pendik escort bayan
ak

Yök Ahi Evran Üniversitesinin "Kalite Belgesini" Örnek Gösterdi

03.07.2018 - 13:13, Güncelleme: 03.07.2018 - 13:13
 

Yök Ahi Evran Üniversitesinin "Kalite Belgesini" Örnek Gösterdi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerinin tüm birimleriyle aldığı Kalite Yönetim Sistemi...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerinin tüm birimleriyle aldığı Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin, Yükseökretim Kurulu (YÖK) tarafından diğer üniversitelere örnek gösterildiğini belirtti.AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Karakaya, Ankara'da düzenlenen toplantıda YÖK Kalite Kurulu üyelerine, Türk Standartları Enstitüsünden alınan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi süreci ile ilgili bilgi verdi.Sunum eşliğinde belge sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalar, elde edilen veriler, prosedür ve çalışma şartları hakkında katılımcıları bilgilendiren Karakaya, kaliteyi kurum kültürü haline getirerek bu alandaki başarılarını tescil ettiklerini aktardı.Aldıkları belgenin Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına örnek gösterildiğini vurgulayan Karakaya, yaklaşık 2,5 yıllık bir sürecin ardından tüm birimleriyle kalite belgesi almaya hak kazanan tek üniversite olduklarını ifade etti.Karakaya, şunları kaydetti:"Üniversitemiz kalite yolculuğunu tüm birimleri ile 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan Yönetim Standardı Dış Tetkik Süreci'ni başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi'ni almaya hak kazandı. Bu sürece inandık ve çalışmalarımızı bu doğrultuda hazırladık. Amacımız kalitesiyle de adından söz ettiren bir üniversite olmaktı ve biz bunu başardık. Yeni hedefimiz ise Türkiye Mükemmellik Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü'nü almak. Bu sürece destek veren tüm personelimizi tebrik ediyorum."Toplantıda, Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve Ekrem Öztürk ile birim görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Dilek Avşaroğlu da Rektör Karakaya'ya eşlik ederek kalite çalışmalarında elde edilen deneyimlerini anlattı.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerinin tüm birimleriyle aldığı Kalite Yönetim Sistemi...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerinin tüm birimleriyle aldığı Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin, Yükseökretim Kurulu (YÖK) tarafından diğer üniversitelere örnek gösterildiğini belirtti.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Karakaya, Ankara'da düzenlenen toplantıda YÖK Kalite Kurulu üyelerine, Türk Standartları Enstitüsünden alınan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi süreci ile ilgili bilgi verdi.

Sunum eşliğinde belge sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalar, elde edilen veriler, prosedür ve çalışma şartları hakkında katılımcıları bilgilendiren Karakaya, kaliteyi kurum kültürü haline getirerek bu alandaki başarılarını tescil ettiklerini aktardı.

Aldıkları belgenin Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına örnek gösterildiğini vurgulayan Karakaya, yaklaşık 2,5 yıllık bir sürecin ardından tüm birimleriyle kalite belgesi almaya hak kazanan tek üniversite olduklarını ifade etti.

Karakaya, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz kalite yolculuğunu tüm birimleri ile 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan Yönetim Standardı Dış Tetkik Süreci'ni başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi'ni almaya hak kazandı. Bu sürece inandık ve çalışmalarımızı bu doğrultuda hazırladık. Amacımız kalitesiyle de adından söz ettiren bir üniversite olmaktı ve biz bunu başardık. Yeni hedefimiz ise Türkiye Mükemmellik Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü'nü almak. Bu sürece destek veren tüm personelimizi tebrik ediyorum."

Toplantıda, Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve Ekrem Öztürk ile birim görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Dilek Avşaroğlu da Rektör Karakaya'ya eşlik ederek kalite çalışmalarında elde edilen deneyimlerini anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.