pendik escort bayan
ak

Yatılı okulları, evleri gibi oldu

29.05.2016 - 13:02, Güncelleme: 29.05.2016 - 13:02
 

Yatılı okulları, evleri gibi oldu

SİVAS'ın Kangal İlçesi'ndeki Yatılı Bölge Ortaokulu'nde eğitim gören öğrenciler, köylerine duydukları özlemi, okul bahçesinde tavuk ve tavşan besleyerek...

SİVAS'ın Kangal İlçesi'ndeki Yatılı Bölge Ortaokulu'nde eğitim gören öğrenciler, köylerine duydukları özlemi, okul bahçesinde tavuk ve tavşan besleyerek gideren öğrenciler, sevgi ve şefkat gördükleri öğretmenleriyle kardeş gibi oldular.Kangal'da bulunan Yatılı Bölge Ortaokulu'nda 107'si yatılı, 65'i taşımalı olmak üzere 172 öğrenci eğitim görüyor. Yılın büyük bir bölümünü okulda geçiren öğrenciler, dersleri dışında sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunuyor. Eğitimin yalnızca sınıfta olmayacağı anlayışını benimseyen okul öğretmenleri, öğrencilerine gün boyu arkadaşlık edip neşelerini ve hüzünlerini paylaşıyor.PAMUK ŞEKERLERİNİ ÖĞRETMENLERİ YAPIYORDers dışında öğretmenleri ile bocce ve masa tenisi gibi çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler, köy hayatına duydukları özlemi ise okul bahçesinde tavuk ve tavşan besleyerek gideriyor. Köyden getirdikleri yumurtaları okuldaki kuluçka makinesine koyarak civciv üreten öğrenciler, Fen ve Teknoloji dersinde öğrendikleri teorik bilgileri bu şekilde uygulama imkanı buluyor. Öğrenciler bununla birlikte okulda açılan bağlama, gitar, ebru, filografi gibi birçok kursa katılıyor. Ayrıca şehirdeki birçok imkandan faydalanamayan öğrencilere, öğretmenleri tarafından öğle aralarında pamuk şeker yapılıp dağıtılıyor.'KÖY ORTAMI YARATMAYA ÇALIŞTIK'Kangal'ın çeşitli köylerinden gelen öğrencilerin okullarında yaklaşık 240 gün kaldığını belirten Okul Müdürü Cahit Aslan, "Köyünde okul olmayan öğrencilerimiz buraya geliyor. Biz de onlara anne-babalarını aratmamak için elimizden geldiğince çaba sarfediyoruz. Çünkü öğrencilerimiz bizim için önemli bir değer. Ben bu konuda öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" dedi. Öğrenciler için iyi bir ortam hazırlamak istediklerin belirten Aslan, "Öğrencilerimiz köyden geldiği için onlara burada bir köy ortamı yaratmaya çalıştık. "Bir hayvan dostun olsun" projesiyle okulumuza bir kuluçka makinesi kazandırdık. Çocuklarımız köylerden getirdikleri yumurtaları kuluçka makinesine yatırıyorlar ve 21 gün sonra civcivler çıkmaya başlıyor. Öğrencilerimiz bu civcivleri besliyorlar, büyütüyorlar. Ayrıca kümeste kazlarımız, hindilerimiz ve tavşanlarımız var. Tabii Kangal köpeklerimiz de var. Ders dışında bu hayvanlarla vakit geçiren öğrencilerimiz en azından evlerinin yokluğunu hissetmiyorlar" dedi.'İKİNCİ EVİM OLDU BURASI'Okullarının hayvan dostu olduğunu ifade eden 8'inci sınıf öğrencisi Ebru Polat, öğretmenleriyle çok güzel vakit geçirdiğini belirterek "Ben 8 yıldır bu okuldayım. Öğretmenlerim bana bugüne kadar ailemin yokluğunu hissettirmedi. Başarımı onlara borçluyum. Hepsine çok teşekkür ederim" dedi. 8'inci sınıf öğrencisi Esra Çelik ise "Okulda ders dışında hayvanları besliyoruz, ebru sanatları ve filografi yapıyoruz. Bunlar gerçekten çok eğlenceli oluyor ve bize çok şey kazandırıyor. Ben 6 senedir yatılı olarak bu okuldayım. Ve bana burada ailemin yokluğunu hissettirmediler. Burada çok eğleniyorum, hiçbir zaman üzüldüğümü hatırlamıyorum. Artık burayı da bir evim gibi görüyorum" dedi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ın Kangal İlçesi'ndeki Yatılı Bölge Ortaokulu'nde eğitim gören öğrenciler, köylerine duydukları özlemi, okul bahçesinde tavuk ve tavşan besleyerek...

