pendik escort bayan
ak

Üniversite Öğrencilerinden Köy Okuluna Kütüphane

17.12.2017 - 11:23, Güncelleme: 17.12.2017 - 11:23
 

Üniversite Öğrencilerinden Köy Okuluna Kütüphane

Bilkent Üniversitesinden 50 gönüllü öğrenci Tokat'ın Turhal ilçesindeki köy okuluna kütüphane kazandırdı

TOKAT (AA) - Bilkent Üniversitesinin gönüllü öğrencileri tarafından hazırlanan "Güneş Köyden Doğuyor" projesi kapsamında Tokat'ın Turhal ilçesindeki köy okuluna kütüphane kuruldu."Bilkent Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri" kapsamında hazırlanan "Güneş Köyden Doğuyor" projesinde yer alan gönüllü 50 öğrenci, Yenisu Köyü İlkokulu ve Ortaokulunda önce kütüphane odasını boyadı, ardından rafları ve masaları kurdu. Gönüllüler, köy okulunun öğrencileriyle resimler çizip şarkılar söyledi, deneyler yaptı. Projenin koordinatörü, Endüstri Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeynep Şengir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 farklı alt grup olarak projeyi yürüttüklerini anlattı. Şengir, "Köy okuluna 50 kişilik bir ekip olarak geliyoruz. Gruplara ayrılıyoruz. Bilim, müzik, spor, resim, tiyatro ve genel kültür olarak çocuklarla hem eğitici hem öğretici etkinlikler yapıyoruz. Bunun yanı sıra bir de yapı grubumuz var. Onlar da okula kütüphane kazandırıyorlar." dedi.Projenin 2010'dan bu yana uygulandığını ifade eden Şengir, Yenisu köyünün yardım ettikleri 16. köy olduğunu söyledi.Gönüllü öğrencilerden Mert Övken proje kapsamında birçok köy okuluna gittiklerini aktararak, "Geldiğimiz köyde kütüphane bırakmaya çalışıyoruz çocuklara. İçini kitaplarla dolduruyoruz. Onları okumaya sevk edecek, ufuklarını açacak hediyeler bırakmaya çalışıyoruz." diye konuştu.Ortaokul Müdürü Murat Kılıç, öğrencilere duyarlılıkları için teşekkür etti.Köy okulunun öğrencileri ile üniversite öğrencileri okulun bahçesinde birlikte oyunlar oynayarak eğlenceli zaman geçirdi.
Bilkent Üniversitesinden 50 gönüllü öğrenci Tokat'ın Turhal ilçesindeki köy okuluna kütüphane kazandırdı

TOKAT (AA) - Bilkent Üniversitesinin gönüllü öğrencileri tarafından hazırlanan "Güneş Köyden Doğuyor" projesi kapsamında Tokat'ın Turhal ilçesindeki köy okuluna kütüphane kuruldu.

"Bilkent Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri" kapsamında hazırlanan "Güneş Köyden Doğuyor" projesinde yer alan gönüllü 50 öğrenci, Yenisu Köyü İlkokulu ve Ortaokulunda önce kütüphane odasını boyadı, ardından rafları ve masaları kurdu. Gönüllüler, köy okulunun öğrencileriyle resimler çizip şarkılar söyledi, deneyler yaptı.


Projenin koordinatörü, Endüstri Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeynep Şengir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 farklı alt grup olarak projeyi yürüttüklerini anlattı. Şengir, "Köy okuluna 50 kişilik bir ekip olarak geliyoruz. Gruplara ayrılıyoruz. Bilim, müzik, spor, resim, tiyatro ve genel kültür olarak çocuklarla hem eğitici hem öğretici etkinlikler yapıyoruz. Bunun yanı sıra bir de yapı grubumuz var. Onlar da okula kütüphane kazandırıyorlar." dedi.

Projenin 2010'dan bu yana uygulandığını ifade eden Şengir, Yenisu köyünün yardım ettikleri 16. köy olduğunu söyledi.

Gönüllü öğrencilerden Mert Övken proje kapsamında birçok köy okuluna gittiklerini aktararak, "Geldiğimiz köyde kütüphane bırakmaya çalışıyoruz çocuklara. İçini kitaplarla dolduruyoruz. Onları okumaya sevk edecek, ufuklarını açacak hediyeler bırakmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Ortaokul Müdürü Murat Kılıç, öğrencilere duyarlılıkları için teşekkür etti.

Köy okulunun öğrencileri ile üniversite öğrencileri okulun bahçesinde birlikte oyunlar oynayarak eğlenceli zaman geçirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.