pendik escort bayan
ak

Ürdün Üniversiteleriyle Eğitimde İşbirliği

08.02.2018 - 15:28, Güncelleme: 08.02.2018 - 15:28
 

Ürdün Üniversiteleriyle Eğitimde İşbirliği

AEÜ ile Ürdün'deki 5 üniversite arasında, öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan "Erasmus" ve "Mevlana Değişim Programı" da dahil bir çok alanda işbirliği anlaşması imzalandı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) ile Ürdün'deki 5 üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini öngören "Erasmus" ve "Mevlana Değişim Programı" da dahil bir çok alanda işbirliği anlaşması imzalandı.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfullah Korkmaz ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı'nın, Ürdün'deki Ürdüniyye (Jordan), Al Ahly Amman, Prenses Sümeyye Teknoloji, Yermük ve Bilim ve Teknoloji Üniversitelerini ziyaret ettiği belirtildi.İki gün süren ziyaretlerde eğitim alanında çeşitli işbirliği anlaşmalarının imzalandığı ifade edilen açıklamada, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini kapsayacak şekilde öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan "Erasmus" ve "Mevlana Değişim Programı" da dahil işbirliği anlaşmaları imzalandığı vurgulandı.Ürdünlü gençlerin Ahi Evran Üniversitesi'nde eğitim almalarını sağlamak amacıyla ortak proje geliştirme konularının da görüşüldüğüne işaret edilen açıklamada, Amman Yunus Emre Enstitüsü ile istişare toplantıları gerçekleştirildiği aktarıldı.Ürdüniyye (Jordan) Üniversitesi ile imzalanan işbirliği anlaşması ile ilk etapta iki üniversite arasında sempozyum, konferans ve çalıştay düzenlenmesi, fakülte ve araştırma merkezleri zemininde ilişkilerin geliştirilerek ortak projelerin üretilmesi, yüksek lisans ve doktora için öğrenci değişimi ile eş danışman atamaları yapılması konularında mutabık kalındığı belirtilen açıklamada, Al Ahly Amman Üniversitesi ile iki üniversite arasında bilgisayar programcılığı bölümleri temelinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Arapça öğrenimi için öğrenci ve öğretim elemanı gönderilmesinin benimsendiği ifade edildi. Açıklamada, Yermük Üniversitesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin tüm bölümlerini, tıp ve güzel sanatlar fakültesi ile fen edebiyat fakültesinin tarih, matematik, biyoloji bölümlerini, İslami ilimler fakültesinin tüm bölümlerini, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kapsayacak Mevlana Değişim Programı ve Erasmus anlaşmalarının yapıldığı bildirildi.Açıklamada ayrıca, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile de iki üniversite arasında mühendislik bölümleri temelinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi, AEÜ'nün tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite olması nedeniyle ziraat alanında ortak projelerin geliştirilmesi, Prenses Sümeyye Teknoloji Üniversitesi ile mühendislik-mimarlık fakültesinin tüm bölümlerini, tıp fakültesini, ziraat fakültesinin tüm bölümlerini lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kapsayacak Mevlana Değişim Programı ve Erasmus anlaşmalarının imzalandığı kaydedildi.
AEÜ ile Ürdün'deki 5 üniversite arasında, öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan "Erasmus" ve "Mevlana Değişim Programı" da dahil bir çok alanda işbirliği anlaşması imzalandı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) ile Ürdün'deki 5 üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini öngören "Erasmus" ve "Mevlana Değişim Programı" da dahil bir çok alanda işbirliği anlaşması imzalandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfullah Korkmaz ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı'nın, Ürdün'deki Ürdüniyye (Jordan), Al Ahly Amman, Prenses Sümeyye Teknoloji, Yermük ve Bilim ve Teknoloji Üniversitelerini ziyaret ettiği belirtildi.

İki gün süren ziyaretlerde eğitim alanında çeşitli işbirliği anlaşmalarının imzalandığı ifade edilen açıklamada, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini kapsayacak şekilde öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan "Erasmus" ve "Mevlana Değişim Programı" da dahil işbirliği anlaşmaları imzalandığı vurgulandı.

Ürdünlü gençlerin Ahi Evran Üniversitesi'nde eğitim almalarını sağlamak amacıyla ortak proje geliştirme konularının da görüşüldüğüne işaret edilen açıklamada, Amman Yunus Emre Enstitüsü ile istişare toplantıları gerçekleştirildiği aktarıldı.

Ürdüniyye (Jordan) Üniversitesi ile imzalanan işbirliği anlaşması ile ilk etapta iki üniversite arasında sempozyum, konferans ve çalıştay düzenlenmesi, fakülte ve araştırma merkezleri zemininde ilişkilerin geliştirilerek ortak projelerin üretilmesi, yüksek lisans ve doktora için öğrenci değişimi ile eş danışman atamaları yapılması konularında mutabık kalındığı belirtilen açıklamada, Al Ahly Amman Üniversitesi ile iki üniversite arasında bilgisayar programcılığı bölümleri temelinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Arapça öğrenimi için öğrenci ve öğretim elemanı gönderilmesinin benimsendiği ifade edildi.

Açıklamada, Yermük Üniversitesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin tüm bölümlerini, tıp ve güzel sanatlar fakültesi ile fen edebiyat fakültesinin tarih, matematik, biyoloji bölümlerini, İslami ilimler fakültesinin tüm bölümlerini, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kapsayacak Mevlana Değişim Programı ve Erasmus anlaşmalarının yapıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile de iki üniversite arasında mühendislik bölümleri temelinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi, AEÜ'nün tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite olması nedeniyle ziraat alanında ortak projelerin geliştirilmesi, Prenses Sümeyye Teknoloji Üniversitesi ile mühendislik-mimarlık fakültesinin tüm bölümlerini, tıp fakültesini, ziraat fakültesinin tüm bölümlerini lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kapsayacak Mevlana Değişim Programı ve Erasmus anlaşmalarının imzalandığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.