pendik escort bayan
ak

Vali Alim Barut'tan 'İlköğretim Haftası' Mesajı

Kültür-Sanat 12.09.2014 - 19:48, Güncelleme: 12.09.2014 - 19:48
 

Vali Alim Barut'tan 'İlköğretim Haftası' Mesajı

Sivas Valisi Alim Barut, ‘İlköğretim Haftası’ nedeniyle mesaj yayımladı.

Sivas Valisi Alim Barut, 'İlköğretim Haftası' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Barut mesajında, "Her alanda büyük rekabetin yaşandığı günümüzde, eğitime yatırım yapan, bilimsel ilerlemeyi sürekli kılan, nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin yenilikleri ve gelişmeleri uzaktan izleyen değil, yönlendiren bir konuma yükselecekleri muhakkaktır. Gelişmiş ülkeler arasında Türk toplumu olarak hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için eğitim kalitesini yükseltmek ve yaygınlaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Genç nüfusu ile dikkat çeken ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olması için en değerli varlığımız olan çocuklarımızın, gençlerimizin, uluslararası yapılanmaları özümsemiş, dünyada yaşananları yorumlama becerisine sahip, bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki gelişmelere duyarlı insanlar olmalarını amaçlamalıyız" dedi.   Barut, "Eğitimi hayatının yalnızca bir bölümüne değil tamamına yansıtabilen, araştıran, sorgulayan ve bu çerçevede üretime katkıda bulunan bireylerden oluşan toplumlar, büyük kalkınma hamleleri yapmakta, çağdaş medeniyetler seviyesi ulaşmaktadırlar. Okul dönemiyle birlikte sağlam temeller üzerine kurulan yaşam, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar Cumhuriyetimizin geleceği için de son derece önemlidir. Eğitim alanındaki hedefimiz, yüce Önder Atatürk'ün de vurguladığı gibi 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller' yetiştirmektir. Bu hedefi gerçekleştirebilmek ve eğitimde kalitenin yükseltilmesi için, eğitim sistemimizi; globalleşen dünya koşulları ve toplumun beklentileri doğrultusunda değişime ve gelişime açık hale getirmemiz gerekmektedir" ifadelerini kullandı. "Cumhuriyet kenti Sivas'ımızı eğitim kenti yapma yönünde özellikle son yıllarda önemli adımlar atan Valiliğimiz, eğitim alanında eksikliklerimizin olduğu ve bunların giderilmesi için çaba göstermemiz gerektiği gerçeği ışığında, yoğun çalışmalar sergilemektedir" diyen Barut şunları söyledi: "Bu çabalara destek verilmesi ve olanaklar ölçüsünde eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi yolunda sürdürülen çalışmalara katkıda bulunulması, yapıcı eleştiri ve önerilerde bulunulması bir vatandaşlık görevidir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda güvenli adımlarla ilerleyen yüce Türk Milleti'nin, eğitim alanındaki her çabanın destekçisi olacağına inanıyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tüm eğitim camiamıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum". - SİVAS ( Sivas Valiliği Basın servisi )
Sivas Valisi Alim Barut, ‘İlköğretim Haftası’ nedeniyle mesaj yayımladı.

Sivas Valisi Alim Barut, 'İlköğretim Haftası' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Barut mesajında, "Her alanda büyük rekabetin yaşandığı günümüzde, eğitime yatırım yapan, bilimsel ilerlemeyi sürekli kılan, nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin yenilikleri ve gelişmeleri uzaktan izleyen değil, yönlendiren bir konuma yükselecekleri muhakkaktır. Gelişmiş ülkeler arasında Türk toplumu olarak hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için eğitim kalitesini yükseltmek ve yaygınlaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Genç nüfusu ile dikkat çeken ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olması için en değerli varlığımız olan çocuklarımızın, gençlerimizin, uluslararası yapılanmaları özümsemiş, dünyada yaşananları yorumlama becerisine sahip, bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki gelişmelere duyarlı insanlar olmalarını amaçlamalıyız" dedi.

 

Barut, "Eğitimi hayatının yalnızca bir bölümüne değil tamamına yansıtabilen, araştıran, sorgulayan ve bu çerçevede üretime katkıda bulunan bireylerden oluşan toplumlar, büyük kalkınma hamleleri yapmakta, çağdaş medeniyetler seviyesi ulaşmaktadırlar. Okul dönemiyle birlikte sağlam temeller üzerine kurulan yaşam, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar Cumhuriyetimizin geleceği için de son derece önemlidir. Eğitim alanındaki hedefimiz, yüce Önder Atatürk'ün de vurguladığı gibi 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller' yetiştirmektir. Bu hedefi gerçekleştirebilmek ve eğitimde kalitenin yükseltilmesi için, eğitim sistemimizi; globalleşen dünya koşulları ve toplumun beklentileri doğrultusunda değişime ve gelişime açık hale getirmemiz gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet kenti Sivas'ımızı eğitim kenti yapma yönünde özellikle son yıllarda önemli adımlar atan Valiliğimiz, eğitim alanında eksikliklerimizin olduğu ve bunların giderilmesi için çaba göstermemiz gerektiği gerçeği ışığında, yoğun çalışmalar sergilemektedir" diyen Barut şunları söyledi:

"Bu çabalara destek verilmesi ve olanaklar ölçüsünde eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi yolunda sürdürülen çalışmalara katkıda bulunulması, yapıcı eleştiri ve önerilerde bulunulması bir vatandaşlık görevidir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda güvenli adımlarla ilerleyen yüce Türk Milleti'nin, eğitim alanındaki her çabanın destekçisi olacağına inanıyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tüm eğitim camiamıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum". - SİVAS

( Sivas Valiliği Basın servisi )

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.