pendik escort bayan
ak

Yazıcıoğlu, Sivas'ta anıldı

11.03.2018 - 11:23, Güncelleme: 11.03.2018 - 11:23
 

Yazıcıoğlu, Sivas'ta anıldı

SİVAS'ta, Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için anma programı düzenlendi.

SİVAS'ta, Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için anma programı düzenlendi.Kangal Vefa Derneği tarafından ilk önce Ulu Cami'de Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'nda şehit olan askerler için mevlit okutuldu. Daha sonra Şemsi Sivasi Halk Kütüphanesinde edebiyatçı Lütfi Şahsuvaroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma programına geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan edebiyatçı Şahsuvaroğlu, Yazıcıoğlu ile olan anılarını paylaştı. 3 gündür uykusuz olduğunu dile getiren Şahsuvaroğlu, "Son iki ay içerisinde onun çocukluk hülyası olan kitabı bitirdim. O çocukluğunda Elmalı köyünde daha sonra Şarkışla'daki evindeki orta mektepte ve lisede Bozkurtlar Çiftliği diye bir hülyası vardı.O yüzden veteriner hekim olmayı kafaya koymuştu. Türk hayvancılığını geliştirmek için bir arkadaşı ziraat mühendisi olucak ki bende ziraat mühendisiyim zaten. Başka bir arkadaşı mesela bizim Hasan Bölücek doktor olucaktı ama jeoloji mühendisi oldu. Buna benzer Fahrettin vardı mesela şair ruhlu. Bu arkadaşlar ile bir Bozkurtlar Çiftliği tehsis edecekler. Orada köylülere zirai yayım öğretecekler. Hayvanlara bakacaklar ücretsiz ve böylece bunların sağlıklarıyla da ilgilenecekler. Böyle bir bozkurtlar çiftliği hayal ederdi. Ben o çocukluk hülyasını romanlaştırdım. Malum George Orwell diye meşhur bir yazar var. Onun da "Hayvanlar çiftliği" diye bir romanı var. Bizimki tabi Bozkurtlar Çiftliği. Şimdi bozkurtlar çiftliği peşinde koşan veteriner hekim olmak isteyen Elmalı köyünün, Sivas'ın kara yağız delikanlısı, yiğidosu Ankara'ya geldi. Bu gülüşlerin en güzelinin gülen arkadaş ve biz onunla 1974 yılında tanıştık. 1974 bu son helikopter olayı olana kadar da beraberdik. Aynı evde okuduk. O veteriner fakültesi, ben ziraat fakültesi okudum. Komşu fakülteler bizim evde Muhsin Yazıcıoğlu, Mustafa Mit, Hasan Çağlayan, Hasan Bölücek bir de Ali Eroğlu. Malatya'lıydı o da. Aynı evde kaldık. O evde hem Ülkü Ocaklarının yönetiminde bulunurduk hem de fakültede okurduk. 1974 yılında geldiğinde ondan sonraki yılları biliyoruz. Ölene kadar aramızdan ayrıldığı güne kadar. 1974 yılından önceki yıllarını da ben araştırdım" dedi.FOTOĞRAFLI 
SİVAS'ta, Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için anma programı düzenlendi.

SİVAS'ta, Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için anma programı düzenlendi.

Kangal Vefa Derneği tarafından ilk önce Ulu Cami'de Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'nda şehit olan askerler için mevlit okutuldu. Daha sonra Şemsi Sivasi Halk Kütüphanesinde edebiyatçı Lütfi Şahsuvaroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma programına geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan edebiyatçı Şahsuvaroğlu, Yazıcıoğlu ile olan anılarını paylaştı. 3 gündür uykusuz olduğunu dile getiren Şahsuvaroğlu, "Son iki ay içerisinde onun çocukluk hülyası olan kitabı bitirdim. O çocukluğunda Elmalı köyünde daha sonra Şarkışla'daki evindeki orta mektepte ve lisede Bozkurtlar Çiftliği diye bir hülyası vardı.O yüzden veteriner hekim olmayı kafaya koymuştu. Türk hayvancılığını geliştirmek için bir arkadaşı ziraat mühendisi olucak ki bende ziraat mühendisiyim zaten. Başka bir arkadaşı mesela bizim Hasan Bölücek doktor olucaktı ama jeoloji mühendisi oldu. Buna benzer Fahrettin vardı mesela şair ruhlu. Bu arkadaşlar ile bir Bozkurtlar Çiftliği tehsis edecekler. Orada köylülere zirai yayım öğretecekler. Hayvanlara bakacaklar ücretsiz ve böylece bunların sağlıklarıyla da ilgilenecekler. Böyle bir bozkurtlar çiftliği hayal ederdi. Ben o çocukluk hülyasını romanlaştırdım. Malum George Orwell diye meşhur bir yazar var. Onun da "Hayvanlar çiftliği" diye bir romanı var. Bizimki tabi Bozkurtlar Çiftliği. Şimdi bozkurtlar çiftliği peşinde koşan veteriner hekim olmak isteyen Elmalı köyünün, Sivas'ın kara yağız delikanlısı, yiğidosu Ankara'ya geldi. Bu gülüşlerin en güzelinin gülen arkadaş ve biz onunla 1974 yılında tanıştık. 1974 bu son helikopter olayı olana kadar da beraberdik. Aynı evde okuduk. O veteriner fakültesi, ben ziraat fakültesi okudum. Komşu fakülteler bizim evde Muhsin Yazıcıoğlu, Mustafa Mit, Hasan Çağlayan, Hasan Bölücek bir de Ali Eroğlu. Malatya'lıydı o da. Aynı evde kaldık. O evde hem Ülkü Ocaklarının yönetiminde bulunurduk hem de fakültede okurduk. 1974 yılında geldiğinde ondan sonraki yılları biliyoruz. Ölene kadar aramızdan ayrıldığı güne kadar. 1974 yılından önceki yıllarını da ben araştırdım" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yazıcıoğlu, Sivas'ta anıldı

Yazıcıoğlu, Sivas'ta anıldı

Yazıcıoğlu, Sivas'ta anıldı

Yazıcıoğlu, Sivas'ta anıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.