pendik escort bayan
ak

Yalıhüyük'te 2018 Yılında 250 Ton Elma Üretildi

23.10.2018 - 17:23, Güncelleme: 23.10.2018 - 17:23
 

Yalıhüyük'te 2018 Yılında 250 Ton Elma Üretildi

KONYA (AA) - Yalıhüyük ilçesinde 2018 yılı verilerine göre 2 bin dekar alandan 250 ton elma elde edildi.Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden...

KONYA (AA) - Yalıhüyük ilçesinde 2018 yılı verilerine göre 2 bin dekar alandan 250 ton elma elde edildi.Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede kurulan erken uyarı sistemi ile üreticilere elma iç kurdu ve kara leke gibi hastalıkların mesaj ve ilan yoluyla üreticilere bildirildiği belirtildi.Bu uygulama sonucunda pazara uygun kalitede, yüksek hastalık ve kurt zararı az olan elma üretimi sağlanmasına yardımcı olunduğu kaydedildi.İlçede üretimi yapılan elmalar iç pazarda, meyve suyu fabrikalarında ve işletmesini Yalıhüyük Belediyesinin üstlendiği soğuk hava deposunda muhafaza edilerek değerlendirileceği öğrenildi.
KONYA (AA) - Yalıhüyük ilçesinde 2018 yılı verilerine göre 2 bin dekar alandan 250 ton elma elde edildi.Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden...

KONYA (AA) - Yalıhüyük ilçesinde 2018 yılı verilerine göre 2 bin dekar alandan 250 ton elma elde edildi.

Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede kurulan erken uyarı sistemi ile üreticilere elma iç kurdu ve kara leke gibi hastalıkların mesaj ve ilan yoluyla üreticilere bildirildiği belirtildi.

Bu uygulama sonucunda pazara uygun kalitede, yüksek hastalık ve kurt zararı az olan elma üretimi sağlanmasına yardımcı olunduğu kaydedildi.

İlçede üretimi yapılan elmalar iç pazarda, meyve suyu fabrikalarında ve işletmesini Yalıhüyük Belediyesinin üstlendiği soğuk hava deposunda muhafaza edilerek değerlendirileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.