pendik escort bayan
ak

Yenimahalle'de Anne Sütünün Önemi Anlatıldı

03.05.2018 - 10:53, Güncelleme: 03.05.2018 - 10:53
 

Yenimahalle'de Anne Sütünün Önemi Anlatıldı

ANKARA (AA) - Yenimahalle ilçesinde düzenlenen seminerde vatandaşlara, anne sütüyle beslenme ve normal doğumun önemi anlatıldı.Yenimahalle Belediyesi ev...

ANKARA (AA) - Yenimahalle ilçesinde düzenlenen seminerde vatandaşlara, anne sütüyle beslenme ve normal doğumun önemi anlatıldı.Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen seminer, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Süleyman Akarsu ile ebe Özgül Kalkır tarafından verildi.Anne sütünün önemini vurgulayan Akarsu, "Anne sütü, bebeklerin doğal olarak büyümesini ve gelişmesini sağlayan en önemli besindir. Herhangi bir yiyecek ya da besin anne sütünün yerine kullanılamaz. Gelişen teknoloji ve üretilen besinler anne sütünün yerini tutamaz. Bebeklerinize anne sütü verin, anne sütü hem bedavadır hem de çok faydalıdır." diye konuştu.Akarsu, anne sütünün bebeğin kilo dengesi üzerinde de önemli etkisi olduğunu belirterek, "Anne sütü ile beslenen bebeklerin ileri yaşlarda aşırı kilo ve obezite riskleri daha düşüktür. Çünkü anne sütü bebeklerin daha iyi beslenme alışkanlığı edinmesini ve bebeğin doymasını sağlar. Daha az insülin ve daha fazla leptin içerdiği için de bebeğin aşırı kilo almasını önler." ifadelerini kullandı.Ebe Kalkır ise, sezaryenin bir doğum şekli olmadığını kaydederek, şunları söyledi:"Normal doğum bebeğe de anneye de faydalıdır. Örneğin normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerde solunum sıkıntısı gelişme riski daha azdır. Bunun nedeni bebeğin doğum kanalından geçerken uğradığı baskıdan dolayı akciğerlerindeki amnion suyunun atılması olarak düşünülmektedir. Normal doğum yapan annenin iyileşme süresi sezaryenle çocuğunu dünyaya getiren anneye göre çok daha kısadır. Bu verdiğim sadece birkaç örnek. Ben sezaryenin karşısında değilim ancak sezaryeni önermiyorum. Bana göre sezaryen bir doğum şekli değil, bir kurtarma operasyonudur."
ANKARA (AA) - Yenimahalle ilçesinde düzenlenen seminerde vatandaşlara, anne sütüyle beslenme ve normal doğumun önemi anlatıldı.Yenimahalle Belediyesi ev...

ANKARA (AA) - Yenimahalle ilçesinde düzenlenen seminerde vatandaşlara, anne sütüyle beslenme ve normal doğumun önemi anlatıldı.

Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen seminer, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Süleyman Akarsu ile ebe Özgül Kalkır tarafından verildi.

Anne sütünün önemini vurgulayan Akarsu, "Anne sütü, bebeklerin doğal olarak büyümesini ve gelişmesini sağlayan en önemli besindir. Herhangi bir yiyecek ya da besin anne sütünün yerine kullanılamaz. Gelişen teknoloji ve üretilen besinler anne sütünün yerini tutamaz. Bebeklerinize anne sütü verin, anne sütü hem bedavadır hem de çok faydalıdır." diye konuştu.

Akarsu, anne sütünün bebeğin kilo dengesi üzerinde de önemli etkisi olduğunu belirterek, "Anne sütü ile beslenen bebeklerin ileri yaşlarda aşırı kilo ve obezite riskleri daha düşüktür. Çünkü anne sütü bebeklerin daha iyi beslenme alışkanlığı edinmesini ve bebeğin doymasını sağlar. Daha az insülin ve daha fazla leptin içerdiği için de bebeğin aşırı kilo almasını önler." ifadelerini kullandı.

Ebe Kalkır ise, sezaryenin bir doğum şekli olmadığını kaydederek, şunları söyledi:

"Normal doğum bebeğe de anneye de faydalıdır. Örneğin normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerde solunum sıkıntısı gelişme riski daha azdır. Bunun nedeni bebeğin doğum kanalından geçerken uğradığı baskıdan dolayı akciğerlerindeki amnion suyunun atılması olarak düşünülmektedir. Normal doğum yapan annenin iyileşme süresi sezaryenle çocuğunu dünyaya getiren anneye göre çok daha kısadır. Bu verdiğim sadece birkaç örnek. Ben sezaryenin karşısında değilim ancak sezaryeni önermiyorum. Bana göre sezaryen bir doğum şekli değil, bir kurtarma operasyonudur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.