pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Üniversitelerin "Kalite" Dayanışması

04.07.2018 - 16:28, Güncelleme: 04.07.2018 - 16:28
 

Üniversitelerin "Kalite" Dayanışması

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Vatan Karakaya, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ile Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sürecinde kazandıkları deneyimleri paylaştı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof Dr. Vatan Karakaya, Türkiye'de ilk defa tüm birimleriyle aldıkları Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sürecindeki deneyimlerini Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ile paylaştı.AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Rektör Pakiş, Ahi Evran Üniversitesini ziyaret ederek pilot üniversite ve kalite belgesi alım süreçleriyle ilgili görüş alış verişinde bulundu. AEÜ'nün fakülte ve yüksekokul inşaatlarını da inceleyen Pakiş, Ahi Evran Üniversitesi'nin kalite belgesi sürecindeki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti.Elde ettikleri bu başarıdan dolayı Karakaya'yı tebrik eden Pakiş, AEÜ'nün Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile diğer üniversitelere örnek olduğunu, bu belgenin üniversitelerin tercih edilmesinde önemli ayrıcalık taşıdığını vurguladı.AEÜ Rektörü Karakaya ise, bölgesel bir üniversite olmanın yanı sıra dış paydaşları ile sürekli iletişim halinde bulunduklarını ifade ederek, özellikle kalite süreci ile ilgili deneyimlerini farklı üniversitelerle paylaştıklarını aktardı.Uşak ve Amasya Hitit üniversitelerinin yöneticilerine de bu süreçteki tecrübelerini aktardıklarını dile getiren Karakaya, Cumhuriyet ve Gaziantep üniversitelerinin de bu konuda işbirliği talebinde bulunduklarını, Türk Standartları Enstitüsünden tüm birimleriyle Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan tek üniversite olduklarını hatırlattı.Kalitede tescillenmiş bir üniversite olma sürecini başarılı şekilde geçtiklerini bildiren Karakaya, "Üniversitemiz diğer üniversitelere kalite sürecinde bir model oldu. Kalite, devam eden bir süreçtir. Tetkik ve denetimler devam etmektedir. Bir basamak daha ilerisi olan Mükemmellik Ödülüne Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adaydır." ifadelerini kullandı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Vatan Karakaya, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ile Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sürecinde kazandıkları deneyimleri paylaştı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof Dr. Vatan Karakaya, Türkiye'de ilk defa tüm birimleriyle aldıkları Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sürecindeki deneyimlerini Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ile paylaştı.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Rektör Pakiş, Ahi Evran Üniversitesini ziyaret ederek pilot üniversite ve kalite belgesi alım süreçleriyle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

AEÜ'nün fakülte ve yüksekokul inşaatlarını da inceleyen Pakiş, Ahi Evran Üniversitesi'nin kalite belgesi sürecindeki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti.

Elde ettikleri bu başarıdan dolayı Karakaya'yı tebrik eden Pakiş, AEÜ'nün Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile diğer üniversitelere örnek olduğunu, bu belgenin üniversitelerin tercih edilmesinde önemli ayrıcalık taşıdığını vurguladı.

AEÜ Rektörü Karakaya ise, bölgesel bir üniversite olmanın yanı sıra dış paydaşları ile sürekli iletişim halinde bulunduklarını ifade ederek, özellikle kalite süreci ile ilgili deneyimlerini farklı üniversitelerle paylaştıklarını aktardı.

Uşak ve Amasya Hitit üniversitelerinin yöneticilerine de bu süreçteki tecrübelerini aktardıklarını dile getiren Karakaya, Cumhuriyet ve Gaziantep üniversitelerinin de bu konuda işbirliği talebinde bulunduklarını, Türk Standartları Enstitüsünden tüm birimleriyle Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan tek üniversite olduklarını hatırlattı.

Kalitede tescillenmiş bir üniversite olma sürecini başarılı şekilde geçtiklerini bildiren Karakaya, "Üniversitemiz diğer üniversitelere kalite sürecinde bir model oldu. Kalite, devam eden bir süreçtir. Tetkik ve denetimler devam etmektedir. Bir basamak daha ilerisi olan Mükemmellik Ödülüne Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adaydır." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.