pendik escort bayan
ak

Vakıf Katılım'dan 200 Milyon Liralık Kira Sertifikası İhracı

Spor 16.10.2017 - 13:23, Güncelleme: 16.10.2017 - 13:23
 

Vakıf Katılım'dan 200 Milyon Liralık Kira Sertifikası İhracı

104 gün vadeli ihraca yoğun talep geldi

İSTANBUL (AA) - Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 104 gün vadeli 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.Bankanın açıklamasına göre, Vakıf Katılım, gerçekleştirdiği dördüncü kira sertifikası ihracı ile 200 milyon liralık yeni kaynak temin etmiş oldu. Oldukça yoğun talep gelen ihraç, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 21 Nisan'da alınan 2 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında, nitelikli yatırımcılara tahsisli satış şeklinde gerçekleştirildi. Bu işlem sonunda Vakıf Katılım tarafından şu ana kadar gerçekleştirilen kira sertifikası ihraçlarının büyüklüğü 950 milyon liraya ulaştı. Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, bir yandan hızla şubeleşerek bireysel müşterilerin ve KOBİ'lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşıladıklarını, bir yandan da fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalarına yön verdiklerini bildirdi.Bu vizyon doğrultusunda 200 milyon tutarlı dördüncü kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladıklarını kaydeden Göktaş, şu ifadeleri kullandı:"İhracımıza gelen yüksek talep, yatırımcıların Vakıf Katılım'a olan güvenini ve faizsiz yatırım ürünlerine olan ilgisini gösterdi. Katılım bankacılığının pazar payının artırılmasında, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun sermaye piyasasının gelişmesinin büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Yılın son aylarında da yeni ihraçlara devam ederek kira sertifikası piyasasının büyümesine, faizsiz sermaye piyasası ürünlerinin derinleşmesine ve bu şekilde ekonomiye katkı sağlamaya devam etmeyi amaçlıyoruz."Göktaş, kuruluşlarının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen ilk yarıda 49,7 milyon TL net kara ulaştıklarını belirterek, şu anda 26 ilde toplam 49 şubeyle hizmet verdiklerini, yakında Türkiye'nin büyük bir kısmını kapsamayı hedeflediklerini aktardı.
104 gün vadeli ihraca yoğun talep geldi

İSTANBUL (AA) - Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 104 gün vadeli 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Bankanın açıklamasına göre, Vakıf Katılım, gerçekleştirdiği dördüncü kira sertifikası ihracı ile 200 milyon liralık yeni kaynak temin etmiş oldu. Oldukça yoğun talep gelen ihraç, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 21 Nisan'da alınan 2 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında, nitelikli yatırımcılara tahsisli satış şeklinde gerçekleştirildi.

Bu işlem sonunda Vakıf Katılım tarafından şu ana kadar gerçekleştirilen kira sertifikası ihraçlarının büyüklüğü 950 milyon liraya ulaştı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, bir yandan hızla şubeleşerek bireysel müşterilerin ve KOBİ'lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşıladıklarını, bir yandan da fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalarına yön verdiklerini bildirdi.

Bu vizyon doğrultusunda 200 milyon tutarlı dördüncü kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladıklarını kaydeden Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

"İhracımıza gelen yüksek talep, yatırımcıların Vakıf Katılım'a olan güvenini ve faizsiz yatırım ürünlerine olan ilgisini gösterdi. Katılım bankacılığının pazar payının artırılmasında, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun sermaye piyasasının gelişmesinin büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Yılın son aylarında da yeni ihraçlara devam ederek kira sertifikası piyasasının büyümesine, faizsiz sermaye piyasası ürünlerinin derinleşmesine ve bu şekilde ekonomiye katkı sağlamaya devam etmeyi amaçlıyoruz."

Göktaş, kuruluşlarının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen ilk yarıda 49,7 milyon TL net kara ulaştıklarını belirterek, şu anda 26 ilde toplam 49 şubeyle hizmet verdiklerini, yakında Türkiye'nin büyük bir kısmını kapsamayı hedeflediklerini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.