pendik escort bayan
ak

YÖRESEL ÜRÜN SATIŞI ESNAFI SIKINTIYA SOKUYOR

22.08.2016 - 16:21, Güncelleme: 22.08.2016 - 16:21
 

YÖRESEL ÜRÜN SATIŞI ESNAFI SIKINTIYA SOKUYOR

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, farklı illerden Sivas’a gelip ‘Yöresel Ürenler” adı altında açılarak satış yapılan ürünlerin esnafı mağdur ettiğini söyledi.

 Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, farklı illerden Sivas’a gelip ‘Yöresel Ürenler” adı altında açılarak satış yapılan ürünlerin esnafı mağdur ettiğini söyledi.Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde basın toplantısı düzenleyen Sesob Başkanı Beşir Köksal, ülkenin zor günler geçirdiğini, darbe girişimi ile birlikte birlik ve beraberliğin daha da güçlendiğini vurgulayarak, gerer darba mücadelesinde gerekse’ de diğer illerde yapılan saldırılarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk milletine de başsağlığı dileğinde bulundu.Son günlerde Yöresel Ürünler adı altında işyerleri açılarak Sivas’taki esnafların mağdur edildiğini ifade eden Sesob Başkanı Beşir Köksal, “Ülkemiz zor günler geçiyor. Yaşanan gelişmelerden esnaflarımız da olumsuz etkilenmektedir. Son günlerde farklı yörelerin ürünlerini satmak amacıyla dışardan gelerek farklı bölgelerin ürünlerinin satışının yapılması esnafımızı mağdur etmektedir.Esnaf ve sanatkarlar bu ülkenin harcı, çimentosu ve toprağıdır. Bir ülkede esnaf ve sanatkar huzursuz ile o ülkede istikrardan bahsedilemez . Devletimiz ve hükümetimiz gerek yasal düzenlemelerle gerekse de kredilerle bazı düzenleme ve destekler yaparak esnafımıza katkı sağlamaya ve onları ayakta tutmaya çalışıyor. Katık ve desteklerinden dolayı devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Buna rağmen kendi gayretleriyle ayakta durmaya çalışan esnaflarımız, dışardan gelerek Sivas’ta yöresel ürün satışının yapılması nedeniyle zor durumda kalmaktadır. Esnaf ve sanatkarımız dükkan kirasını, vergisin, çek ve senedini dahi ödemekte zorlanıyor, aldıkları ürünleri de borçla alıp satıyorlar. Geçici olarak yer kiralayan ve yöresel ürünleri satanlar esnafımızı mağdur ettiği için bu açılışlara da müsaade edilmemeli ve biran önce faaliyetlerine son verilmelidir. Çünkü; aynı ürünler vergi ve kirasını ödeyen, istihdam sağlayan bizim esnaflarımız da da var. Yöresel ürünler satışı yapanlar konusunda mutlaka bir önlem alınmalıdır. Eğer bu tür açılan yerler kapatılmasa, esnaf teşkilatı olarak tepkilerimiz devam edecektir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak görevimiz esnaf ve sanatkarımızın hakkını korumaktır” dedi. - Sivas 
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, farklı illerden Sivas’a gelip ‘Yöresel Ürenler” adı altında açılarak satış yapılan ürünlerin esnafı mağdur ettiğini söyledi.

 

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, farklı illerden Sivas’a gelip ‘Yöresel Ürenler” adı altında açılarak satış yapılan ürünlerin esnafı mağdur ettiğini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde basın toplantısı düzenleyen Sesob Başkanı Beşir Köksal, ülkenin zor günler geçirdiğini, darbe girişimi ile birlikte birlik ve beraberliğin daha da güçlendiğini vurgulayarak, gerer darba mücadelesinde gerekse’ de diğer illerde yapılan saldırılarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk milletine de başsağlığı dileğinde bulundu.

Son günlerde Yöresel Ürünler adı altında işyerleri açılarak Sivas’taki esnafların mağdur edildiğini ifade eden Sesob Başkanı Beşir Köksal, “Ülkemiz zor günler geçiyor. Yaşanan gelişmelerden esnaflarımız da olumsuz etkilenmektedir. Son günlerde farklı yörelerin ürünlerini satmak amacıyla dışardan gelerek farklı bölgelerin ürünlerinin satışının yapılması esnafımızı mağdur etmektedir.

Esnaf ve sanatkarlar bu ülkenin harcı, çimentosu ve toprağıdır. Bir ülkede esnaf ve sanatkar huzursuz ile o ülkede istikrardan bahsedilemez . Devletimiz ve hükümetimiz gerek yasal düzenlemelerle gerekse de kredilerle bazı düzenleme ve destekler yaparak esnafımıza katkı sağlamaya ve onları ayakta tutmaya çalışıyor. Katık ve desteklerinden dolayı devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Buna rağmen kendi gayretleriyle ayakta durmaya çalışan esnaflarımız, dışardan gelerek Sivas’ta yöresel ürün satışının yapılması nedeniyle zor durumda kalmaktadır. Esnaf ve sanatkarımız dükkan kirasını, vergisin, çek ve senedini dahi ödemekte zorlanıyor, aldıkları ürünleri de borçla alıp satıyorlar. Geçici olarak yer kiralayan ve yöresel ürünleri satanlar esnafımızı mağdur ettiği için bu açılışlara da müsaade edilmemeli ve biran önce faaliyetlerine son verilmelidir. Çünkü; aynı ürünler vergi ve kirasını ödeyen, istihdam sağlayan bizim esnaflarımız da da var. Yöresel ürünler satışı yapanlar konusunda mutlaka bir önlem alınmalıdır. Eğer bu tür açılan yerler kapatılmasa, esnaf teşkilatı olarak tepkilerimiz devam edecektir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak görevimiz esnaf ve sanatkarımızın hakkını korumaktır” dedi. - Sivas

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.