pendik escort bayan
ak

"Yartu" İle Veriler Yurt İçinde Kalacak

Sağlık 30.01.2019 - 10:33, Güncelleme: 30.01.2019 - 10:33
 

"Yartu" İle Veriler Yurt İçinde Kalacak

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği, dosya depolama, ofis ve e-posta hizmetini tek bir arayüz üzerinden sunan "Yartu" adını verdikleri internet tabanlı server platformu, verilerin yurt içinde kalmasına imkan tanıyor- Proje

KONYA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencilerinin geliştirdiği, dosya depolama, ofis ve e-posta hizmetini tek bir arayüz üzerinden sunan Yartu, verilerin Türkiye'de kalmasına imkan tanıyor.Proje ekibinden, NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mücahit Büyükyılmaz, AA muhabirine, TÜBİTAK desteğiyle projeye başladıklarını söyledi."Yartu" adını verdikleri veri depolama, ofis ve e-posta hizmeti sunan sistem üzerine 1,5 yıldır çalıştıklarını anlatan Büyükyılmaz, şöyle konuştu:"Şu anda kullanılan ürünlerin tamamı yabancı menşeili. Bunu kullandığımızda verilerimizi yurt dışına çıkartmış oluyoruz. 'Bunu nasıl önleriz, verilerimizi nasıl koruruz' diye bir TÜBİTAK projesi yazdık. TÜBİTAK desteğiyle ürünümüzü geliştirdik. Dosya depolama, ofis, e-posta hizmetlerini tek bir arayüz üzerinden sağlayabiliyoruz. Yabanacı rakiplerimizden farkımız, verilerimizi dışarıya taşımıyoruz. Kurumun kendine gidip ürünü kuruyoruz. Tüm veriler kurumun data merkezinde duruyor. Verilerinizin güvenliğini kendiniz sağlamış oluyorsunuz. Diğer ürünlerde kota, yükleme sınırı var, bu sınırları kaldırdık ayrıca diğerlerinden farkı, tek arayüz üzerinden tüm modüllere ulaşılabiliyor. Bunların hepsine ayrı ayrı ücret ödemeye gerek kalmıyor."- Yartu, KSO ve NEÜ'de kullanılıyorBüyükyılmaz, "Yartu" adını verdikleri internet tabanlı server platformunun Konya Sanayi Odası (KSO) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde kullanılmaya başlandığını aktardı.Proje danışmanı, NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken ise proje ekibinde bölümden 4 öğrencinin yer aldığını dile getirdi.- "Veriler; Amerika, Rusya ve Çin'deki şirketlerin elinde"Veri depolama sistemlerinin yurt dışı kaynaklı olduğuna değinen Çıbıkdiken, şunları kaydetti:"Veriler; Amerika, Rusya ve Çin'deki şirketlerin elinde bulunuyor. Bu firmalar, bunlarla bir sürü iş yapıyorlar hatta yapay zeka dediğimiz şeyin tamamı kendi elimizle yüklediğimiz verilerden oluşuyor. Bu hizmeti almak istiyorsanız, 'veriler sizde bulunmasın' deme şansınız yok. En büyük özelliğimiz, verilerimizi istediğimiz yerde tutabiliyoruz. Serverları kurum istediği yerde bulundurabilir."
Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği, dosya depolama, ofis ve e-posta hizmetini tek bir arayüz üzerinden sunan "Yartu" adını verdikleri internet tabanlı server platformu, verilerin yurt içinde kalmasına imkan tanıyor- Proje

KONYA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencilerinin geliştirdiği, dosya depolama, ofis ve e-posta hizmetini tek bir arayüz üzerinden sunan Yartu, verilerin Türkiye'de kalmasına imkan tanıyor.

Proje ekibinden, NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mücahit Büyükyılmaz, AA muhabirine, TÜBİTAK desteğiyle projeye başladıklarını söyledi.

"Yartu" adını verdikleri veri depolama, ofis ve e-posta hizmeti sunan sistem üzerine 1,5 yıldır çalıştıklarını anlatan Büyükyılmaz, şöyle konuştu:

"Şu anda kullanılan ürünlerin tamamı yabancı menşeili. Bunu kullandığımızda verilerimizi yurt dışına çıkartmış oluyoruz. 'Bunu nasıl önleriz, verilerimizi nasıl koruruz' diye bir TÜBİTAK projesi yazdık. TÜBİTAK desteğiyle ürünümüzü geliştirdik. Dosya depolama, ofis, e-posta hizmetlerini tek bir arayüz üzerinden sağlayabiliyoruz. Yabanacı rakiplerimizden farkımız, verilerimizi dışarıya taşımıyoruz. Kurumun kendine gidip ürünü kuruyoruz. Tüm veriler kurumun data merkezinde duruyor. Verilerinizin güvenliğini kendiniz sağlamış oluyorsunuz. Diğer ürünlerde kota, yükleme sınırı var, bu sınırları kaldırdık ayrıca diğerlerinden farkı, tek arayüz üzerinden tüm modüllere ulaşılabiliyor. Bunların hepsine ayrı ayrı ücret ödemeye gerek kalmıyor."

- Yartu, KSO ve NEÜ'de kullanılıyor

Büyükyılmaz, "Yartu" adını verdikleri internet tabanlı server platformunun Konya Sanayi Odası (KSO) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde kullanılmaya başlandığını aktardı.

Proje danışmanı, NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken ise proje ekibinde bölümden 4 öğrencinin yer aldığını dile getirdi.

- "Veriler; Amerika, Rusya ve Çin'deki şirketlerin elinde"

Veri depolama sistemlerinin yurt dışı kaynaklı olduğuna değinen Çıbıkdiken, şunları kaydetti:

"Veriler; Amerika, Rusya ve Çin'deki şirketlerin elinde bulunuyor. Bu firmalar, bunlarla bir sürü iş yapıyorlar hatta yapay zeka dediğimiz şeyin tamamı kendi elimizle yüklediğimiz verilerden oluşuyor. Bu hizmeti almak istiyorsanız, 'veriler sizde bulunmasın' deme şansınız yok. En büyük özelliğimiz, verilerimizi istediğimiz yerde tutabiliyoruz. Serverları kurum istediği yerde bulundurabilir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.