pendik escort bayan
ak

Yeni Eğitim-öğretim Yılı Başladı

19.09.2016 - 12:38, Güncelleme: 19.09.2016 - 12:38
 

Yeni Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Yozgat'ta, öğrencilere FETÖ'nün darbe girişimini anlatan kısa film izletildi- Darbe girişiminde hayatını kaybeden Yasin Yılmaz'ın babası Eyüp Yılmaz: "Benim evladım gitmeseydi belki başka bir babanın evladı gidecekti. Vatanımız olmasa biz asla yaşayamayız

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla program düzenlendi. Cumhuriyet Ortaokulunda düzenlenen program, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatan kısa filmin izletilmesiyle başladı.Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve başarılı olmasını diledi. Okulun ilk gününde FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatmak istediklerini ve bunun unutulmaması gerektiğini belirten Yurtnaç, "Yozgat 13 şehit verdi. Milletlerin tarihinde ve insanların hayatında önemli dönüm noktaları var. Bu dönüm noktalarını unutursanız kimliğinizi unutursunuz. Bizim kimliğimiz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Müslüman bir toplumun üyesi olmaktır. Bunları unuttuğumuz takdirde de reflekslerimiz azalır ve millet olma bilincini kaybederiz. 15 Temmuz hayatımızda önemli bir dönüm noktasıdır." diye konuştu.Darbe girişimi sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Yasin Yılmaz’ın babası Eyüp Yılmaz da oğlunun hiçbir amaç gütmeden, sadece vatan ve bayrak için şehit olduğunu vurguladı."Canımız bu vatan için feda olsun." diyen Yılmaz, bir evladının daha olduğunu ve böyle bir şey olursa onunla birlikte kendisinin de vatan için mücadele edeceğini dile getirdi.Kendilerine bu ıstırabı çektirenlerin affedilmemesini isteyen Yılmaz, şunları kaydetti: "Benim evladım gitmeseydi belki başka bir babanın evladı gidecekti. Vatanımız olmasa biz asla yaşayamayız. Suriyeli kardeşlerimiz var. Bunların vatanları yok. Hepsi buralarda vatanlarından uzak, perişanlar. Onlara bizim ülkemiz sahip çıktı. Ancak bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Sevgili öğrencilerimizden isteğim, önce vatan, bayrak ve dinimize sahip çıkalım. Bu amaçla ve bu inançla yetişelim."Darbe girişiminde Ankara'da şehit düşen inşaat işçisi Beytullah Yeşilay'ın gazi olan kardeşi Şakir Yeşilay ise darbe girişimini önlemek için Genelkurmayın önüne hiçbir amaç gütmeden vatan uğruna gittiklerini söyledi.Bazı çevrelerden tepkiler aldıklarını da anlatan Yeşilay, "Genelkurmayın önünde çok şükür bir tankı durdurmayı başardık. Sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Emniyet Müdürlüğünün bombalandığı haberini aldık. Biz direkt Genelkurmayın önüne gittik ve orada ağabeyim helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu. Ben de oradaydım. Bana şehitlik nasip olmadı. Bize de gazilik nasip oldu. Haince saldırılar karşısında dimdik duracağız. Türk milleti her zaman hainlerin karşısında duracaktır." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç, sınıflarda öğrencilere kitaplarını dağıttı.
Yozgat'ta, öğrencilere FETÖ'nün darbe girişimini anlatan kısa film izletildi- Darbe girişiminde hayatını kaybeden Yasin Yılmaz'ın babası Eyüp Yılmaz: "Benim evladım gitmeseydi belki başka bir babanın evladı gidecekti. Vatanımız olmasa biz asla yaşayamayız

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Ortaokulunda düzenlenen program, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatan kısa filmin izletilmesiyle başladı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve başarılı olmasını diledi.

Okulun ilk gününde FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatmak istediklerini ve bunun unutulmaması gerektiğini belirten Yurtnaç, "Yozgat 13 şehit verdi. Milletlerin tarihinde ve insanların hayatında önemli dönüm noktaları var. Bu dönüm noktalarını unutursanız kimliğinizi unutursunuz. Bizim kimliğimiz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Müslüman bir toplumun üyesi olmaktır. Bunları unuttuğumuz takdirde de reflekslerimiz azalır ve millet olma bilincini kaybederiz. 15 Temmuz hayatımızda önemli bir dönüm noktasıdır." diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Yasin Yılmaz’ın babası Eyüp Yılmaz da oğlunun hiçbir amaç gütmeden, sadece vatan ve bayrak için şehit olduğunu vurguladı.

"Canımız bu vatan için feda olsun." diyen Yılmaz, bir evladının daha olduğunu ve böyle bir şey olursa onunla birlikte kendisinin de vatan için mücadele edeceğini dile getirdi.

Kendilerine bu ıstırabı çektirenlerin affedilmemesini isteyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Benim evladım gitmeseydi belki başka bir babanın evladı gidecekti. Vatanımız olmasa biz asla yaşayamayız. Suriyeli kardeşlerimiz var. Bunların vatanları yok. Hepsi buralarda vatanlarından uzak, perişanlar. Onlara bizim ülkemiz sahip çıktı. Ancak bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Sevgili öğrencilerimizden isteğim, önce vatan, bayrak ve dinimize sahip çıkalım. Bu amaçla ve bu inançla yetişelim."

Darbe girişiminde Ankara'da şehit düşen inşaat işçisi Beytullah Yeşilay'ın gazi olan kardeşi Şakir Yeşilay ise darbe girişimini önlemek için Genelkurmayın önüne hiçbir amaç gütmeden vatan uğruna gittiklerini söyledi.

Bazı çevrelerden tepkiler aldıklarını da anlatan Yeşilay, "Genelkurmayın önünde çok şükür bir tankı durdurmayı başardık. Sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Emniyet Müdürlüğünün bombalandığı haberini aldık. Biz direkt Genelkurmayın önüne gittik ve orada ağabeyim helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu. Ben de oradaydım. Bana şehitlik nasip olmadı. Bize de gazilik nasip oldu. Haince saldırılar karşısında dimdik duracağız. Türk milleti her zaman hainlerin karşısında duracaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç, sınıflarda öğrencilere kitaplarını dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.