pendik escort bayan
ak

Yaşayan Halk Edebiyatı Projesinde Final Yapıldı

12.12.2017 - 13:43, Güncelleme: 12.12.2017 - 13:43
 

Yaşayan Halk Edebiyatı Projesinde Final Yapıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneğince (SİFAHOD) yürütülen Yaşayan Halk Edebiyatı...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneğince (SİFAHOD) yürütülen Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi'nin finali yapıldı.Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi'nde final etkinliği, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, etkinlikte yaptığı konuşmada, projeyi hayata geçirirken Türk halk edebi̇yatındaki konuların teoride kalmaması ve Si̇vas gi̇bi̇ bi̇r şehirde bunun uygulamalı olarak yapılmasını hedeflediklerini söyledi.Halk edebi̇yatının, kültürün nesilden nesle aktarılması açısından çok önemli olduğunu ifade eden Altınsoy, şunları kaydetti: "Aşıklarımız, aşıklık geleneğinde var olan mi̇lli̇ manevi değerleri̇ sazıyla sözüyle gelecek nesillere aktarmak için gerekli gayreti̇ gösteri̇yorlar. Bu noktada da en önemli şehirleri̇mi̇zden bi̇ri̇si̇ Si̇vas, Kars, Erzurum, Malatya, Şanlıurfa. Özelli̇kle Si̇vas daha ön plana çıkıyor çünkü Si̇vas da hangi ilçeye gi̇tseni̇z hangi mahalleye gi̇tseni̇z ezberi̇nde muhakkak bi̇r dörtlük söyleyenleri̇ bulursunuz. Onun i̇çi̇n bu kültürün burada yaşatılması lazım. Burası, Aşık Veysel, Pi̇r Sultan Abdal, Ruhsati̇ ve Zaralı Hali̇l'in şehri̇. Bu değerlere sahi̇p çıkmamız görevleri̇mi̇z arasındadır." SİFAHOD Başkanı Ahmet Ayık da emeklerinin karşılığını bulduğu için çok sevindiklerini belirtti. Konuşmaların ardından edebiyat öğretmeni Selma Çelik tarafından öğrencilere halk edebiyatı, mani ve halk aşıklarıyla ilgili bilgi verilmesinin ardından salonda hazır bulunan aşıklar maniler söyleyerek derse eşlik etti.
SİVAS (AA) - Sivas'ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneğince (SİFAHOD) yürütülen Yaşayan Halk Edebiyatı...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneğince (SİFAHOD) yürütülen Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi'nin finali yapıldı.

Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi'nde final etkinliği, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, etkinlikte yaptığı konuşmada, projeyi hayata geçirirken Türk halk edebi̇yatındaki konuların teoride kalmaması ve Si̇vas gi̇bi̇ bi̇r şehirde bunun uygulamalı olarak yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

Halk edebi̇yatının, kültürün nesilden nesle aktarılması açısından çok önemli olduğunu ifade eden Altınsoy, şunları kaydetti:

"Aşıklarımız, aşıklık geleneğinde var olan mi̇lli̇ manevi değerleri̇ sazıyla sözüyle gelecek nesillere aktarmak için gerekli gayreti̇ gösteri̇yorlar. Bu noktada da en önemli şehirleri̇mi̇zden bi̇ri̇si̇ Si̇vas, Kars, Erzurum, Malatya, Şanlıurfa. Özelli̇kle Si̇vas daha ön plana çıkıyor çünkü Si̇vas da hangi ilçeye gi̇tseni̇z hangi mahalleye gi̇tseni̇z ezberi̇nde muhakkak bi̇r dörtlük söyleyenleri̇ bulursunuz. Onun i̇çi̇n bu kültürün burada yaşatılması lazım. Burası, Aşık Veysel, Pi̇r Sultan Abdal, Ruhsati̇ ve Zaralı Hali̇l'in şehri̇. Bu değerlere sahi̇p çıkmamız görevleri̇mi̇z arasındadır."

SİFAHOD Başkanı Ahmet Ayık da emeklerinin karşılığını bulduğu için çok sevindiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından edebiyat öğretmeni Selma Çelik tarafından öğrencilere halk edebiyatı, mani ve halk aşıklarıyla ilgili bilgi verilmesinin ardından salonda hazır bulunan aşıklar maniler söyleyerek derse eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.