pendik escort bayan
ak

Yöresel Yabani Bitkiler Parkı'na Fidanlar Dikildi

17.09.2017 - 17:13, Güncelleme: 17.09.2017 - 17:13
 

Yöresel Yabani Bitkiler Parkı'na Fidanlar Dikildi

KONYA (AA) - Hüyük ilçesinde kurulacak Yöresel Yabani Bitkiler Parkı için ilk fidanların dikildiği bildirildi. Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı...

KONYA (AA) - Hüyük ilçesinde kurulacak Yöresel Yabani Bitkiler Parkı için ilk fidanların dikildiği bildirildi. Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, köyde gazetecilere yaptığı açıklamada, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin de desteğiyle Yöresel Yabani Bitkiler Parkı'nın temellerini diktikleri fidanlarla attıklarını söyledi.Parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Taşdiken, şunları kaydetti: "Ziraat fakültemizle işbirliği halinde Türkiye'de ilk defa sadece bölgede yetişen yaygın bitki türleri, endemik ve tıbbi bitkilerden oluşacak park, sanatçılarımıza ait köyde kuruluyor. Böylece İç Anadolu Bölgesi'nde yetişen bitkiler için hepsinin bir arada görülebileceği toplu bir galeri oluşturuluyor. İnşallah daha sonraki hedefimizde ise yöresel bitkiler müzesini oluşturabilmek var. Türkiye'den çok sayıda tanınmış sanatçıyla birlikte birlikte bunu yaptık. Herkes, heyecan içerisinde ve büyük bir iş olacağını düşünüyorum çünkü şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla yöresel bitkilerin bir arada toplandığı bir park yok."
KONYA (AA) - Hüyük ilçesinde kurulacak Yöresel Yabani Bitkiler Parkı için ilk fidanların dikildiği bildirildi. Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı...

KONYA (AA) - Hüyük ilçesinde kurulacak Yöresel Yabani Bitkiler Parkı için ilk fidanların dikildiği bildirildi.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, köyde gazetecilere yaptığı açıklamada, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin de desteğiyle Yöresel Yabani Bitkiler Parkı'nın temellerini diktikleri fidanlarla attıklarını söyledi.

Parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Taşdiken, şunları kaydetti:

"Ziraat fakültemizle işbirliği halinde Türkiye'de ilk defa sadece bölgede yetişen yaygın bitki türleri, endemik ve tıbbi bitkilerden oluşacak park, sanatçılarımıza ait köyde kuruluyor. Böylece İç Anadolu Bölgesi'nde yetişen bitkiler için hepsinin bir arada görülebileceği toplu bir galeri oluşturuluyor. İnşallah daha sonraki hedefimizde ise yöresel bitkiler müzesini oluşturabilmek var. Türkiye'den çok sayıda tanınmış sanatçıyla birlikte birlikte bunu yaptık. Herkes, heyecan içerisinde ve büyük bir iş olacağını düşünüyorum çünkü şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla yöresel bitkilerin bir arada toplandığı bir park yok."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.