pendik escort bayan
ak

Üreticiler Çiğ Sütte Fiyat İstikrarından Memnun

Spor 22.01.2018 - 16:18, Güncelleme: 22.01.2018 - 16:18
 

Üreticiler Çiğ Sütte Fiyat İstikrarından Memnun

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Keskin:- "Ulusal Süt Konseyi'nde gerçekleştirilen toplantı sonucu çiğ inek sütü referans fiyatı 1,44 lira olarak belirlendi"- "Fiyatlar haziran sonuna kadar böyle kalacak. Üreticiler, fiyat istikrarı ol

ANKARA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, Ulusal Süt Konseyi'nde gerçekleştirilen toplantıda çiğ inek sütü referans fiyatının 1,44 lira olarak belirlendiğini ifade ederek, "Fiyatlar haziran sonuna kadar böyle kalacak. Üreticiler, fiyat istikrarı olacağı için memnun." dedi.Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,44 lira olarak belirlenen çiğ inek sütü referans fiyatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 4 yıl içinde yapılan zammın yüzde 20 seviyesini ancak yakaladığına dikkati çeken Keskin, "Bu fiyatın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim. Fiyatlar haziran sonuna kadar böyle kalacak. Üreticiler, fiyat istikrarı olacağı için memnun." dedi. Keskin, çiğ inek sütü fiyatını düşürme çabasında olan bazı sanayicilerin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeye çalıştıklarına işaret ederek, bu durumun hayvancılığa büyük zarar verdiğini dile getirdi.Belirlenen fiyatın Avrupa piyasalarıyla kıyaslandığında hala çok düşük olduğunu belirten Keskin, asgari kazançlarla çalışan üreticilerin Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını vurguladı.- "Destekler devam etmeli"Keskin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ürün bazlı çiğ süt destekleriyle üreticilere katkı sağlamaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:"Bakanlığımızın ürün bazlı destekleme modeli artarak devam etmeli. Son zamanlarda çıkan asılsız haberlerden biri de ürün bazlı desteklemelerin kaldırılacağı yönündedir. Bu çok büyük bir yanlış olur. Üretenle üretmeyeni biz bir sayamayız, aynı desteği veremeyiz. Burada gerçek üreticiler büyük mağduriyet yaşayacaklardır. Hem kayıt dışı ekonomi açısından hem de verimli üretim açısından ürün bazlı desteklemeler çok önem arz etmektedir. Kayıtlılık ile beraber haksız rekabet ortadan kalkmakta, piyasa düzene girmekte ve devletimiz de bununla beraber kayıt dışı ekonomiyi önlemektedir."Verilen desteklerin ve kayıtlı üreticilerin artmasıyla devletin kazanacağını dile getiren Keskin, "Kayıtlılık ile devletimizin kazandığı vergi miktarı örneğin sütte yaklaşık 1,5 milyar lira iken üreticilere ödenen süt desteği yaklaşık 600 milyon liradır. Özellikle şunu belirtmek isterim ki cumhuriyet tarihinde ilk defa süt-yem paritesi 1,3 seviyesini yakalamış bulunmaktadır. Ülke ekonomisinin gelişimine de büyük katkı sağlayacağına inandığım bu gelişme, üreticinin üretimini sürdürülebilir hale getirmiştir. Bunun meyvelerini önümüzdeki yıllarda alacağımızı belirtmek isterim." ifadesini kullandı.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Keskin:- "Ulusal Süt Konseyi'nde gerçekleştirilen toplantı sonucu çiğ inek sütü referans fiyatı 1,44 lira olarak belirlendi"- "Fiyatlar haziran sonuna kadar böyle kalacak. Üreticiler, fiyat istikrarı ol

ANKARA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, Ulusal Süt Konseyi'nde gerçekleştirilen toplantıda çiğ inek sütü referans fiyatının 1,44 lira olarak belirlendiğini ifade ederek, "Fiyatlar haziran sonuna kadar böyle kalacak. Üreticiler, fiyat istikrarı olacağı için memnun." dedi.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,44 lira olarak belirlenen çiğ inek sütü referans fiyatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

4 yıl içinde yapılan zammın yüzde 20 seviyesini ancak yakaladığına dikkati çeken Keskin, "Bu fiyatın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim. Fiyatlar haziran sonuna kadar böyle kalacak. Üreticiler, fiyat istikrarı olacağı için memnun." dedi.

Keskin, çiğ inek sütü fiyatını düşürme çabasında olan bazı sanayicilerin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeye çalıştıklarına işaret ederek, bu durumun hayvancılığa büyük zarar verdiğini dile getirdi.

Belirlenen fiyatın Avrupa piyasalarıyla kıyaslandığında hala çok düşük olduğunu belirten Keskin, asgari kazançlarla çalışan üreticilerin Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını vurguladı.

- "Destekler devam etmeli"

Keskin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ürün bazlı çiğ süt destekleriyle üreticilere katkı sağlamaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın ürün bazlı destekleme modeli artarak devam etmeli. Son zamanlarda çıkan asılsız haberlerden biri de ürün bazlı desteklemelerin kaldırılacağı yönündedir. Bu çok büyük bir yanlış olur. Üretenle üretmeyeni biz bir sayamayız, aynı desteği veremeyiz. Burada gerçek üreticiler büyük mağduriyet yaşayacaklardır. Hem kayıt dışı ekonomi açısından hem de verimli üretim açısından ürün bazlı desteklemeler çok önem arz etmektedir. Kayıtlılık ile beraber haksız rekabet ortadan kalkmakta, piyasa düzene girmekte ve devletimiz de bununla beraber kayıt dışı ekonomiyi önlemektedir."

Verilen desteklerin ve kayıtlı üreticilerin artmasıyla devletin kazanacağını dile getiren Keskin, "Kayıtlılık ile devletimizin kazandığı vergi miktarı örneğin sütte yaklaşık 1,5 milyar lira iken üreticilere ödenen süt desteği yaklaşık 600 milyon liradır. Özellikle şunu belirtmek isterim ki cumhuriyet tarihinde ilk defa süt-yem paritesi 1,3 seviyesini yakalamış bulunmaktadır. Ülke ekonomisinin gelişimine de büyük katkı sağlayacağına inandığım bu gelişme, üreticinin üretimini sürdürülebilir hale getirmiştir. Bunun meyvelerini önümüzdeki yıllarda alacağımızı belirtmek isterim." ifadesini kullandı.





Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.