pendik escort bayan
ak

Vurdukları Kızıl Şahini Ağaca Asmışlar

12.02.2018 - 12:48, Güncelleme: 12.02.2018 - 12:48
 

Vurdukları Kızıl Şahini Ağaca Asmışlar

Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğa yürüyüşüne katılan doğaseverler, Kavak yaylasında tüfekle vurulduktan sonra ağaca iple asılmış kızıl şahin buldu- Nesli tükenmekte olan türler arasında yer alan kuşun vurulması ile ilgili inceleme başlatıldı

KONYA (AA) - Seydişehir ilçesinde doğa yürüyüşüne katılan doğaseverler, Kavak yaylasında tüfekle öldürülüp ağaca iple asılmış kızıl şahin buldu. Seydişehir'e bağlı Taraşçı Mahallesi Kavak Yaylası'nda yürüyüş yapan doğaseverler, kanatlarından söğüt ağacına iple asılmış kuşla karşılaştı.Vurulduktan sonra ağaca asılan kuşun, nesli tehdit altında olan kızıl şahin olduğunu fark eden doğaseverler, durumu jandarma ve Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi.Jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı.- "Bunu yapanlar asla avcı olamaz"Seydişehir Atıcılar ve Avcılar Derneği Başkanı Soner Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızıl şahinin nesli tükenmekte olan kuş türleri arasında olduğunu söyledi.Bu yüzden avlanmasının yasak olduğunu belirten Güler, "Bu kuşlar bölgenin yüksek kesimlerinde yaşıyor. Tarım arazilerine zarar veren fareler ile beslendiği için doğaya ve tarıma faydalı bir kuştur. Böyle bir kuşa gerçek avcılar asla ateş etmez. Bunu yapanlar asla avcı olamaz. Bunlar ancak doğada her gördüğü canlıya ateş eden, bizim 'bohçacı' diye tabir ettiğimiz kişilerdir. Bu bir caniliktir. Yetkililerden bunu yapanları bularak cezalandırmalarını istiyoruz." diye konuştu.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğa yürüyüşüne katılan doğaseverler, Kavak yaylasında tüfekle vurulduktan sonra ağaca iple asılmış kızıl şahin buldu- Nesli tükenmekte olan türler arasında yer alan kuşun vurulması ile ilgili inceleme başlatıldı

KONYA (AA) - Seydişehir ilçesinde doğa yürüyüşüne katılan doğaseverler, Kavak yaylasında tüfekle öldürülüp ağaca iple asılmış kızıl şahin buldu.

Seydişehir'e bağlı Taraşçı Mahallesi Kavak Yaylası'nda yürüyüş yapan doğaseverler, kanatlarından söğüt ağacına iple asılmış kuşla karşılaştı.

Vurulduktan sonra ağaca asılan kuşun, nesli tehdit altında olan kızıl şahin olduğunu fark eden doğaseverler, durumu jandarma ve Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi.

Jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı.

- "Bunu yapanlar asla avcı olamaz"

Seydişehir Atıcılar ve Avcılar Derneği Başkanı Soner Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızıl şahinin nesli tükenmekte olan kuş türleri arasında olduğunu söyledi.

Bu yüzden avlanmasının yasak olduğunu belirten Güler, "Bu kuşlar bölgenin yüksek kesimlerinde yaşıyor. Tarım arazilerine zarar veren fareler ile beslendiği için doğaya ve tarıma faydalı bir kuştur. Böyle bir kuşa gerçek avcılar asla ateş etmez. Bunu yapanlar asla avcı olamaz. Bunlar ancak doğada her gördüğü canlıya ateş eden, bizim 'bohçacı' diye tabir ettiğimiz kişilerdir. Bu bir caniliktir. Yetkililerden bunu yapanları bularak cezalandırmalarını istiyoruz." diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.