pendik escort bayan
ak

Yabancı Öğrenciler Sivas'ı Gezdi

14.08.2017 - 18:08, Güncelleme: 14.08.2017 - 18:08
 

Yabancı Öğrenciler Sivas'ı Gezdi

SİVAS (AA) - Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programına katılan yabancı öğrenciler, Sivas'ı gezdi.Sivas Belediyesinden...

SİVAS (AA) - Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programına katılan yabancı öğrenciler, Sivas'ı gezdi.Sivas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çeşitli üniversitelerde öğrenim görmek üzere Türkiye'de bulunan ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Programına katılan 11 ülkeden 18 öğrenci, düzenlenen geziyle Sivas'a geldi.Sivas Belediyesinin ev sahipliği yaptığı gezide yabancı öğrenciler, Paşabahçe'nin doğal güzelliğini gezdi ve Kütükev'de kahvaltı yaptı.Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, yaptığı açıklamada, yabancı öğrencileri Sivas'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü başta olmak üzere sizleri bizlerle buluşturan herkese teşekkür ederim. Sizleri birer kültür elçisi olarak görmek istiyoruz. Gittiğiniz illerde hem Sivas’ı, hem de Türkiye’yi temsil etmenizi temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. Öğrenciler ise Türkçe'nin Avrupa dillerinden çok farklı bir dil olduğu için merak ederek öğrenmeye başladıklarını ve televizyonda Türk dizileri izlediklerini dile getirdi. Türkçe'nin çok akıcı ve şiirsel bir dil olduğunu ifade eden öğrenciler, düzenlenen geziyle Sivas'ı tanıma fırsatı bulduklarını ve kentin havasına, insanlarına ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade etti.Gezi programı kapsamında öğrencilere halk oyunları ve yöresel gösteriler de sunuldu.Programa, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Milli Eğitim Müdürü Turan Aksoy, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü de katıldı.
SİVAS (AA) - Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programına katılan yabancı öğrenciler, Sivas'ı gezdi.Sivas Belediyesinden...

SİVAS (AA) - Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programına katılan yabancı öğrenciler, Sivas'ı gezdi.

Sivas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çeşitli üniversitelerde öğrenim görmek üzere Türkiye'de bulunan ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Programına katılan 11 ülkeden 18 öğrenci, düzenlenen geziyle Sivas'a geldi.

Sivas Belediyesinin ev sahipliği yaptığı gezide yabancı öğrenciler, Paşabahçe'nin doğal güzelliğini gezdi ve Kütükev'de kahvaltı yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, yaptığı açıklamada, yabancı öğrencileri Sivas'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü başta olmak üzere sizleri bizlerle buluşturan herkese teşekkür ederim. Sizleri birer kültür elçisi olarak görmek istiyoruz. Gittiğiniz illerde hem Sivas’ı, hem de Türkiye’yi temsil etmenizi temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ise Türkçe'nin Avrupa dillerinden çok farklı bir dil olduğu için merak ederek öğrenmeye başladıklarını ve televizyonda Türk dizileri izlediklerini dile getirdi.

Türkçe'nin çok akıcı ve şiirsel bir dil olduğunu ifade eden öğrenciler, düzenlenen geziyle Sivas'ı tanıma fırsatı bulduklarını ve kentin havasına, insanlarına ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade etti.

Gezi programı kapsamında öğrencilere halk oyunları ve yöresel gösteriler de sunuldu.

Programa, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Milli Eğitim Müdürü Turan Aksoy, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.