pendik escort bayan
ak

Vatandaşlara Karbonmonoksit Zehirlenmesi Uyarısı

22.12.2018 - 14:58, Güncelleme: 22.12.2018 - 14:58
 

Vatandaşlara Karbonmonoksit Zehirlenmesi Uyarısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.İl Sağlık Müdürlüğünden...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerinin kent merkezinde vatandaşların yoğun olduğu alanlarda broşür ve ilanlar dağıtarak bilgilendirme yaptığı belirtildi.Pazar yerleri, şehirler arası otobüs terminali, kıraathanelere karbonmonoksit zehirlenmesine karşı farkındalık oluşturulması için bilgilendirici afişlerin de asıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Karbonmonoksit gazı, renksiz, kokusuz, tatsız, zehirli bir gazdır. En sık karbonmonoksit zehirlenme kaynakları yangın, soba, şofben, kapalı garaj, endüstriyel yanma olayları, maden kazalarıdır. Zehirlenmelerde, baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, halsizlik, bayılma, grip benzeri şikayetler, bilinç değişiklikleri, koma gibi şikayetler gözlemlenir. Zehirlenmede ilk yardım olarak sağlık ekiplerine bilgi verilmesiyle birlikte, rahat nefes alınabilecek bir yere, açık havaya çıkarılır. Cam ve kapı açılarak ortam havalandırılır. Fiziksel egzersizler asgari düzeyde tutulur. Tedavinin köşe taşı oksijendir."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.İl Sağlık Müdürlüğünden...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerinin kent merkezinde vatandaşların yoğun olduğu alanlarda broşür ve ilanlar dağıtarak bilgilendirme yaptığı belirtildi.

Pazar yerleri, şehirler arası otobüs terminali, kıraathanelere karbonmonoksit zehirlenmesine karşı farkındalık oluşturulması için bilgilendirici afişlerin de asıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Karbonmonoksit gazı, renksiz, kokusuz, tatsız, zehirli bir gazdır. En sık karbonmonoksit zehirlenme kaynakları yangın, soba, şofben, kapalı garaj, endüstriyel yanma olayları, maden kazalarıdır. Zehirlenmelerde, baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, halsizlik, bayılma, grip benzeri şikayetler, bilinç değişiklikleri, koma gibi şikayetler gözlemlenir. Zehirlenmede ilk yardım olarak sağlık ekiplerine bilgi verilmesiyle birlikte, rahat nefes alınabilecek bir yere, açık havaya çıkarılır. Cam ve kapı açılarak ortam havalandırılır. Fiziksel egzersizler asgari düzeyde tutulur. Tedavinin köşe taşı oksijendir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.