pendik escort bayan
ak

Vali Gül, Çogep Toplantısına Katıldı

12.12.2017 - 15:23, Güncelleme: 12.12.2017 - 15:23
 

Vali Gül, Çogep Toplantısına Katıldı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) Güvenli Sivas Projesi kapsamında yapılan rol model çalışmasına katıldı. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentteki bir otelde gerçekleştirilen ve Selçuk Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı projede Gül, okul öğrencileri ile sohbet ederek, hayatı, meslek deneyimleri, Sivas ile ilgili düşünceleri, ilde devam eden yatırımlar, eğitimde şehrin geldiği nokta, okullar ile ilgili devam eden süreç hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin kendilerini güvende hissetmeleri, geleceğe güvenle bakmaları ve kendilerine rol model olması amacıyla düzenlenen projede konuşan Vali Gül, yapmak istedikleri mesleğin bire bir öğrencileri mutlu ya da mutsuz etmeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:"Mesleğin dışında bir hayatınız var, belki içinizden çok iyi iş adamları çıkacak. Bizler hep kamuda iyi bir işe girmeye odaklanıyoruz, okurken hep böyle yetiştiriliyoruz. Bu doğru değil, belki içinizde biri çıkar yanında 10 bin kişi çalıştırır. Nihayetinde Sivas’ta sıfırdan başlayıp da çok başarılı olan iş adamlarımız var, ya da özel sektörde profesyonel yönetici olanlar var. Devlet kurumunda çalışan mühendislerin aldığı maaş bellidir. Ancak çok iyi mühendisler özel sektörde çalışıyorlar, yurt dışı projelerde görev alıyorlar. Çok yüksek rakamlarda gelir elde ediyorlar. Kendinizi çaresiz hissetmeyin, ‘Devlette çalıştık kurtulduk, çalışmadık perişan olduk’ diye bir şey yok. Devlette çalışmak da bir tercih ama öyle bir donanımınız olacak ki siz isterseniz devlette çalışırsınız istemezseniz özel sektöre gittiğinizde daha iyi şartlarda çalışabilecek bir donanımınız olmalıdır. Bizim temel sıkıntımız mesleksizlik. Hep şöyle düşünüyoruz. ‘Devlette çalışmazsak açta açıkta kalırız’ hiç böyle bir şey yok. Nitelikliysek, devlette çalışmazsak aynı şartlarda hatta daha iyi şartlarda hayatımızı kazanabiliriz. Niteliksizsek de o zaman devlete yüküz. Kendi işimizi iyi yapacağız, aranan insan olacaksınız. Böylece devlete de geldiğinizde kapılar açık olacak, ama özel sektöre de gittiğinizde birçok tercihiniz olacak. Bu hedef şimdi sizin yaşlarınızda başlıyor, kendinizi iyi yetiştirmeniz, daha çok çalışmanız gerekiyor. Burada 3-5 sene dişinizi sıkarsanız ömrünüzün sonuna kadar rahat edersiniz, 3-5 sene rahat ederseniz ömrünüzün sonuna kadar sıkıntı yaşarsınız.” Vali Gül daha sonra çocukların sorularını cevapladı. Programa Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ile Selçuk Anadolu Lisesi'nin idarecileri ve öğretmenleri de katıldı.
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) Güvenli Sivas Projesi kapsamında yapılan rol model çalışmasına katıldı.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentteki bir otelde gerçekleştirilen ve Selçuk Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı projede Gül, okul öğrencileri ile sohbet ederek, hayatı, meslek deneyimleri, Sivas ile ilgili düşünceleri, ilde devam eden yatırımlar, eğitimde şehrin geldiği nokta, okullar ile ilgili devam eden süreç hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin kendilerini güvende hissetmeleri, geleceğe güvenle bakmaları ve kendilerine rol model olması amacıyla düzenlenen projede konuşan Vali Gül, yapmak istedikleri mesleğin bire bir öğrencileri mutlu ya da mutsuz etmeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mesleğin dışında bir hayatınız var, belki içinizden çok iyi iş adamları çıkacak. Bizler hep kamuda iyi bir işe girmeye odaklanıyoruz, okurken hep böyle yetiştiriliyoruz. Bu doğru değil, belki içinizde biri çıkar yanında 10 bin kişi çalıştırır. Nihayetinde Sivas’ta sıfırdan başlayıp da çok başarılı olan iş adamlarımız var, ya da özel sektörde profesyonel yönetici olanlar var. Devlet kurumunda çalışan mühendislerin aldığı maaş bellidir. Ancak çok iyi mühendisler özel sektörde çalışıyorlar, yurt dışı projelerde görev alıyorlar. Çok yüksek rakamlarda gelir elde ediyorlar.

Kendinizi çaresiz hissetmeyin, ‘Devlette çalıştık kurtulduk, çalışmadık perişan olduk’ diye bir şey yok. Devlette çalışmak da bir tercih ama öyle bir donanımınız olacak ki siz isterseniz devlette çalışırsınız istemezseniz özel sektöre gittiğinizde daha iyi şartlarda çalışabilecek bir donanımınız olmalıdır. Bizim temel sıkıntımız mesleksizlik. Hep şöyle düşünüyoruz. ‘Devlette çalışmazsak açta açıkta kalırız’ hiç böyle bir şey yok. Nitelikliysek, devlette çalışmazsak aynı şartlarda hatta daha iyi şartlarda hayatımızı kazanabiliriz. Niteliksizsek de o zaman devlete yüküz. Kendi işimizi iyi yapacağız, aranan insan olacaksınız. Böylece devlete de geldiğinizde kapılar açık olacak, ama özel sektöre de gittiğinizde birçok tercihiniz olacak. Bu hedef şimdi sizin yaşlarınızda başlıyor, kendinizi iyi yetiştirmeniz, daha çok çalışmanız gerekiyor. Burada 3-5 sene dişinizi sıkarsanız ömrünüzün sonuna kadar rahat edersiniz, 3-5 sene rahat ederseniz ömrünüzün sonuna kadar sıkıntı yaşarsınız.”

Vali Gül daha sonra çocukların sorularını cevapladı.

Programa Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ile Selçuk Anadolu Lisesi'nin idarecileri ve öğretmenleri de katıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.