pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Uluslararası Tarım Şehirleri Toplantısı

21.03.2017 - 14:28, Güncelleme: 21.03.2017 - 14:28
 

Uluslararası Tarım Şehirleri Toplantısı

KONYA (AA) - Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, su kaynaklarındaki daralma ve iklim değişikliğinin tarım ve gıda sektörünü son derece kritik...

KONYA (AA) - Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, su kaynaklarındaki daralma ve iklim değişikliğinin tarım ve gıda sektörünü son derece kritik bir noktaya çekmekte olduğunu belirtti. Çevik, bir otelde düzenlenen, uluslararası tarım şehirleri toplantısında yaptığı konuşmada, dünyada 1 milyar insanın obeziteyle mücadele ettiğini belirtti.Dünyada değeri 1 trilyon dolar olan 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiğini vurgulayan Çevik, "Bu miktar, dünya gıda üretiminin 3'te biridir. Yani açlıktan değil israftan ölüyoruz aslında. İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in 'Yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz' buyurarak, sorunun çözümünü bin 400 yıl öncesinde söylemiştir." diye konuştu.Çevik, küresel bazda yaşanan ekonomik, sosyal ve politik değişimlerin tarım sektörünü etkilediğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Su kaynaklarındaki daralma ve iklim değişikliği, tarım ve gıda sektörünü son derece kritik bir noktaya çekmektedir. El ele vermemiz ve dayanışma içerisinde olmamız lazım. Dünyanın en ücra köşesindeki bir insanın sorunu hepimizin ortak sorunu olmalıdır. Medeniyet budur. Bunu başarmaya mecburuz. Bunlar tek bir ülkenin kendi başına çözeceği veya çözüm bulabileceği sorunlar değildir. Bu mücadelede somut sonuçlara ulaşmak, uluslararası toplumun müşterek çabasıyla olacaktır."
KONYA (AA) - Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, su kaynaklarındaki daralma ve iklim değişikliğinin tarım ve gıda sektörünü son derece kritik...

KONYA (AA) - Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, su kaynaklarındaki daralma ve iklim değişikliğinin tarım ve gıda sektörünü son derece kritik bir noktaya çekmekte olduğunu belirtti.

Çevik, bir otelde düzenlenen, uluslararası tarım şehirleri toplantısında yaptığı konuşmada, dünyada 1 milyar insanın obeziteyle mücadele ettiğini belirtti.

Dünyada değeri 1 trilyon dolar olan 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiğini vurgulayan Çevik, "Bu miktar, dünya gıda üretiminin 3'te biridir. Yani açlıktan değil israftan ölüyoruz aslında. İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in 'Yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz' buyurarak, sorunun çözümünü bin 400 yıl öncesinde söylemiştir." diye konuştu.

Çevik, küresel bazda yaşanan ekonomik, sosyal ve politik değişimlerin tarım sektörünü etkilediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Su kaynaklarındaki daralma ve iklim değişikliği, tarım ve gıda sektörünü son derece kritik bir noktaya çekmektedir. El ele vermemiz ve dayanışma içerisinde olmamız lazım. Dünyanın en ücra köşesindeki bir insanın sorunu hepimizin ortak sorunu olmalıdır. Medeniyet budur. Bunu başarmaya mecburuz. Bunlar tek bir ülkenin kendi başına çözeceği veya çözüm bulabileceği sorunlar değildir. Bu mücadelede somut sonuçlara ulaşmak, uluslararası toplumun müşterek çabasıyla olacaktır."




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.