pendik escort bayan
ak

YHT Güzergahı Değişti, Köprü Ayakları Boşta Kaldı, Para Heba Oldu

30.09.2015 - 12:01, Güncelleme: 30.09.2015 - 12:01
 

YHT Güzergahı Değişti, Köprü Ayakları Boşta Kaldı, Para Heba Oldu

Ankara-Sivas hızlı tren hattının Sivas bölümünde yapılan güzergah değişikliği nedeniyle Kızılırmak üzerine yapılan köprü ayakları boşta kaldı.

Ankara-sivas hızlı tren hattının Sivas bölümünde yapılan güzergah değişikliği, kentte tartışmalara neden oldu. Kızılırmak üzerine yapılan hızlı tren köprüsü ayakları mevcut güzergahın değişmesiyle boşta kaldı. Türk Ulaşım-Sen Sivas Şubesi Başkanı Nurullah Albayrak ayakların yapımı ve kamulaştırma bedeliyle birlikte milyonlarca liranın heba edildiğini ileri sürdü. Sivas Belediyesi ise, bu ayakların üzerine grup köylere ulaşmak için karayolu köprüsü yapılacağını açıkladı. GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ Doğu Anadolu ve Sivas'ın İstanbul ve Ankara gibi büyük illere daha hızlı ulaşımlarını sağlamak amacıyla yatırım programına alınan 405 kilometrelik Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesinin çalışmaları sürüyor. Projenin Sivas kısmında istasyonun mevcut tren garının yanına yapılması planlandı. Ancak, bu durumun şehir estetiğine zarar verebileceği düşüncesi ile güzergahın değiştirilmesi için girişimler başlatıldı. Sivas Belediye Başkanı AK Partili Sami Aydın'ın girişimleri ile proje güzergahında değişikliğe gidildi. 10 MİLYON ÇÖPE GİTTİ Yapılan görüşmelerin sonunda proje revizyonuyla YHT istasyonunun, Cumhuriyet Üniversitesi Kampusu'nun içine alınması kararlaştırıldı. Değişen güzergah nedeniyle Kızılırmak üzerine yapılan YHT köprü ayaklarındaki çalışmalar durdu. Kamulaştırmayla birlikte yaklaşık 10 milyon liraya mal olduğu öne sürülen köprü ayakları boşta kalarak kaderine terk edildi. "78 MİLYONUN PARASI ÇÖPE GİTTİ" Köprü ayaklarının bulunduğu alana giderek inceleme yapan ve konunun ülke meselesi olduğunu söyleyen Türk Ulaşım-Sen Sivas Şubesi Başkanı Nurullah Albayrak, Hızlı Tren Projesi'nin 2005 yılında planlandığını hatırlatırken şöyle dedi: "Türkiye'de örneklerine baktığımız zaman hızlı trenin gittiği Konya, Ankara, Eskişehir ve İstanbul'da mevcut tren garının yanıdır. Dünyadaki örneklerine baktığımızda da mevcut tren yanında hızlı treni götürmüşlerdir, ama ne hikmetse Sivas'a geldiği zaman siyasi irade ve yerel yönetimlerin de desteğiyle maalesef sündür sündür zikzaklar çizdi. Bunlar 78 milyonun malıdır. Kimse benim 1 kuruş paramı çöpe atamaz. Bunlar heba edilemez. 78 milyonun parası çöpe gitmiştir." "4.5 MİLYONA MAL OLDU" Kendilerinin ulaştığı bilgiler doğrultusunda köprü ayaklarının 4.5 milyon liraya mal olduğu ifade eden Albayrak, bir o kadar da kamulaştırma bedeli ödendiğini belirterek şunları söyledi: "Bunların TCDD Genel Müdürlüğü bütçesinden çıktığı söyleniyor. Bunların tamamı çöpe atılıyor; 'Olmadı haydi biz başka yerden planlıyoruz.' Yarın bir tanesi daha gelecek 'Yok olmadı ben de buradan planlıyorum' diyecek. Devlette devamlılık esastır. Alınan kararlara uyulması gerekiyor."
Ankara-Sivas hızlı tren hattının Sivas bölümünde yapılan güzergah değişikliği nedeniyle Kızılırmak üzerine yapılan köprü ayakları boşta kaldı.

