pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Yenimahalle'de Aşure Etkinliği

20.10.2017 - 13:23, Güncelleme: 20.10.2017 - 13:23
 

Yenimahalle'de Aşure Etkinliği

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi ve Alevi İnanç Birliği Vakfı işbirliğiyle "Aşure Günü" programı düzenlendi.Belediyenin İlkadım Salonu'nda gerçekleştirilen...

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi ve Alevi İnanç Birliği Vakfı işbirliğiyle "Aşure Günü" programı düzenlendi.Belediyenin İlkadım Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İran Büyükelçiliği çalışanları ve vatandaşlar katıldı.Programda konuşan Başkan Yaşar, "Aşure, 12 çeşit besinden yapılır ve ortaya bu muhteşem tat çıkar. Demek ki farklılıklarımız bir araya geldiğinde de çok güzel olabilir her şey. Yeter ki biz farklılıklarımızı zenginlik belleyelim, ayrıştırmayalım, birlikte güzel olalım. Hepimiz büyük bir çınarın dallarıyız." dedi.Aynı toprağa kök saldıklarını, aynı topraktan beslendiklerini dile getiren Yaşar, "Biz Türk ulusu olarak Hünkar Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Mevlana, Dadaloğlu, Pir Sultan ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir bütünüz, bir ve bütün olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.Alevi İnanç Birliği Vakfı Genel Başkanı Faruk Ali Yıldırım ise, muharrem ayının Müslümanlar için kutsal olduğuna değinerek, "Türkiye’de birlik beraberliğe çok gereksinim var. Biz de bugün burada bütün dostlarımızı buluşturduk." dedi.Konuşmaların ardından program, mersiye ve deyişlerle devam etti.Semah gösterisi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülseren Kılıç'ın konseri büyük beğeni topladı.Programın sonunda 3 bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı.
ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi ve Alevi İnanç Birliği Vakfı işbirliğiyle "Aşure Günü" programı düzenlendi.Belediyenin İlkadım Salonu'nda gerçekleştirilen...

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi ve Alevi İnanç Birliği Vakfı işbirliğiyle "Aşure Günü" programı düzenlendi.

Belediyenin İlkadım Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İran Büyükelçiliği çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Başkan Yaşar, "Aşure, 12 çeşit besinden yapılır ve ortaya bu muhteşem tat çıkar. Demek ki farklılıklarımız bir araya geldiğinde de çok güzel olabilir her şey. Yeter ki biz farklılıklarımızı zenginlik belleyelim, ayrıştırmayalım, birlikte güzel olalım. Hepimiz büyük bir çınarın dallarıyız." dedi.

Aynı toprağa kök saldıklarını, aynı topraktan beslendiklerini dile getiren Yaşar, "Biz Türk ulusu olarak Hünkar Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Mevlana, Dadaloğlu, Pir Sultan ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir bütünüz, bir ve bütün olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Alevi İnanç Birliği Vakfı Genel Başkanı Faruk Ali Yıldırım ise, muharrem ayının Müslümanlar için kutsal olduğuna değinerek, "Türkiye’de birlik beraberliğe çok gereksinim var. Biz de bugün burada bütün dostlarımızı buluşturduk." dedi.

Konuşmaların ardından program, mersiye ve deyişlerle devam etti.

Semah gösterisi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülseren Kılıç'ın konseri büyük beğeni topladı.

Programın sonunda 3 bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.