pendik escort bayan
ak

Üniversite Öğrencileri, Minikler Okusun Diye El Ele Verdi

02.05.2018 - 15:58, Güncelleme: 02.05.2018 - 15:58
 

Üniversite Öğrencileri, Minikler Okusun Diye El Ele Verdi

Kırşehir'de, sağlık taraması için gittikleri köy okulunda kitap eksiği olduğunu öğrenen üniversite öğrencileri, okul kütüphanesinin kitap ihtiyacını karşılayabilmek için imece usulüyle kermesler düzenliyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, sağlık taraması için gittikleri köy okulunda kitap eksiği olduğunu öğrenen üniversite öğrencileri, imece usulüyle kermesler düzenleyerek okula katkı yapıyor.Kırşehir Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu üyesi olan Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri, merkeze bağlı Çayağzı köyünde bulunan Zahide Zehra Garring İlk ve Ortaokulu'ndaki faaliyet sırasında okul kütüphanesinin kitap açığı olduğunu öğrendi.Minik öğrencilerin bu ihtiyacını gidermek için çalışma yapma kararı alan üniversite öğrencileri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Osman İlhan'ın da katkısıyla kermes yapmaya karar verdi. Girişimlerin ardından kermeslerin ilki Ahi Evran Üniversitesinin Bağbaşı Yerleşkesi'nde açıldı. Her biri farklı illerden gelen öğrenciler, yörelerine ait sarma, mantı, tatlı, börek, makarna ile patates salataları hazırlayarak kermese getirdi. Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun kitap ihtiyacını karşılayabilmek için kermes düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.Kermeste satılan ürünlerin çoğunun öğrencilerin emekleriyle ortaya çıktığını dile getiren İlhan, "Kermeslerden elde edeceğimiz paralarla ilkokulumuza ders kitapları, romanlar ve ansiklopedi alacağız. Kalan paralarla da Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği başka okullardaki öğrencilere kırtasiye, giysi, ayakkabı yardımı yapacağız." dedi.Üniversite öğrencilerinden Gizem Öztürk de minik öğrencilerin kitaba ihtiyacı olduğunu duyunca kayıtsız kalamadıklarını vurgulayarak "Sağlık Çalışma Gurubu'nun başkan yardımcısıyım. Grubumuzda farklı fakültelerden arkadaşlarımız var. Sağlık taraması için gittiğimiz Çayağzı köyündeki ilkokulumuzun müdürü kitap talebinde bulununca kermes düzenlemeye karar verdik." diye konuştu.Öğrenci Gülsüm Adil de kermesin ikincisini Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştireceklerini kaydetti.
Kırşehir'de, sağlık taraması için gittikleri köy okulunda kitap eksiği olduğunu öğrenen üniversite öğrencileri, okul kütüphanesinin kitap ihtiyacını karşılayabilmek için imece usulüyle kermesler düzenliyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, sağlık taraması için gittikleri köy okulunda kitap eksiği olduğunu öğrenen üniversite öğrencileri, imece usulüyle kermesler düzenleyerek okula katkı yapıyor.

Kırşehir Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu üyesi olan Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri, merkeze bağlı Çayağzı köyünde bulunan Zahide Zehra Garring İlk ve Ortaokulu'ndaki faaliyet sırasında okul kütüphanesinin kitap açığı olduğunu öğrendi.

Minik öğrencilerin bu ihtiyacını gidermek için çalışma yapma kararı alan üniversite öğrencileri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Osman İlhan'ın da katkısıyla kermes yapmaya karar verdi. Girişimlerin ardından kermeslerin ilki Ahi Evran Üniversitesinin Bağbaşı Yerleşkesi'nde açıldı. Her biri farklı illerden gelen öğrenciler, yörelerine ait sarma, mantı, tatlı, börek, makarna ile patates salataları hazırlayarak kermese getirdi.

Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun kitap ihtiyacını karşılayabilmek için kermes düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Kermeste satılan ürünlerin çoğunun öğrencilerin emekleriyle ortaya çıktığını dile getiren İlhan, "Kermeslerden elde edeceğimiz paralarla ilkokulumuza ders kitapları, romanlar ve ansiklopedi alacağız. Kalan paralarla da Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği başka okullardaki öğrencilere kırtasiye, giysi, ayakkabı yardımı yapacağız." dedi.

Üniversite öğrencilerinden Gizem Öztürk de minik öğrencilerin kitaba ihtiyacı olduğunu duyunca kayıtsız kalamadıklarını vurgulayarak "Sağlık Çalışma Gurubu'nun başkan yardımcısıyım. Grubumuzda farklı fakültelerden arkadaşlarımız var. Sağlık taraması için gittiğimiz Çayağzı köyündeki ilkokulumuzun müdürü kitap talebinde bulununca kermes düzenlemeye karar verdik." diye konuştu.

Öğrenci Gülsüm Adil de kermesin ikincisini Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştireceklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.