pendik escort bayan
ak

Yozgat'ta Alternatif Yem Bitkisi Ekildi

07.11.2017 - 15:33, Güncelleme: 07.11.2017 - 15:33
 

Yozgat'ta Alternatif Yem Bitkisi Ekildi

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, alternatif yem bitkisi olarak İtalyan çiminin deneme ekimini yaptı.Türkiye'nin tarım...

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, alternatif yem bitkisi olarak İtalyan çiminin deneme ekimini yaptı.Türkiye'nin tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir potansiyele sahip Yozgat'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, üreticilerin yem girdilerini düşürmek amacıyla deneme olarak alternatif yem bitkileri ekimlerini sürdürüyor. İl Müdürlüğü ekipleri halk arasında süt otu olarak bilinen İtalyan çiminin kışlık deneme ekimleri Divanlı, Kuşçu, Fakıbeyli, Boğazlıyan'ın Yenipazar ve Yerköy'ün Arifoğlu köylerinde yaptı. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, amaçlarının özellikle hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin üretim ve verimlerini artırmak, kaliteli kaba yem üreterek hayvancılıkta karlılığı yükseltmek olduğunu söyledi. Yapılan deneme ekimleriyle il genelinde sulu ve kıraç ortamlardaki bitkilerin gelişim ve yetişme durumlarının gözlemleneceğini ifade eden Özdemir, şu bilgileri aktardı: "Çiftçi ile birlikte hasat yapılarak sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır. Daha önce Fakıbeyli köyünde küçük bir alanda yazlık olarak deneme ekimi yapılmıştı şimdi de kışlık olarak deneme ekimi yaptık. Ayrıca 2018 bahar döneminde yazlık olarak demonstrasyon ekimleri yapacağız."
YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, alternatif yem bitkisi olarak İtalyan çiminin deneme ekimini yaptı.Türkiye'nin tarım...

YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, alternatif yem bitkisi olarak İtalyan çiminin deneme ekimini yaptı.

Türkiye'nin tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir potansiyele sahip Yozgat'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, üreticilerin yem girdilerini düşürmek amacıyla deneme olarak alternatif yem bitkileri ekimlerini sürdürüyor.

İl Müdürlüğü ekipleri halk arasında süt otu olarak bilinen İtalyan çiminin kışlık deneme ekimleri Divanlı, Kuşçu, Fakıbeyli, Boğazlıyan'ın Yenipazar ve Yerköy'ün Arifoğlu köylerinde yaptı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, amaçlarının özellikle hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin üretim ve verimlerini artırmak, kaliteli kaba yem üreterek hayvancılıkta karlılığı yükseltmek olduğunu söyledi.

Yapılan deneme ekimleriyle il genelinde sulu ve kıraç ortamlardaki bitkilerin gelişim ve yetişme durumlarının gözlemleneceğini ifade eden Özdemir, şu bilgileri aktardı:

"Çiftçi ile birlikte hasat yapılarak sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır. Daha önce Fakıbeyli köyünde küçük bir alanda yazlık olarak deneme ekimi yapılmıştı şimdi de kışlık olarak deneme ekimi yaptık. Ayrıca 2018 bahar döneminde yazlık olarak demonstrasyon ekimleri yapacağız."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.