphelinin ise soruşturma işlemleri henüz devam etmektedir. Kamu davası açılan 9 şüpheli hakkında Yozgat Ağır Ceza Mahkemesince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan 2 ile 7 yıl 18 ay arasında değişen hapis cezasına hükmedilmiştir. Soruşturma yürütülen 482 şüpheli hakkındaki soruşturma dosyaları Cumhuriyet Başsavcılığımızca gereğinin takdir ve ifası için yetkili Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiştir. Hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma yürütülen 132 şüpheli hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığımızca takipsizlik kararı verilmiştir. Halen Cumhuriyet Başsavcılığımızca toplam bin 547 şüpheli hakkında ise FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak iddiası ile soruşturma işlemleri devam etmektedir."
YOZGAT (AA) – Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca bir yıl içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması...

YOZGAT (AA) – Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca bir yıl içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 bin 672 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı, gözaltına alınan 780 şüpheliden 314'ünün tutuklandığı bildirildi.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 2 bin 672 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda toplam 780 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelilerden 314'ünün tutuklandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi ve Sulh Ceza Hakimliğinin kararları ile toplam 958 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklanan 314 şüpheliden 298 şüpheli hakkında Yozgat Ağır Ceza Mahkemesine FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan kamu davası açılmıştır.

Tutuklu bulunan 16 şüphelinin ise soruşturma işlemleri henüz devam etmektedir. Kamu davası açılan 9 şüpheli hakkında Yozgat Ağır Ceza Mahkemesince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan 2 ile 7 yıl 18 ay arasında değişen hapis cezasına hükmedilmiştir.

Soruşturma yürütülen 482 şüpheli hakkındaki soruşturma dosyaları Cumhuriyet Başsavcılığımızca gereğinin takdir ve ifası için yetkili Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiştir. Hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma yürütülen 132 şüpheli hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığımızca takipsizlik kararı verilmiştir. Halen Cumhuriyet Başsavcılığımızca toplam bin 547 şüpheli hakkında ise FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak iddiası ile soruşturma işlemleri devam etmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.