pendik escort bayan
ak

Vestel'den Enerji Tasarrufu Açıklaması

Spor 10.01.2017 - 10:08, Güncelleme: 10.01.2017 - 10:08
 

Vestel'den Enerji Tasarrufu Açıklaması

Vestel, geçen yıl 10 milyon kilovatsaat elektrik ve 2 milyon metreküp doğalgaz olmak üzere toplam 113 bin giga jul enerji tasarrufu sağladı- Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Erdoğan:- "Ürünlerimizdeki enerji tüketimi 10 yıl öncesine göre ortalam

ANKARA (AA) - Vestel, geçen yıl gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmaları sonucunda 10 milyon kilovatsaat elektrik ve 2 milyon metreküp doğalgaz olmak üzere toplam 113 bin giga jul enerji tasarrufu elde ettiğini duyurdu.Vestel tarafından, Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında yapılan yazılı açıklamada, şirketin son 10 yılda üretimini artırmasına karşın, üretim tesislerinde su tüketiminin yüzde 14 düşürüldüğü bildirildi. Şirketin, Endüstriyel Mükemmellik Ödülleri'nde Avrupa Şampiyonu olduğu belirtilen açıklamada, Vestel'in, 2016'da gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmaları sonucunda 10 milyon kilovatsaat elektrik ve 2 milyon metreküp doğalgaz olmak üzere toplam 113 bin giga jul enerji tasarrufu sağladığı kaydedildi. Açıklamada, Vestel'in beyaz eşya sektöründe Avrupa pazarının ilk 5 üreticisinden biri olduğu hatırlatılarak, şirketin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürerek çevre dostu ve yüksek tasarruflu ürünler ürettiği vurgulandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, enerji ve su kaynaklarını verimli şekilde kullanmayı en önemli sorumluluklarından biri olarak gördüklerinin altını çizdi. Erdoğan, Vestel beyaz eşyalarının rakiplerine oranla enerji ve su tasarrufunda daha önde olduğunu belirterek, "Ürünlerimizdeki enerji tüketimi 10 yıl öncesine göre ortalama yüzde 60 oranında azaldı." ifadesini kullandı. Türkiye'de Vestel beyaz eşyaları kullanılarak enerji ve su tüketiminde toplam 4,2 milyar lira tasarruf sağlanabileceğini belirten Erdoğan, "Sadece elektrik enerjisinde 2,8 milyar lira değerinde tasarruf elde edebiliriz. Bu tasarruf, 2 Keban Barajı'nın bir senede ürettiği elektrik enerjisi miktarına eşit. Bir başka deyişle bir yılda sağlanabilecek elektrik tasarrufu ile 52,4 milyon ton karbondioksit salınımını engelleyip, 70 milyon ağacın görevini yapabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.
Vestel, geçen yıl 10 milyon kilovatsaat elektrik ve 2 milyon metreküp doğalgaz olmak üzere toplam 113 bin giga jul enerji tasarrufu sağladı- Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Erdoğan:- "Ürünlerimizdeki enerji tüketimi 10 yıl öncesine göre ortalam

ANKARA (AA) - Vestel, geçen yıl gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmaları sonucunda 10 milyon kilovatsaat elektrik ve 2 milyon metreküp doğalgaz olmak üzere toplam 113 bin giga jul enerji tasarrufu elde ettiğini duyurdu.

Vestel tarafından, Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında yapılan yazılı açıklamada, şirketin son 10 yılda üretimini artırmasına karşın, üretim tesislerinde su tüketiminin yüzde 14 düşürüldüğü bildirildi.

Şirketin, Endüstriyel Mükemmellik Ödülleri'nde Avrupa Şampiyonu olduğu belirtilen açıklamada, Vestel'in, 2016'da gerçekleştirdiği enerji verimliliği çalışmaları sonucunda 10 milyon kilovatsaat elektrik ve 2 milyon metreküp doğalgaz olmak üzere toplam 113 bin giga jul enerji tasarrufu sağladığı kaydedildi.

Açıklamada, Vestel'in beyaz eşya sektöründe Avrupa pazarının ilk 5 üreticisinden biri olduğu hatırlatılarak, şirketin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürerek çevre dostu ve yüksek tasarruflu ürünler ürettiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, enerji ve su kaynaklarını verimli şekilde kullanmayı en önemli sorumluluklarından biri olarak gördüklerinin altını çizdi.

Erdoğan, Vestel beyaz eşyalarının rakiplerine oranla enerji ve su tasarrufunda daha önde olduğunu belirterek, "Ürünlerimizdeki enerji tüketimi 10 yıl öncesine göre ortalama yüzde 60 oranında azaldı." ifadesini kullandı.

Türkiye'de Vestel beyaz eşyaları kullanılarak enerji ve su tüketiminde toplam 4,2 milyar lira tasarruf sağlanabileceğini belirten Erdoğan, "Sadece elektrik enerjisinde 2,8 milyar lira değerinde tasarruf elde edebiliriz. Bu tasarruf, 2 Keban Barajı'nın bir senede ürettiği elektrik enerjisi miktarına eşit. Bir başka deyişle bir yılda sağlanabilecek elektrik tasarrufu ile 52,4 milyon ton karbondioksit salınımını engelleyip, 70 milyon ağacın görevini yapabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.