pendik escort bayan
ak

Yarım Asırlık Berber, Usturasından Vazgeçmiyor

Siyaset 21.10.2016 - 10:18, Güncelleme: 21.10.2016 - 10:18
 

Yarım Asırlık Berber, Usturasından Vazgeçmiyor

NİĞDE (AA) - MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Celaller köyünde 56 yıllık berber 73 yaşındaki Mustafa Daş, emekliliğinden...

NİĞDE (AA) - MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Celaller köyünde 56 yıllık berber 73 yaşındaki Mustafa Daş, emekliliğinden sonra oğlunun işlettiği kahvehanenin bir bölümünde, müşterilerini 32 yıldır tıraş ediyor.Mesleğe 56 yıl önce ağabeyinin yanında başlayan ve onun vefatının ardından berberliği tek başına sürdüren Daş, 32 yıl önce emekli oldu. Köyde kahvehane işleten oğlu Murat Daş'a yardım eden emektar berber, camekanla kapattığı kahvehanenin bir bölümünde de tıraş olmak isteyenlere hizmet veriyor.Mustafa Daş, AA muhabirine, 3 çocuğunun evli olduğunu, kendisinin de eşiyle yaşadığını söyledi.Sabah namazı öncesi kahvehaneye gelip, semaverin suyunu ısıttığını, namazdan sonra çay demlediğini belirten Daş, şunları kaydetti:"Ağabeyim vefat edince mesleği ben sürdürdüm. Emekli olunca da kahvehane işleten oğluma yardım etmeye başladım. Müşterilerin talebi olursa burada tıraş ediyorum. Kahvehaneyi sabah saat 05.00'te açıyorum, ocağı yakıp namaza giderim. Namazdan sonra çayı demlerim. Saat 08.00'de birkaç kişi gelir çay içmeye. Akşam da saat 10.00 gibi kapatıyoruz. Günde bazen 2-3 kişiyi tıraş ediyorum, bazı gün hiç talep olmaz. Başka yerde bu işi yapsam kira ödemem gerekecek. 3 kişiyi 3-4 liraya tıraş edersem geçimime katkısı olur."Emektar berberin oğlu Murat Daş da babasının emekli olduğunu, kahvehanede kendisine yardım ederken mesleğini de sürdürdüğünü dile getirdi.Daş, "Müşterinin tıraş ihtiyacı olduğunda az bir ücret karşılığında, günlük 2 kişiyi babam tıraş ediyor. Buradan da ufak tefek harçlığımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Bana yardımcı oluyor, sabah gelip kahvehaneyi açıyor. Babamla çalışmak çok güzel bir duygu, yardım ediyor bana. Bir yere gittiğimde tarlaya, bağa, bahçeye gittiğimde burası boş kalmıyor." diye konuştu.Mustafa Daş'a tıraş olan Bahri Taşoluk da Ankara'da ikamet ettiğini, zaman zaman köyüne geldiğinde tıraş ihtiyacını burada karşıladığını belirterek, 73 yaşındaki emektar berberin sunduğu hizmetten memnun olduğunu kaydetti.
NİĞDE (AA) - MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Celaller köyünde 56 yıllık berber 73 yaşındaki Mustafa Daş, emekliliğinden...

NİĞDE (AA) - MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Celaller köyünde 56 yıllık berber 73 yaşındaki Mustafa Daş, emekliliğinden sonra oğlunun işlettiği kahvehanenin bir bölümünde, müşterilerini 32 yıldır tıraş ediyor.

Mesleğe 56 yıl önce ağabeyinin yanında başlayan ve onun vefatının ardından berberliği tek başına sürdüren Daş, 32 yıl önce emekli oldu.

Köyde kahvehane işleten oğlu Murat Daş'a yardım eden emektar berber, camekanla kapattığı kahvehanenin bir bölümünde de tıraş olmak isteyenlere hizmet veriyor.

Mustafa Daş, AA muhabirine, 3 çocuğunun evli olduğunu, kendisinin de eşiyle yaşadığını söyledi.

Sabah namazı öncesi kahvehaneye gelip, semaverin suyunu ısıttığını, namazdan sonra çay demlediğini belirten Daş, şunları kaydetti:

"Ağabeyim vefat edince mesleği ben sürdürdüm. Emekli olunca da kahvehane işleten oğluma yardım etmeye başladım. Müşterilerin talebi olursa burada tıraş ediyorum. Kahvehaneyi sabah saat 05.00'te açıyorum, ocağı yakıp namaza giderim. Namazdan sonra çayı demlerim. Saat 08.00'de birkaç kişi gelir çay içmeye. Akşam da saat 10.00 gibi kapatıyoruz. Günde bazen 2-3 kişiyi tıraş ediyorum, bazı gün hiç talep olmaz. Başka yerde bu işi yapsam kira ödemem gerekecek. 3 kişiyi 3-4 liraya tıraş edersem geçimime katkısı olur."

Emektar berberin oğlu Murat Daş da babasının emekli olduğunu, kahvehanede kendisine yardım ederken mesleğini de sürdürdüğünü dile getirdi.

Daş, "Müşterinin tıraş ihtiyacı olduğunda az bir ücret karşılığında, günlük 2 kişiyi babam tıraş ediyor. Buradan da ufak tefek harçlığımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Bana yardımcı oluyor, sabah gelip kahvehaneyi açıyor. Babamla çalışmak çok güzel bir duygu, yardım ediyor bana. Bir yere gittiğimde tarlaya, bağa, bahçeye gittiğimde burası boş kalmıyor." diye konuştu.

Mustafa Daş'a tıraş olan Bahri Taşoluk da Ankara'da ikamet ettiğini, zaman zaman köyüne geldiğinde tıraş ihtiyacını burada karşıladığını belirterek, 73 yaşındaki emektar berberin sunduğu hizmetten memnun olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.