pendik escort bayan
ak

Vali Gül, Kaymakamlar İle Bir Araya Geldi

22.03.2017 - 19:08, Güncelleme: 22.03.2017 - 19:08
 

Vali Gül, Kaymakamlar İle Bir Araya Geldi

Kaymakamlar toplantısı, Vali Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaymakamlar toplantısı, Vali Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirildi.İl Özel İdaresi Encümen Salonu’ndaki toplantıya, vali yardımcıları ve tüm ilçe kaymakamları katıldı. Toplantıda asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yanı sıra ilin yönetim, ekonomik, sağlık, sosyal yardım, kültür, çevre ve şehircilikle ilgili konuları görüşülerek karara bağlandı.Toplantı sonunda görüşlerini dile getiren Vali Gül, Sivas'ın coğrafi olarak ülkemizin en büyük ikinci şehri olduğunu ifade ederek, yaklaşık 7 bin 500 kilometrenin üzerinde birinci sınıf yollarının olduğunu söyledi. Gül, bu yolların 3 bin kilometresinin ise asfalt olduğunu belirtti. 3 bin kilometrelik yolun bakım-onarım işlemlerinin ciddi bir maliyet tuttuğunu vurgulayan Gül, "Yeni asfalt yapımı ciddi anlamda ekonomik külfet doğuruyor. Bunun için Sivas İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan bütçeler var. Ayrıca 2004'ten beri uygulanan KÖY-DES programları var. Geçen sene KÖY-DES'ten 14 Milyon 716 Bin TL ilave kaynak gelmişti. Bu önemli bir kaynak. Bununla köylerin; asfaltı, içme suyu, parke taşı gibi ihtiyaçlarını kaymakamlarımızla birlikte yapmıştık. Bu sene sayın başbakanımızın özel talimatı, milli eğitim bakanımızın ve milletvekillerimizin takibiyle geçen sene 14 milyon olan bütçemiz bu sene 39 milyon 800 bin lira oldu. Ayrıca ilk defa bu sene grup yolları sıcak asfalt yapılacak. Ona da yaklaşık olarak 47 milyon lira ödenek gelecek. Her iki ödeneği topladığımızda Sivas'ta 87 milyon lira gibi bir para harcanacak. Bununla da mevcut yollarımızın bakımının ve yeni asfaltların yapılması, içme suyu, parke taşı gibi ihtiyaçlarımızın giderilmesi sağlanacak." dedi.Bu yıl ki hedefleri de anlatan Gül, "İlk önceliğimiz; köylerdeki su depolarının tamamının fayanslarının yapılması, etraflarının tel örgüyle kapanması ayrıca klorlama cihazlarının takılması, ikinci önceliğimiz ise bir milyon metrekare parke taşının döşenmesidir. Köylerimiz her geçen gün gelişiyor. İhtiyaçları da buna paralel olarak artmış oluyor. Kırsalda ihtiyaçların karşılanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. - SİVAS
Kaymakamlar toplantısı, Vali Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirildi.
Kaymakamlar toplantısı, Vali Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Encümen Salonu’ndaki toplantıya, vali yardımcıları ve tüm ilçe kaymakamları katıldı.
 
Toplantıda asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yanı sıra ilin yönetim, ekonomik, sağlık, sosyal yardım, kültür, çevre ve şehircilikle ilgili konuları görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı sonunda görüşlerini dile getiren Vali Gül, Sivas'ın coğrafi olarak ülkemizin en büyük ikinci şehri olduğunu ifade ederek, yaklaşık 7 bin 500 kilometrenin üzerinde birinci sınıf yollarının olduğunu söyledi. Gül, bu yolların 3 bin kilometresinin ise asfalt olduğunu belirtti. 3 bin kilometrelik yolun bakım-onarım işlemlerinin ciddi bir maliyet tuttuğunu vurgulayan Gül, "Yeni asfalt yapımı ciddi anlamda ekonomik külfet doğuruyor. Bunun için Sivas İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan bütçeler var. Ayrıca 2004'ten beri uygulanan KÖY-DES programları var. Geçen sene KÖY-DES'ten 14 Milyon 716 Bin TL ilave kaynak gelmişti. Bu önemli bir kaynak. Bununla köylerin; asfaltı, içme suyu, parke taşı gibi ihtiyaçlarını kaymakamlarımızla birlikte yapmıştık. Bu sene sayın başbakanımızın özel talimatı, milli eğitim bakanımızın ve milletvekillerimizin takibiyle geçen sene 14 milyon olan bütçemiz bu sene 39 milyon 800 bin lira oldu. Ayrıca ilk defa bu sene grup yolları sıcak asfalt yapılacak. Ona da yaklaşık olarak 47 milyon lira ödenek gelecek. Her iki ödeneği topladığımızda Sivas'ta 87 milyon lira gibi bir para harcanacak. Bununla da mevcut yollarımızın bakımının ve yeni asfaltların yapılması, içme suyu, parke taşı gibi ihtiyaçlarımızın giderilmesi sağlanacak." dedi.

Bu yıl ki hedefleri de anlatan Gül, "İlk önceliğimiz; köylerdeki su depolarının tamamının fayanslarının yapılması, etraflarının tel örgüyle kapanması ayrıca klorlama cihazlarının takılması, ikinci önceliğimiz ise bir milyon metrekare parke taşının döşenmesidir. Köylerimiz her geçen gün gelişiyor. İhtiyaçları da buna paralel olarak artmış oluyor. Kırsalda ihtiyaçların karşılanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. - SİVAS
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.