pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Uzak Doğuluların İlgisi Kapadokya'da Turist Sayısını Artırdı

Siyaset 11.10.2017 - 11:18, Güncelleme: 11.10.2017 - 11:18
 

Uzak Doğuluların İlgisi Kapadokya'da Turist Sayısını Artırdı

Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini yılın 9 ayında ziyaret eden turist sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 42 yükseldi- TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kırtıl: - "Kapadokya, tarihi, kültürü, geçmiş medeniyetlerin izleri ve je

NEVŞEHİR (AA) - BEHÇET ALKAN - Doğa, tarih ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı, özellikle Uzak Doğuluların ilgisi sayesinde arttı.Peribacaları, kayadan oyma manastırları, tarihi yer altı yerleşimleri ve sıcak hava balon turlarıyla ünlü bölge, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, bölgedeki müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı yılın 9 ayında, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 42 artarak 1 milyon 740 bin 530'a ulaştı.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Coşkun Kırtıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'da yaşanan terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle sıkıntılı dönemden geçen sektörün rahatlamaya başladığını söyledi.Bölgeye gelen turist sayısının bu yıl arttığını belirten Kırtıl, alternatifsiz bir merkez olan Kapadokya'ya gelen turist sayısının daha da yükseleceğine inandığını dile getirdi.Çeşitli ülkelerden turistlerin bölgeyi ziyaret ettiğini vurgulayan Kırtıl, şunları kaydetti:"Kapadokya, tarihi, kültürü, geçmiş medeniyetlerin izleri ve jeolojik yapısıyla dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir yapıya sahip. Dünyada eşi benzeri bulunmayan farklı bir bölge. Son yıllarda Kapadokya'nın sembolü haline gelen balon turizmi de bölgeye ayrı renk kattı. Bölgemize genelde Çin, Güney Kore, Tayland, Malezya, Singapur ve Endonezya'dan gelenler yoğunlukta. Burada kültüre dayalı bir turizm var. Turizmde en önemli hadiselerden biri ulaşım, sonra da konaklamadır. Bölgemizde 490 civarında nitelikli tesiste yaklaşık 29 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Şu anda mevcut arz talep dengesini düşündüğümüz zaman yeterli derecede konaklama imkanına sahibiz."Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Murat Dinç de bölge turizminde geçen yıla göre oldukça hareketli bir dönem geçirildiğini ifade etti.Turist sayısındaki artıştan mutluluk duyduklarını anlatan Dinç, "Bu yükselişin istikrarlı şekilde devam edeceğine inanıyorum. Ülkemizde seyahat için birçok destinasyon var, Kapadokya tüm bunların içinde en özel yer. Çünkü buraya geldiğinizde doğa, tarih, kültürle iç içe bir seyahat gerçekleştirebiliyorsunuz." dedi.
Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini yılın 9 ayında ziyaret eden turist sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 42 yükseldi- TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kırtıl: - "Kapadokya, tarihi, kültürü, geçmiş medeniyetlerin izleri ve je

NEVŞEHİR (AA) - BEHÇET ALKAN - Doğa, tarih ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı, özellikle Uzak Doğuluların ilgisi sayesinde arttı.

Peribacaları, kayadan oyma manastırları, tarihi yer altı yerleşimleri ve sıcak hava balon turlarıyla ünlü bölge, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, bölgedeki müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı yılın 9 ayında, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 42 artarak 1 milyon 740 bin 530'a ulaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Coşkun Kırtıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'da yaşanan terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle sıkıntılı dönemden geçen sektörün rahatlamaya başladığını söyledi.

Bölgeye gelen turist sayısının bu yıl arttığını belirten Kırtıl, alternatifsiz bir merkez olan Kapadokya'ya gelen turist sayısının daha da yükseleceğine inandığını dile getirdi.

Çeşitli ülkelerden turistlerin bölgeyi ziyaret ettiğini vurgulayan Kırtıl, şunları kaydetti:

"Kapadokya, tarihi, kültürü, geçmiş medeniyetlerin izleri ve jeolojik yapısıyla dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir yapıya sahip. Dünyada eşi benzeri bulunmayan farklı bir bölge. Son yıllarda Kapadokya'nın sembolü haline gelen balon turizmi de bölgeye ayrı renk kattı. Bölgemize genelde Çin, Güney Kore, Tayland, Malezya, Singapur ve Endonezya'dan gelenler yoğunlukta. Burada kültüre dayalı bir turizm var. Turizmde en önemli hadiselerden biri ulaşım, sonra da konaklamadır. Bölgemizde 490 civarında nitelikli tesiste yaklaşık 29 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Şu anda mevcut arz talep dengesini düşündüğümüz zaman yeterli derecede konaklama imkanına sahibiz."

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Murat Dinç de bölge turizminde geçen yıla göre oldukça hareketli bir dönem geçirildiğini ifade etti.

Turist sayısındaki artıştan mutluluk duyduklarını anlatan Dinç, "Bu yükselişin istikrarlı şekilde devam edeceğine inanıyorum. Ülkemizde seyahat için birçok destinasyon var, Kapadokya tüm bunların içinde en özel yer. Çünkü buraya geldiğinizde doğa, tarih, kültürle iç içe bir seyahat gerçekleştirebiliyorsunuz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.