pendik escort bayan
ak

Yozgat Çocuk Sanat Merkezi Açıldı

21.04.2018 - 16:48, Güncelleme: 21.04.2018 - 16:48
 

Yozgat Çocuk Sanat Merkezi Açıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen ve bahçe düzenlemesi yapılan tarihi Mehmet Ağa Konağı, Çocuk Sanat Merkezi olarak çocukların...

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen ve bahçe düzenlemesi yapılan tarihi Mehmet Ağa Konağı, Çocuk Sanat Merkezi olarak çocukların hizmetine sunuldu.İstanbulluoğlu Mahallesi'nde bulunan konağın açılışında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, konakları restore ederek tarihe sahip çıkan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'a teşekkür etti. Tarihi konağın çocuk sanat merkezi olarak kullanılmasının da önemli olduğunu aktaran Yurtnaç, "Bu konakta yaşayan insanlar şanslı insanlar. Çocuklarımız da böyle güzel, tarihi bir konakta çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak büyüyecekler. Bu konağın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde çocukların hizmetine sunulması da ayrı bir güzelliktir. Çocuklarımızın şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da şehri hızlı bir şekilde tarihi ve kültürel kimliğine geri döndürmek istediklerini belirtti. Arslan, "Bunlar küçük yatırımlar olarak kabul edilebilir ama fonksiyonu ve işlevi itibariyle de önemli ve büyük bir yatırımdır. Çünkü geçtiğimiz yıllara baktığımızda Yozgat'ın hızlı bir şekilde tarihi ve kültürel kimliğinden uzaklaştığını görüyoruz. Biz Yozgat'a bu kimliğini tekrar kazandırmak istiyoruz. Bu bölgede yoğun çalışmalarımız var. Elimizde kalabilmiş olan eski Yozgat konaklarını tekrar günümüze kazandırmak istiyoruz. Bir yıldır burada uğraşıyoruz. Allah'a şükür güzel bir mekan ortaya çıktı." diye konuştu. Arslan, konakta çocuklara yönelik çeşitli kurslar düzenleneceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Yozgat Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi hizmete açıldı. .
YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen ve bahçe düzenlemesi yapılan tarihi Mehmet Ağa Konağı, Çocuk Sanat Merkezi olarak çocukların...

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen ve bahçe düzenlemesi yapılan tarihi Mehmet Ağa Konağı, Çocuk Sanat Merkezi olarak çocukların hizmetine sunuldu.

İstanbulluoğlu Mahallesi'nde bulunan konağın açılışında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, konakları restore ederek tarihe sahip çıkan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'a teşekkür etti.

Tarihi konağın çocuk sanat merkezi olarak kullanılmasının da önemli olduğunu aktaran Yurtnaç, "Bu konakta yaşayan insanlar şanslı insanlar. Çocuklarımız da böyle güzel, tarihi bir konakta çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak büyüyecekler. Bu konağın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde çocukların hizmetine sunulması da ayrı bir güzelliktir. Çocuklarımızın şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da şehri hızlı bir şekilde tarihi ve kültürel kimliğine geri döndürmek istediklerini belirtti.

Arslan, "Bunlar küçük yatırımlar olarak kabul edilebilir ama fonksiyonu ve işlevi itibariyle de önemli ve büyük bir yatırımdır. Çünkü geçtiğimiz yıllara baktığımızda Yozgat'ın hızlı bir şekilde tarihi ve kültürel kimliğinden uzaklaştığını görüyoruz. Biz Yozgat'a bu kimliğini tekrar kazandırmak istiyoruz. Bu bölgede yoğun çalışmalarımız var. Elimizde kalabilmiş olan eski Yozgat konaklarını tekrar günümüze kazandırmak istiyoruz. Bir yıldır burada uğraşıyoruz. Allah'a şükür güzel bir mekan ortaya çıktı." diye konuştu.

Arslan, konakta çocuklara yönelik çeşitli kurslar düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Yozgat Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi hizmete açıldı.


.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.