pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Üniversitelerde Çağrı Merkezi Bölümlerine İlgi Artıyor

Sağlık 04.08.2014 - 10:35, Güncelleme: 04.08.2014 - 10:35
 

Üniversitelerde Çağrı Merkezi Bölümlerine İlgi Artıyor

Çağrı merkezlerine nitelikli yönetici geliştirmek için kurulan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programları bu sene ilk mezunları verdi.

Hızla büyüyen ve kalifiye eleman ihtiyacı sürekli artan çağrı merkezlerinin ihtiyacını karşılamak için oluşturulan ön lisans programları bu sene ilk mezunlarını verdi. Ülke genelinde 18 üniversitede bulunan “Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı’na” ilgi artıyor. 2014 yılında ise üniversitelere kayıt yaptıracak 1575 yeni öğrenci, kariyer basamakları için yol alacak ve sektöre kazandırılacak. Türkiye’de genç nüfus istihdamına ve bölgesel kalkınmaya sağladığı katkılar nedeniyle günümüzün en stratejik öneme sahip sektörlerinden biri haline gelen çağrı merkezi sektörünün önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam 100 bin kişiye iş imkanı oluşturması öngörülüyor. Şimdiden 43’ten fazla ilimizin en büyük işverenleri konumundaki çağrı merkezlerine kalifiye eleman ve yönetici yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programları bu sene ilk mezunlarını vermeye başladı. ÖSYM Tercih Rehberi verilere göre; 18 üniversite bünyesinde 2014 yılında toplam 1575 yeni öğrenci alımı yapılacak olan bölümlere ilgi her geçen gün artıyor. Kalifiye elemana ihtiyacımız var Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı’nın çağrı merkezlerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında büyük öneme sahip olduğunu belirten Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı şöyle dedi: “Çağrı merkezleri gençlerin önündeki diğer sektörlere kıyasla daha hızlı ve farklı alanda birçok kariyer fırsatı sunuyor. Ancak bu kariyer fırsatlarının yakalanabilmesi ve farklı pozisyonlarda konumlandırılacak nitelikli iş gücünün oluşturulabilmesi için kişilerin bu işi meslekolarak seçmeleri ve bu alanda eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Çağrı merkezleri kalifiye elemanlarını kendi bünyelerinde yetiştirmek ve eğitimlerini vererek onlara farklı kariyer seçenekleri sunabiliyorlar. Ancak şu anda Antalya, Bitlis, Burdur, Düzce, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sivas ve Zonguldak olmak üzere toplam 18 üniversitede Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı bulunuyor. Programı bünyesine dahil eden üniversite sayısının zaman içerisinde daha da artacağına inanıyoruz. Çağrı merkezlerinde istihdam edilen kişi sayısı bir önceki yıl ile kıyaslandığında % 6 oranında büyüyerek 2013 yılı sonunda 70.200’e ulaştı. Sürekli büyüme trendi içinde olan sektörümüzün sağlıklı bir şekilde gelişerek gelişmesi için nitelikli personel istihdamının devamlılığını sağlamak çok önemli. Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi ve Türkiye ekonomisindeki istikrarın devam etmesi durumunda, sektördeki istihdamın 2023 yılında 350 bin seviyelerine çıkacağını, pazar büyüklüğünün de 6 Milyar Dolar’a ulaşacağını bekliyoruz. Bu programların artması ile birlikte kalifiye eleman ihtiyacı büyük oranda karşılanmış olacak.”     Kaynak: www.uzmanabi.com
Çağrı merkezlerine nitelikli yönetici geliştirmek için kurulan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programları bu sene ilk mezunları verdi.

Hızla büyüyen ve kalifiye eleman ihtiyacı sürekli artan çağrı merkezlerinin ihtiyacını karşılamak için oluşturulan ön lisans programları bu sene ilk mezunlarını verdi. Ülke genelinde 18 üniversitede bulunan “Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı’na” ilgi artıyor. 2014 yılında ise üniversitelere kayıt yaptıracak 1575 yeni öğrenci, kariyer basamakları için yol alacak ve sektöre kazandırılacak.

Türkiye’de genç nüfus istihdamına ve bölgesel kalkınmaya sağladığı katkılar nedeniyle günümüzün en stratejik öneme sahip sektörlerinden biri haline gelen çağrı merkezi sektörünün önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam 100 bin kişiye iş imkanı oluşturması öngörülüyor. Şimdiden 43’ten fazla ilimizin en büyük işverenleri konumundaki çağrı merkezlerine kalifiye eleman ve yönetici yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programları bu sene ilk mezunlarını vermeye başladı. ÖSYM Tercih Rehberi verilere göre; 18 üniversite bünyesinde 2014 yılında toplam 1575 yeni öğrenci alımı yapılacak olan bölümlere ilgi her geçen gün artıyor.

Kalifiye elemana ihtiyacımız var

Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı’nın çağrı merkezlerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında büyük öneme sahip olduğunu belirten Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı şöyle dedi: “Çağrı merkezleri gençlerin önündeki diğer sektörlere kıyasla daha hızlı ve farklı alanda birçok kariyer fırsatı sunuyor. Ancak bu kariyer fırsatlarının yakalanabilmesi ve farklı pozisyonlarda konumlandırılacak nitelikli iş gücünün oluşturulabilmesi için kişilerin bu işi meslekolarak seçmeleri ve bu alanda eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Çağrı merkezleri kalifiye elemanlarını kendi bünyelerinde yetiştirmek ve eğitimlerini vererek onlara farklı kariyer seçenekleri sunabiliyorlar. Ancak şu anda Antalya, Bitlis, Burdur, Düzce, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sivas ve Zonguldak olmak üzere toplam 18 üniversitede Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı bulunuyor. Programı bünyesine dahil eden üniversite sayısının zaman içerisinde daha da artacağına inanıyoruz.

Çağrı merkezlerinde istihdam edilen kişi sayısı bir önceki yıl ile kıyaslandığında % 6 oranında büyüyerek 2013 yılı sonunda 70.200’e ulaştı. Sürekli büyüme trendi içinde olan sektörümüzün sağlıklı bir şekilde gelişerek gelişmesi için nitelikli personel istihdamının devamlılığını sağlamak çok önemli. Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi ve Türkiye ekonomisindeki istikrarın devam etmesi durumunda, sektördeki istihdamın 2023 yılında 350 bin seviyelerine çıkacağını, pazar büyüklüğünün de 6 Milyar Dolar’a ulaşacağını bekliyoruz. Bu programların artması ile birlikte kalifiye eleman ihtiyacı büyük oranda karşılanmış olacak.”

 

 

Kaynak: www.uzmanabi.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.