pendik escort bayan
ak

Yılın İlk Mahsul Arpası Ktb'de Satıldı

Spor 28.06.2017 - 12:53, Güncelleme: 28.06.2017 - 12:53
 

Yılın İlk Mahsul Arpası Ktb'de Satıldı

Konya Ticaret Borsası'na getirilen 2017-2018 hasat sezonunun ilk mahsul arpası, sembolik olarak kilosu 9 liradan satıldı

KONYA (AA) - Türkiye'nin tahıl ambarı konumundaki Konya Ovası'nda, 2017-2018 hasat sezonunun ilk mahsul arpası, Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) düzenlenen törenle satıldı.Hububat alımına dualarla başlanan KTB'de, sezonun ilk mahsul satışı, Elektronik Satış Salonu'nda açık artırma usulü ile gerçekleştirildi. Alıcılar ilk mahsulü alabilmek için birbiriyle yarıştı.Yılın ilk mahsul arpasını, kilogramı 9 liraya Ünkan Tarım Şirketi'nden Ünal Ünsal satın alırken, yılın ilk mahsul arpasını satan da Karatay Hayıroğlu Mahallesi'nden Celalettin Ulusoy oldu.KTB Meclis Başkan Vekili Bayram Akan, burada yaptığı konuşmada, bu sezon mayıs ayında beklenen yağmurun alındığını söyledi.Rekoltenin geçen sezonun yüzde 5 ila 8 üzerinde olacağını ifade eden Akan, şunları kaydetti:"Konya kurak geçen eylül ve ekim ayından sonra kasım ayında yoğun bir yağış almıştır. Geç yağış ve soğuk, bitki çıkışlarını geciktirmiştir. Karlı geçen kıştan sonra, mart, nisan ve mayıs aylarındaki yağış miktarı ve dağılımı oldukça olumlu seyretmiştir. Şu an için hububatta bir sıkıntı görünmüyor. Hububatta kalite geçen seneden iyi olacak. Sulu alanlarda geçen yılki rekolte düzeyinde, kıraç alanlarda bazı bölgelerde çıkış sorunu olsa da genel rekoltede artış olacağı beklenmektedir."Akan, yeni hasat sezonun hayırlı olmasını diledi. Törende, yılın ilk mahsul arpasını satın alan tüccara ve satan çiftçiye çeşitli hediyeler verildi.
Konya Ticaret Borsası'na getirilen 2017-2018 hasat sezonunun ilk mahsul arpası, sembolik olarak kilosu 9 liradan satıldı

KONYA (AA) - Türkiye'nin tahıl ambarı konumundaki Konya Ovası'nda, 2017-2018 hasat sezonunun ilk mahsul arpası, Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) düzenlenen törenle satıldı.

Hububat alımına dualarla başlanan KTB'de, sezonun ilk mahsul satışı, Elektronik Satış Salonu'nda açık artırma usulü ile gerçekleştirildi. Alıcılar ilk mahsulü alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Yılın ilk mahsul arpasını, kilogramı 9 liraya Ünkan Tarım Şirketi'nden Ünal Ünsal satın alırken, yılın ilk mahsul arpasını satan da Karatay Hayıroğlu Mahallesi'nden Celalettin Ulusoy oldu.

KTB Meclis Başkan Vekili Bayram Akan, burada yaptığı konuşmada, bu sezon mayıs ayında beklenen yağmurun alındığını söyledi.

Rekoltenin geçen sezonun yüzde 5 ila 8 üzerinde olacağını ifade eden Akan, şunları kaydetti:

"Konya kurak geçen eylül ve ekim ayından sonra kasım ayında yoğun bir yağış almıştır. Geç yağış ve soğuk, bitki çıkışlarını geciktirmiştir. Karlı geçen kıştan sonra, mart, nisan ve mayıs aylarındaki yağış miktarı ve dağılımı oldukça olumlu seyretmiştir. Şu an için hububatta bir sıkıntı görünmüyor. Hububatta kalite geçen seneden iyi olacak. Sulu alanlarda geçen yılki rekolte düzeyinde, kıraç alanlarda bazı bölgelerde çıkış sorunu olsa da genel rekoltede artış olacağı beklenmektedir."

Akan, yeni hasat sezonun hayırlı olmasını diledi.

Törende, yılın ilk mahsul arpasını satın alan tüccara ve satan çiftçiye çeşitli hediyeler verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.