pendik escort bayan
ak

Yenimek Kursiyerlerine Geri Dönüşüm Eğitimi

03.05.2018 - 10:18, Güncelleme: 03.05.2018 - 10:18
 

Yenimek Kursiyerlerine Geri Dönüşüm Eğitimi

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarına (YENİMEK) katılan kursiyerlere "Geleceğini çöpe atma" sloganıyla geri dönüşüm...

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarına (YENİMEK) katılan kursiyerlere "Geleceğini çöpe atma" sloganıyla geri dönüşüm eğitimi verildi.İlçedeki 15 kurs merkezinde verilen ve 2 hafta süren eğitimlerde yaklaşık 13 bin kursiyere, Yenimahalle Belediyesi Çevre Mühendisi Banu Ezber geri dönüşümün önemini anlattı.Ezber, dünyadaki çöp miktarının her geçen yıl arttığını belirterek, "Yenimahalle'de günlük 900 ton çöp toplanıyor. Türkiye'de her yıl 6 milyon kamyon dolusu çöp oluşuyor. Bu araçları uç uca eklersek dünyanın çevresini bir kez dolaşır. Tüm dünyadaki ülkeleri düşünürsek ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor." dedi. Bir insanın bir yıl boyunca çöpe attığı şeylerin ağırlığının kendi ağırlığının 7 katı olduğunu ifade eden Ezber, kursiyerlere geri dönüşümü mümkün olan ürünleri kullanmalarını tavsiye etti. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılmasının çevre kirliğini önlediğini kaydeden Ezber, "Hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini yüzde 74 ila 94 arasında, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını ise yüzde 45 oranında azaltır. Bu nedenle atmayalım, dönüştürelim." diye konuştu.
ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarına (YENİMEK) katılan kursiyerlere "Geleceğini çöpe atma" sloganıyla geri dönüşüm...

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarına (YENİMEK) katılan kursiyerlere "Geleceğini çöpe atma" sloganıyla geri dönüşüm eğitimi verildi.

İlçedeki 15 kurs merkezinde verilen ve 2 hafta süren eğitimlerde yaklaşık 13 bin kursiyere, Yenimahalle Belediyesi Çevre Mühendisi Banu Ezber geri dönüşümün önemini anlattı.

Ezber, dünyadaki çöp miktarının her geçen yıl arttığını belirterek, "Yenimahalle'de günlük 900 ton çöp toplanıyor. Türkiye'de her yıl 6 milyon kamyon dolusu çöp oluşuyor. Bu araçları uç uca eklersek dünyanın çevresini bir kez dolaşır. Tüm dünyadaki ülkeleri düşünürsek ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor." dedi.

Bir insanın bir yıl boyunca çöpe attığı şeylerin ağırlığının kendi ağırlığının 7 katı olduğunu ifade eden Ezber, kursiyerlere geri dönüşümü mümkün olan ürünleri kullanmalarını tavsiye etti.

Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılmasının çevre kirliğini önlediğini kaydeden Ezber, "Hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini yüzde 74 ila 94 arasında, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını ise yüzde 45 oranında azaltır. Bu nedenle atmayalım, dönüştürelim." diye konuştu.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.