Ankara-sivas hızlı tren hattının Sivas bölümünde yapılan güzergah değişikliği, kentte tartışmalara neden oldu. Kızılırmak üzerine yapılan hızlı tren köprüsü ayakları mevcut güzergahın değişmesiyle boşta kaldı.

 

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şubesi Başkanı Nurullah Albayrak ayakların yapımı ve kamulaştırma bedeliyle birlikte milyonlarca liranın heba edildiğini ileri sürdü. Sivas Belediyesi ise, bu ayakların üzerine grup köylere ulaşmak için karayolu köprüsü yapılacağını açıkladı.

antalyaspor-1-1-medicana-sivasspor-001.jpg

 

GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ

 

Doğu Anadolu ve Sivas'ın İstanbul ve Ankara gibi büyük illere daha hızlı ulaşımlarını sağlamak amacıyla yatırım programına alınan 405 kilometrelik Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesinin çalışmaları sürüyor. Projenin Sivas kısmında istasyonun mevcut tren garının yanına yapılması planlandı. Ancak, bu durumun şehir estetiğine zarar verebileceği düşüncesi ile güzergahın değiştirilmesi için girişimler başlatıldı. Sivas Belediye Başkanı AK Partili Sami Aydın'ın girişimleri ile proje güzergahında değişikliğe gidildi.

 

10 MİLYON ÇÖPE GİTTİ

 

Yapılan görüşmelerin sonunda proje revizyonuyla YHT istasyonunun, Cumhuriyet Üniversitesi Kampusu'nun içine alınması kararlaştırıldı. Değişen güzergah nedeniyle Kızılırmak üzerine yapılan YHT köprü ayaklarındaki çalışmalar durdu. Kamulaştırmayla birlikte yaklaşık 10 milyon liraya mal olduğu öne sürülen köprü ayakları boşta kalarak kaderine terk edildi.

burhan-eser-299.jpg

 

"78 MİLYONUN PARASI ÇÖPE GİTTİ"

 

Köprü ayaklarının bulunduğu alana giderek inceleme yapan ve konunun ülke meselesi olduğunu söyleyen Türk Ulaşım-Sen Sivas Şubesi Başkanı Nurullah Albayrak, Hızlı Tren Projesi'nin 2005 yılında planlandığını hatırlatırken şöyle dedi:

 

"Türkiye'de örneklerine baktığımız zaman hızlı trenin gittiği Konya, Ankara, Eskişehir ve İstanbul'da mevcut tren garının yanıdır. Dünyadaki örneklerine baktığımızda da mevcut tren yanında hızlı treni götürmüşlerdir, ama ne hikmetse Sivas'a geldiği zaman siyasi irade ve yerel yönetimlerin de desteğiyle maalesef sündür sündür zikzaklar çizdi. Bunlar 78 milyonun malıdır. Kimse benim 1 kuruş paramı çöpe atamaz. Bunlar heba edilemez. 78 milyonun parası çöpe gitmiştir."

11204467_886561011413257_9182328750633927398_n.jpg

 

"4.5 MİLYONA MAL OLDU"

 

Kendilerinin ulaştığı bilgiler doğrultusunda köprü ayaklarının 4.5 milyon liraya mal olduğu ifade eden Albayrak, bir o kadar da kamulaştırma bedeli ödendiğini belirterek şunları söyledi:

 

"Bunların TCDD Genel Müdürlüğü bütçesinden çıktığı söyleniyor. Bunların tamamı çöpe atılıyor; 'Olmadı haydi biz başka yerden planlıyoruz.' Yarın bir tanesi daha gelecek 'Yok olmadı ben de buradan planlıyorum' diyecek. Devlette devamlılık esastır. Alınan kararlara uyulması gerekiyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.