pendik escort bayan
ak

Yaz Tatillerini Türkçe Öğrenerek Geçiriyorlar

07.08.2017 - 14:58, Güncelleme: 07.08.2017 - 14:58
 

Yaz Tatillerini Türkçe Öğrenerek Geçiriyorlar

Yozgat Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı dil kursuna katılan Irak, Suriye, İran ve Afganistanlı çocuklar Türkçe öğreniyor

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta yaşayan yabancı uyruklu çocuklar, dil kursunda Türkçe öğreniyor.Irak, Suriye, İran ve Afganistanlı çocuklara yönelik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Türkçe dil kursu açıldı.Okul döneminde eğitim öğretimlerini sürdüren yabancı uyruklu öğrenciler, kendilerini sosyal yaşamlarında daha iyi ifade etmek için yaz tatilinde de Türkçe dil kursuna katılıyor. Yaz tatilini Türkçe öğrenerek geçiren öğrenciler, teneffüslerde de arkadaşlarıyla oynayıp eğleniyor. Türkçe öğretmeni Müberra Altunok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yaz tatili döneminde Türkçe dil kursu açtığını söyledi. Altunok, yabancı uyruklu öğrencilerin yaşıtları ve öğretmenleriyle arasındaki dil engelini ortadan kaldırmak, topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve dil becerilerini güçlendirmek için kursu açtıklarını vurguladı. Çocukların yanı sıra yetişkinler için de aynı eğitimi verdiklerini aktaran Altunok, "8 kursumuz bulunmakta ve 180 öğrencimiz var. Kursiyerler genelde dışarıda yaşadıkları sıkıntılardan dolayı Türkçeyi öğrenmek istiyor ve yoğun ilgi gösteriyor." dedi.Altunok, kursta, müfredatta bulunan konuları işlediklerini, günlük hayatta kullanılan kelimeleri öğrettiklerini anlattı. Irak’tan 6 yıl önce gelen 11 yaşındaki Sema Kasım, 6. sınıfa geçtiğini ifade ederek, "Yaz tatilinde bisiklet ve paten sürüyorum. Türkçe biliyorum ama geliştirmek için kursa katıldım. Türkçeyi ve Türkiye’yi çok seviyorum." diye konuştu. Hiba Firaz da Iraklı olduğunu ve 3 yıl önce Türkiye’ye geldiklerini belirterek, "Türkçe öğrenmek için kursa katıldım. Burada sebze ve meyvelerin isimlerini, mevsimleri öğrendik." ifadelerini kullandı.Huriye Talha da 6. sınıfa geçtiğini söyleyerek, kursta okuma ve yazmasını geliştirdiğini, öğrendiklerinin okul döneminde kendisine çok faydalı olacağını aktardı.
Yozgat Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı dil kursuna katılan Irak, Suriye, İran ve Afganistanlı çocuklar Türkçe öğreniyor

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta yaşayan yabancı uyruklu çocuklar, dil kursunda Türkçe öğreniyor.

Irak, Suriye, İran ve Afganistanlı çocuklara yönelik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Türkçe dil kursu açıldı.

Okul döneminde eğitim öğretimlerini sürdüren yabancı uyruklu öğrenciler, kendilerini sosyal yaşamlarında daha iyi ifade etmek için yaz tatilinde de Türkçe dil kursuna katılıyor. Yaz tatilini Türkçe öğrenerek geçiren öğrenciler, teneffüslerde de arkadaşlarıyla oynayıp eğleniyor.

Türkçe öğretmeni Müberra Altunok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yaz tatili döneminde Türkçe dil kursu açtığını söyledi.

Altunok, yabancı uyruklu öğrencilerin yaşıtları ve öğretmenleriyle arasındaki dil engelini ortadan kaldırmak, topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve dil becerilerini güçlendirmek için kursu açtıklarını vurguladı.

Çocukların yanı sıra yetişkinler için de aynı eğitimi verdiklerini aktaran Altunok, "8 kursumuz bulunmakta ve 180 öğrencimiz var. Kursiyerler genelde dışarıda yaşadıkları sıkıntılardan dolayı Türkçeyi öğrenmek istiyor ve yoğun ilgi gösteriyor." dedi.

Altunok, kursta, müfredatta bulunan konuları işlediklerini, günlük hayatta kullanılan kelimeleri öğrettiklerini anlattı.

Irak’tan 6 yıl önce gelen 11 yaşındaki Sema Kasım, 6. sınıfa geçtiğini ifade ederek, "Yaz tatilinde bisiklet ve paten sürüyorum. Türkçe biliyorum ama geliştirmek için kursa katıldım. Türkçeyi ve Türkiye’yi çok seviyorum." diye konuştu.

Hiba Firaz da Iraklı olduğunu ve 3 yıl önce Türkiye’ye geldiklerini belirterek, "Türkçe öğrenmek için kursa katıldım. Burada sebze ve meyvelerin isimlerini, mevsimleri öğrendik." ifadelerini kullandı.

Huriye Talha da 6. sınıfa geçtiğini söyleyerek, kursta okuma ve yazmasını geliştirdiğini, öğrendiklerinin okul döneminde kendisine çok faydalı olacağını aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.