pendik escort bayan
ak

"Vitra İle Kentin Hayalleri" Paneli Düzenlendi

28.09.2016 - 20:28, Güncelleme: 28.09.2016 - 20:28
 

"Vitra İle Kentin Hayalleri" Paneli Düzenlendi

ANKARA (AA) - Seramik firması Vitra'nın organizasyonuyla "Vitra ile Kentin Hayalleri" başlıklı panel düzenlendi.TED Üniversitesi'nde "Ankara'nın Hayali:...

ANKARA (AA) - Seramik firması Vitra'nın organizasyonuyla "Vitra ile Kentin Hayalleri" başlıklı panel düzenlendi.TED Üniversitesi'nde "Ankara'nın Hayali: Modernin İzlerini Süren Bir Başkent Olmak" temasıyla gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Yekta Kopan'ın üstlendiği panele tiyatro sanatçısı Hakkı Ergök, mimar Murat Tabanlıoğlu ve TED Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Cengizkan konuşmacı olarak katıldı. Ali Cengizkan, Ankara'nın 1920'li yıllarda dünyada yeni baştan kurulan başkentler arasında yer aldığını belirterek mimarlar olarak modern mimarlık ürünlerinin sorgusuz sualsiz ortadan kaldırılmasına karşı olduklarını söyledi. Modern yapıların yok olmaması için soran ve sorgulayan bir kitleye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Cengizkan, anılan yapıların yıkılması yerine yeniden canlandırılmasına odaklanılmasının önemini vurguladı.Kentsel dönüşüm kavramının 2003 yılından beri kullanıldığını dile getiren Cengizkan, "Kentsel dönüşüm, Ulus'taki erken dönem yapılarının yıkılması için icat edildi." dedi. Hakkı Ergök de Ankara'ya 3 yaşında geldiğini ve 1994 yılına kadar Ankara'da yaşadığını ifade ederek mezun olduğu Cebeci'deki konservatuvar binasının ellerinden alınmasının kendi dönemindeki sanatçıları yaraladığını kaydetti. Çankaya'daki Saraçoğlu Mahallesi'nde geçen çocukluk anılarını paylaşan Ergök, "Saraçoğlu Mahallesi yok olursa bu, Ankara için büyük bir kayıp olacak. Avrupa'da 1935'te kütüphane olarak kurulan bir binanın kütüphane olarak kullanılmaya devam edildiğini görüyoruz. Biz bunu yapmıyoruz. Ankara'nın hayali, bu tip eserlerin ranta kurban gitmesine karşı çıkmak olmalı." diye konuştu. Murat Tabanlıoğlu da modern binaları yıkmaktan ziyade bir binanın nasıl kullanılacağının belirlenmesi gerektiğini söyledi. "Kentin Hayalleri" etkinliği Kayseri ve Antalya'da düzenlenecek panellerle sona erecek.
ANKARA (AA) - Seramik firması Vitra'nın organizasyonuyla "Vitra ile Kentin Hayalleri" başlıklı panel düzenlendi.TED Üniversitesi'nde "Ankara'nın Hayali:...

ANKARA (AA) - Seramik firması Vitra'nın organizasyonuyla "Vitra ile Kentin Hayalleri" başlıklı panel düzenlendi.

TED Üniversitesi'nde "Ankara'nın Hayali: Modernin İzlerini Süren Bir Başkent Olmak" temasıyla gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Yekta Kopan'ın üstlendiği panele tiyatro sanatçısı Hakkı Ergök, mimar Murat Tabanlıoğlu ve TED Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Cengizkan konuşmacı olarak katıldı.

Ali Cengizkan, Ankara'nın 1920'li yıllarda dünyada yeni baştan kurulan başkentler arasında yer aldığını belirterek mimarlar olarak modern mimarlık ürünlerinin sorgusuz sualsiz ortadan kaldırılmasına karşı olduklarını söyledi.

Modern yapıların yok olmaması için soran ve sorgulayan bir kitleye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Cengizkan, anılan yapıların yıkılması yerine yeniden canlandırılmasına odaklanılmasının önemini vurguladı.

Kentsel dönüşüm kavramının 2003 yılından beri kullanıldığını dile getiren Cengizkan, "Kentsel dönüşüm, Ulus'taki erken dönem yapılarının yıkılması için icat edildi." dedi.

Hakkı Ergök de Ankara'ya 3 yaşında geldiğini ve 1994 yılına kadar Ankara'da yaşadığını ifade ederek mezun olduğu Cebeci'deki konservatuvar binasının ellerinden alınmasının kendi dönemindeki sanatçıları yaraladığını kaydetti.

Çankaya'daki Saraçoğlu Mahallesi'nde geçen çocukluk anılarını paylaşan Ergök, "Saraçoğlu Mahallesi yok olursa bu, Ankara için büyük bir kayıp olacak. Avrupa'da 1935'te kütüphane olarak kurulan bir binanın kütüphane olarak kullanılmaya devam edildiğini görüyoruz. Biz bunu yapmıyoruz. Ankara'nın hayali, bu tip eserlerin ranta kurban gitmesine karşı çıkmak olmalı." diye konuştu.

Murat Tabanlıoğlu da modern binaları yıkmaktan ziyade bir binanın nasıl kullanılacağının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

"Kentin Hayalleri" etkinliği Kayseri ve Antalya'da düzenlenecek panellerle sona erecek.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.