SİVAS'ın Kangal İlçesi'ndeki Yatılı Bölge Ortaokulu'nde eğitim gören öğrenciler, köylerine duydukları özlemi, okul bahçesinde tavuk ve tavşan besleyerek gideren öğrenciler, sevgi ve şefkat gördükleri öğretmenleriyle kardeş gibi oldular.

Kangal'da bulunan Yatılı Bölge Ortaokulu'nda 107'si yatılı, 65'i taşımalı olmak üzere 172 öğrenci eğitim görüyor. Yılın büyük bir bölümünü okulda geçiren öğrenciler, dersleri dışında sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunuyor. Eğitimin yalnızca sınıfta olmayacağı anlayışını benimseyen okul öğretmenleri, öğrencilerine gün boyu arkadaşlık edip neşelerini ve hüzünlerini paylaşıyor.

PAMUK ŞEKERLERİNİ ÖĞRETMENLERİ YAPIYOR

Ders dışında öğretmenleri ile bocce ve masa tenisi gibi çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler, köy hayatına duydukları özlemi ise okul bahçesinde tavuk ve tavşan besleyerek gideriyor. Köyden getirdikleri yumurtaları okuldaki kuluçka makinesine koyarak civciv üreten öğrenciler, Fen ve Teknoloji dersinde öğrendikleri teorik bilgileri bu şekilde uygulama imkanı buluyor. Öğrenciler bununla birlikte okulda açılan bağlama, gitar, ebru, filografi gibi birçok kursa katılıyor. Ayrıca şehirdeki birçok imkandan faydalanamayan öğrencilere, öğretmenleri tarafından öğle aralarında pamuk şeker yapılıp dağıtılıyor.

'KÖY ORTAMI YARATMAYA ÇALIŞTIK'

Kangal'ın çeşitli köylerinden gelen öğrencilerin okullarında yaklaşık 240 gün kaldığını belirten Okul Müdürü Cahit Aslan, "Köyünde okul olmayan öğrencilerimiz buraya geliyor. Biz de onlara anne-babalarını aratmamak için elimizden geldiğince çaba sarfediyoruz. Çünkü öğrencilerimiz bizim için önemli bir değer. Ben bu konuda öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler için iyi bir ortam hazırlamak istediklerin belirten Aslan, "Öğrencilerimiz köyden geldiği için onlara burada bir köy ortamı yaratmaya çalıştık. "Bir hayvan dostun olsun" projesiyle okulumuza bir kuluçka makinesi kazandırdık. Çocuklarımız köylerden getirdikleri yumurtaları kuluçka makinesine yatırıyorlar ve 21 gün sonra civcivler çıkmaya başlıyor. Öğrencilerimiz bu civcivleri besliyorlar, büyütüyorlar. Ayrıca kümeste kazlarımız, hindilerimiz ve tavşanlarımız var. Tabii Kangal köpeklerimiz de var. Ders dışında bu hayvanlarla vakit geçiren öğrencilerimiz en azından evlerinin yokluğunu hissetmiyorlar" dedi.

'İKİNCİ EVİM OLDU BURASI'

Okullarının hayvan dostu olduğunu ifade eden 8'inci sınıf öğrencisi Ebru Polat, öğretmenleriyle çok güzel vakit geçirdiğini belirterek "Ben 8 yıldır bu okuldayım. Öğretmenlerim bana bugüne kadar ailemin yokluğunu hissettirmedi. Başarımı onlara borçluyum. Hepsine çok teşekkür ederim" dedi.

8'inci sınıf öğrencisi Esra Çelik ise "Okulda ders dışında hayvanları besliyoruz, ebru sanatları ve filografi yapıyoruz. Bunlar gerçekten çok eğlenceli oluyor ve bize çok şey kazandırıyor. Ben 6 senedir yatılı olarak bu okuldayım. Ve bana burada ailemin yokluğunu hissettirmediler. Burada çok eğleniyorum, hiçbir zaman üzüldüğümü hatırlamıyorum. Artık burayı da bir evim gibi görüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yatılı okulları, evleri gibi oldu

Yatılı okulları, evleri gibi oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.