pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

“Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi”

11.10.2017 - 11:33, Güncelleme: 11.10.2017 - 11:33
 

“Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi”

SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi” bu...

SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi” bu yıl da devam edecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bu yıl uygulanacak proje için iş birliği protokolünü imzaladı.Müdürlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Altınsoy, proje doğrultusunda gerçekleştirilecek etkinliklerde Sivas'ın önde gelen, şair, aşık ve halk ozanlarının öğrencilerle buluşmaya devam edeceğini ifade etti. Projenin hayırlı olmasını dileyen Altınsoy, şunları kaydetti:"Projemizin amacı ilimizdeki 32 lisede 10. sınıf Halk Edebiyatı dersi konularında bulunan halk edebiyatı türlerine ait örnekleri bizzat bu işin uygulayıcılarıyla öğrencilerimize tanıtmak, sevdirmek, öğrencilerimizin halk ozanlarımızla kaynaşmalarını ve tanışmalarına vesile olmaktır. Yine bu proje ile öğrencilerimiz, şiir okuma ve dinleme sevgisi kazanacaklar ve geleneğimizde yer alan pek çok sözlü anlatım türünü halk edebiyatını icra eden aşıklarımız marifetiyle öğrenecekler."Ayık ise, aşık tarzı Türk Halk Edebiyatı türlerinden olan koşma ve güzelleme, koçaklama, ağıt, taşlama çeşitlerinden oluşan örneklerin aşıklar tarafından okullarda anlatılacağını aktararak, "Bu şekilde öğrencilerin bizzat bu işin uygulayıcılarıyla aynı atmosferde bulunmaları sağlanacak." ifadesini kullandı.Altınsoy ve Ayık, işbirliği protokolünü imzaladı.İmza töreninde, Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Bülbül ve Proje Koordinatörü Turgay Duz da hazır bulundu.
SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi” bu...

SİVAS (AA) - Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi” bu yıl da devam edecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bu yıl uygulanacak proje için iş birliği protokolünü imzaladı.

Müdürlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Altınsoy, proje doğrultusunda gerçekleştirilecek etkinliklerde Sivas'ın önde gelen, şair, aşık ve halk ozanlarının öğrencilerle buluşmaya devam edeceğini ifade etti.

Projenin hayırlı olmasını dileyen Altınsoy, şunları kaydetti:

"Projemizin amacı ilimizdeki 32 lisede 10. sınıf Halk Edebiyatı dersi konularında bulunan halk edebiyatı türlerine ait örnekleri bizzat bu işin uygulayıcılarıyla öğrencilerimize tanıtmak, sevdirmek, öğrencilerimizin halk ozanlarımızla kaynaşmalarını ve tanışmalarına vesile olmaktır. Yine bu proje ile öğrencilerimiz, şiir okuma ve dinleme sevgisi kazanacaklar ve geleneğimizde yer alan pek çok sözlü anlatım türünü halk edebiyatını icra eden aşıklarımız marifetiyle öğrenecekler."

Ayık ise, aşık tarzı Türk Halk Edebiyatı türlerinden olan koşma ve güzelleme, koçaklama, ağıt, taşlama çeşitlerinden oluşan örneklerin aşıklar tarafından okullarda anlatılacağını aktararak, "Bu şekilde öğrencilerin bizzat bu işin uygulayıcılarıyla aynı atmosferde bulunmaları sağlanacak." ifadesini kullandı.

Altınsoy ve Ayık, işbirliği protokolünü imzaladı.

İmza töreninde, Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Bülbül ve Proje Koordinatörü Turgay Duz da hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.