pendik escort bayan
ak

Vali Gül, "Çekirdek Aile Bizim Kültürümüz Değil"

21.03.2017 - 07:53, Güncelleme: 21.03.2017 - 07:53
 

Vali Gül, "Çekirdek Aile Bizim Kültürümüz Değil"

Yaşlılar Haftası nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; anneanne, babaanne ve dedeleri ile birlikte Vali Davut Gül'ü ziyaret etti.

Yaşlılar Haftası nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; anneanne, babaanne ve dedeleri ile birlikte Vali Davut Gül'ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan okul müdiresi Hatice Gün, yaşlıları bir günlüğüne genç yaptıklarını ifade ederek, "Aradaki kuşak çatışmasını kaldırarak gençlerimize değerlerimizi anlatmaya çalıştık. Dedeler, babaanne ve anneanneler hafta sonlarını genelde torunları ile geçirir, onları mutlu ederler. Bugün de torunlar büyüklerini genç yapıp onlarla zaman geçirecekler. Bu doğrultuda sizleri de ziyaret etmek istedik." şeklinde konuştu.Vali Davut Gül ise eli öpülesi büyüklerimizin evin hem direği hem de evin bereketi olduğunu söyledi. Onların torunları ile olan ilişkilerinin devam etmesi gerektiğini dile getiren Gül, "Torunlarında bir gün babaanne, anneanne, dede olacağını bilmesi lazım. Şu an bu ulu çınarlarımız bir yalnızlık yaşıyorsa ilerde sahip çıkmayan evlatları da yalnızlık yaşayacaktır. Yaşlılarımız birikimleri ile toplumumuzun temel taşıdır" dedi.Son yıllarda yaygınlaşan çekirdek aile anlayışına da karşı çıkan Vali Gül, "Çekirdek ailede anne, baba ve çocuklar var. Diğer akrabaları kenarda bırakıp yok sayan, dışlayan bir yapı. Bu bizim kültürümüz değil, bize de uyan bir şey değil. Batıdan bize empoze edilen bir şey. Bizde geniş aile var. Dedelerin, anneannelerin, babaannelerin evde olduğu, tecrübelerini aktardığı, çocuklara yol gösterdiği, torunlara baktığı, onları sevip kucakladığı bir yapı var. Bu yapının güçlendirilmesine devlet olarak millet olarak bizim katkı koymamız lazım. Artık devletimiz torun bakan büyüklerimize de maaş bağlıyor. Sizin de okul olarak böyle bir faaliyet yapmanız bizi mutlu etti." diye konuştu.Ziyarette; yaşlıların ve okul öğrencilerinin heyecanı gözlerinden okunurken, Bekir Adıyaman isimli vatandaş da Vali Gül'e çiçek takdim etti. - SİVAS  
Yaşlılar Haftası nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; anneanne, babaanne ve dedeleri ile birlikte Vali Davut Gül'ü ziyaret etti.
Yaşlılar Haftası nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; anneanne, babaanne ve dedeleri ile birlikte Vali Davut Gül'ü ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan okul müdiresi Hatice Gün, yaşlıları bir günlüğüne genç yaptıklarını ifade ederek, "Aradaki kuşak çatışmasını kaldırarak gençlerimize değerlerimizi anlatmaya çalıştık. Dedeler, babaanne ve anneanneler hafta sonlarını genelde torunları ile geçirir, onları mutlu ederler. Bugün de torunlar büyüklerini genç yapıp onlarla zaman geçirecekler. Bu doğrultuda sizleri de ziyaret etmek istedik." şeklinde konuştu.

Vali Davut Gül ise eli öpülesi büyüklerimizin evin hem direği hem de evin bereketi olduğunu söyledi. Onların torunları ile olan ilişkilerinin devam etmesi gerektiğini dile getiren Gül, "Torunlarında bir gün babaanne, anneanne, dede olacağını bilmesi lazım. Şu an bu ulu çınarlarımız bir yalnızlık yaşıyorsa ilerde sahip çıkmayan evlatları da yalnızlık yaşayacaktır. Yaşlılarımız birikimleri ile toplumumuzun temel taşıdır" dedi.

Son yıllarda yaygınlaşan çekirdek aile anlayışına da karşı çıkan Vali Gül, "Çekirdek ailede anne, baba ve çocuklar var. Diğer akrabaları kenarda bırakıp yok sayan, dışlayan bir yapı. Bu bizim kültürümüz değil, bize de uyan bir şey değil. Batıdan bize empoze edilen bir şey. Bizde geniş aile var. Dedelerin, anneannelerin, babaannelerin evde olduğu, tecrübelerini aktardığı, çocuklara yol gösterdiği, torunlara baktığı, onları sevip kucakladığı bir yapı var. Bu yapının güçlendirilmesine devlet olarak millet olarak bizim katkı koymamız lazım. Artık devletimiz torun bakan büyüklerimize de maaş bağlıyor. Sizin de okul olarak böyle bir faaliyet yapmanız bizi mutlu etti." diye konuştu.

Ziyarette; yaşlıların ve okul öğrencilerinin heyecanı gözlerinden okunurken, Bekir Adıyaman isimli vatandaş da Vali Gül'e çiçek takdim etti. - SİVAS  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.