pendik escort bayan
ak

Uluslararası Sivas Turizm Kongresi başladı

Siyaset 23.02.2018 - 11:38, Güncelleme: 23.02.2018 - 11:38
 

Uluslararası Sivas Turizm Kongresi başladı

SİVAS'ta Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde birincisi gerçekleştirilen "Uluslararası Sivas Turizm Kongresi" başladı.

SİVAS'ta Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde birincisi gerçekleştirilen "Uluslararası Sivas Turizm Kongresi" başladı.23-25 Şubat arasında planlanan Uluslararası Sivas Turizm Kongresi, Sivas Valiliği öncülüğünde, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde başladı. Kayak merkezinde bulunan bir otelde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve çeşitli illerden gelen akademisyenler katıldı. Programda konuşan Vali Gül, Sivas'ın birçok güzelliğinin olduğunu belirterek, "Bunlardan en güzeli kurumların birlikte iş yapabilme kültürünün oluşmuş olması. Burada belediyesiyle, Cumhuriyet Üniversitesiyle, il müdürlükleriyle, kalkınma ajansıyla ve bütün kurumların bir araya gelmesiyle Sivas ile ilgili meselelerde ortak hareket edildiğini görüyoruz. Bu bir şehir için çok önemli." dedi.Hızlı tren ile Sivas'ın dışarıya daha çok açılacağını söyleyen Vali Gül şöyle dedi:"Sivas, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla turizm potansiyelini hazırlamalı. Çünkü ilk intiba ve gelecek insanların memnun kalması çok önemli. 2019 yılında hızlı trenin gelmesiyle nasıl bir Sivas'ı görücüye çıkartacağız? Diğer avantajımız ise yaklaşık 2 milyon hemşehrimiz var. Bu çok büyük bir güç. Bunların Sivas ile bağları çok güçlü. Bu potansiyelin iyi kullanılması gerekiyor. Bizde başkasında olmayan kıymetli eserler var. Divriği Ulu Cami, balıklı kaplıca, müziklerimiz, yemeklerimiz başkasında yok. Buna ilave olarak kış turizmindeki ve termal turizmdeki eksikliğimizi giderdik. Sizlerin de katkısıyla bir yol haritamız olacak. Buraya gelerek organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, bu kongrenin Sivas'ımıza, tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."Daha sonra Vali Gül tarafından katılımcılara teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi. Program Prof. Dr. Recep Toparlı'nın "Güzellikleriyle Sivas" adlı sunumu ile devam etti. 3 gün boyunca sürecek kongrede çok sayıda oturum yapılacak ve Sivas'ın turizm potansiyeli ele alınacak.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde birincisi gerçekleştirilen "Uluslararası Sivas Turizm Kongresi" başladı.

SİVAS'ta Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde birincisi gerçekleştirilen "Uluslararası Sivas Turizm Kongresi" başladı.

23-25 Şubat arasında planlanan Uluslararası Sivas Turizm Kongresi, Sivas Valiliği öncülüğünde, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde başladı. Kayak merkezinde bulunan bir otelde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve çeşitli illerden gelen akademisyenler katıldı. Programda konuşan Vali Gül, Sivas'ın birçok güzelliğinin olduğunu belirterek, "Bunlardan en güzeli kurumların birlikte iş yapabilme kültürünün oluşmuş olması. Burada belediyesiyle, Cumhuriyet Üniversitesiyle, il müdürlükleriyle, kalkınma ajansıyla ve bütün kurumların bir araya gelmesiyle Sivas ile ilgili meselelerde ortak hareket edildiğini görüyoruz. Bu bir şehir için çok önemli." dedi.

Hızlı tren ile Sivas'ın dışarıya daha çok açılacağını söyleyen Vali Gül şöyle dedi:

"Sivas, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla turizm potansiyelini hazırlamalı. Çünkü ilk intiba ve gelecek insanların memnun kalması çok önemli. 2019 yılında hızlı trenin gelmesiyle nasıl bir Sivas'ı görücüye çıkartacağız? Diğer avantajımız ise yaklaşık 2 milyon hemşehrimiz var. Bu çok büyük bir güç. Bunların Sivas ile bağları çok güçlü. Bu potansiyelin iyi kullanılması gerekiyor. Bizde başkasında olmayan kıymetli eserler var. Divriği Ulu Cami, balıklı kaplıca, müziklerimiz, yemeklerimiz başkasında yok. Buna ilave olarak kış turizmindeki ve termal turizmdeki eksikliğimizi giderdik. Sizlerin de katkısıyla bir yol haritamız olacak. Buraya gelerek organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, bu kongrenin Sivas'ımıza, tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."

Daha sonra Vali Gül tarafından katılımcılara teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi. Program Prof. Dr. Recep Toparlı'nın "Güzellikleriyle Sivas" adlı sunumu ile devam etti. 3 gün boyunca sürecek kongrede çok sayıda oturum yapılacak ve Sivas'ın turizm potansiyeli ele alınacak.

FOTOĞRAFLI

Uluslararası Sivas Turizm Kongresi başladı

Uluslararası Sivas Turizm Kongresi başladı

Uluslararası Sivas Turizm Kongresi başladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.