pendik escort bayan
ak

Yatalak Çocuklarına "Bebek" Gibi Bakıyor

25.07.2016 - 11:53, Güncelleme: 25.07.2016 - 11:53
 

Yatalak Çocuklarına "Bebek" Gibi Bakıyor

Sivas'ta akraba evliliği nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli dünyaya gelen ve yatağa bağımlı halde yaşamlarını sürdüren 2 kardeşe, anneleri yıllardır büyük bir sabırla bakıyor- Anne Fadime Kılıç: - "Severek yapınca her şey kolay oluyor. Çocuklarımı hiç

SİVAS (AA) - Sivas'ta 42 yaşındaki Fadime Kılıç, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olarak dünyaya gelen 20 yaşındaki oğluyla 15 yaşındaki kızına "bebek" gibi bakıyor.Akdeğirmen Mahallesi'nde yaşayan Osman Kılıç, halasının kızı Fadime Kılıç (42) ile evlendi. Çiftin 20 yaşındaki çocukları Oğuz ve 15 yaşındaki kızları Merve, bedensel ve zihinsel engelli doğdu.Akraba evliliği nedeniyle engelli olarak dünyaya geldikleri tespit edilen, yürüyemeyen ve konuşamayan 2 kardeş, babaları Osman Kılıç'ın inşaatta demir işçisi olması nedeniyle günün büyük kısmını anneleriyle geçiriyor.Anne Fadime Kılıç, yatağa bağımlı iki çocuğuna yıllardır "bebek" gibi bakıyor.Anne Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin günlük işlerinin yanı sıra kalan zamanını engelli çocuklarıyla ilgilenerek geçirdiğini söyledi.Çocuklarının engelli olmasının Allah vergisi olduğunu ve bakımlarında zorluk yaşamadığını ifade eden Kılıç, "Severek yapınca her şey kolay oluyor. Çocuklarımı hiçbir yere bırakıp gitmiyorum. 'Allah verdi' deyip her şeye katlanıyorum. Evlat olunca her şeyi yapıyorsun. Hiç de zoruma gitmiyor." dedi. Çocuklarına bakarken sadece bir kez "Allah sizi niye bana verdi?" diye sitem ettiğini anlatan Kılıç, "Ertesi gün sabah eşim inşaattan düştü, kolu ve bacağı kırıldı, 2 ay da ona baktım. Ondan sonra daha hiçbir şey demedim. Allah bana güç verdikçe ölene kadar çocuklarıma bakacağım. Hiçbir yere vermeyi istemem. Gücüm yetmese bile bakıcı tutup yine evimde bakarım. Evlatlarımın bakımlarını yaparken mutlu oluyorum." diye konuştu. Çocuklarını terk eden annelere de tepki gösteren Kılıç, ölene kadar onlara bakacağını ifade etti. - Fedakar eşine teşekkür etti Baba Osman Kılıç da işte olmadığı zamanlarda eşine destek olduğunu anlatarak, fedakarlık örneği gösteren eşine teşekkür etti. "Eşim olmasa onlar belki de yaşamıyor olacaktı" diyen Kılıç, çocukları için her türlü zorluğa göğüs geren eşinin fedakarlığını övdü.Geçimlerini çocukları için aldıkları bakım parası ve inşaatlarda çalışarak sağladığını dile getiren Kılıç, "Eşime çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Çocuklarımın her türlü ihtiyacıyla ilgileniyor, her şeyi anneleri yapıyor. Allah vergisi olduğu için durumumuza isyan etmiyoruz." dedi.
Sivas'ta akraba evliliği nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli dünyaya gelen ve yatağa bağımlı halde yaşamlarını sürdüren 2 kardeşe, anneleri yıllardır büyük bir sabırla bakıyor- Anne Fadime Kılıç: - "Severek yapınca her şey kolay oluyor. Çocuklarımı hiç

SİVAS (AA) - Sivas'ta 42 yaşındaki Fadime Kılıç, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olarak dünyaya gelen 20 yaşındaki oğluyla 15 yaşındaki kızına "bebek" gibi bakıyor.

Akdeğirmen Mahallesi'nde yaşayan Osman Kılıç, halasının kızı Fadime Kılıç (42) ile evlendi. Çiftin 20 yaşındaki çocukları Oğuz ve 15 yaşındaki kızları Merve, bedensel ve zihinsel engelli doğdu.

Akraba evliliği nedeniyle engelli olarak dünyaya geldikleri tespit edilen, yürüyemeyen ve konuşamayan 2 kardeş, babaları Osman Kılıç'ın inşaatta demir işçisi olması nedeniyle günün büyük kısmını anneleriyle geçiriyor.

Anne Fadime Kılıç, yatağa bağımlı iki çocuğuna yıllardır "bebek" gibi bakıyor.

Anne Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin günlük işlerinin yanı sıra kalan zamanını engelli çocuklarıyla ilgilenerek geçirdiğini söyledi.

Çocuklarının engelli olmasının Allah vergisi olduğunu ve bakımlarında zorluk yaşamadığını ifade eden Kılıç, "Severek yapınca her şey kolay oluyor. Çocuklarımı hiçbir yere bırakıp gitmiyorum. 'Allah verdi' deyip her şeye katlanıyorum. Evlat olunca her şeyi yapıyorsun. Hiç de zoruma gitmiyor." dedi.

Çocuklarına bakarken sadece bir kez "Allah sizi niye bana verdi?" diye sitem ettiğini anlatan Kılıç, "Ertesi gün sabah eşim inşaattan düştü, kolu ve bacağı kırıldı, 2 ay da ona baktım. Ondan sonra daha hiçbir şey demedim. Allah bana güç verdikçe ölene kadar çocuklarıma bakacağım. Hiçbir yere vermeyi istemem. Gücüm yetmese bile bakıcı tutup yine evimde bakarım. Evlatlarımın bakımlarını yaparken mutlu oluyorum." diye konuştu.

Çocuklarını terk eden annelere de tepki gösteren Kılıç, ölene kadar onlara bakacağını ifade etti.

- Fedakar eşine teşekkür etti

Baba Osman Kılıç da işte olmadığı zamanlarda eşine destek olduğunu anlatarak, fedakarlık örneği gösteren eşine teşekkür etti.

"Eşim olmasa onlar belki de yaşamıyor olacaktı" diyen Kılıç, çocukları için her türlü zorluğa göğüs geren eşinin fedakarlığını övdü.

Geçimlerini çocukları için aldıkları bakım parası ve inşaatlarda çalışarak sağladığını dile getiren Kılıç, "Eşime çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Çocuklarımın her türlü ihtiyacıyla ilgileniyor, her şeyi anneleri yapıyor. Allah vergisi olduğu için durumumuza isyan etmiyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.