pendik escort bayan
ak

Ülkücü Öğrencilerden Konsey Seçimi Tepkisi

Kültür-Sanat 21.11.2014 - 09:12, Güncelleme: 21.11.2014 - 09:12
 

Ülkücü Öğrencilerden Konsey Seçimi Tepkisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimlerinin askıya alınmasına tepki gösteren ülkü ocakları üyesi bir grup öğrenci, Rektörlük binası önünde eylem yaptı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimlerinin askıya alınmasına tepki gösteren ülkü ocakları üyesi bir grup öğrenci, Rektörlük binası önünde eylem yaptı.   Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimi için 30 fakülte temsilcisinin katılımıyla seçim yapıldı. 3 adayın katıldığı seçimde ülkü ocakları üyesi Kerim Karasu 28, Recep Demirci ve Taha Kutlu Çevik ise 1 oy aldı. Oylama sonucuna 1'er oy alan diğer 2 aday, öğrencilere baskı yapıldığı iddiasıyla itiraz etti. Bunun üzerine Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanlığı'ndan bir heyet kente gelerek inceleme başlattı. İnceleme tamamlanana kadar seçim sonucu askıya alındı. Bu nedenle başkanlık seçimi kesin sonucu karara bağlanamadı.   Bu kararı protesto eden bazı öğrenciler Ülkü Ocakları Sivas Şube Başkanlığı'ndan gelenlerle birlikte rektörlük binasının önünde toplandı. Polis ekipleri bina önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Oylamada 28 oy alan Kerim Karasu karara tepki gösterdi. Ülkü Ocakları Sivas Şube Başkanı Turan Gazi Yalçındağ ise itirazın iktidar odaklı sonuç değiştirmeye yönelik bir girişim olduğunu iddia ederek, "Cumhuriyet Üniversitesi yiğit bozkurtların, ülkücülerin tek kalesidir. Allah'a iman etmiş yiğit bozkurtların kalesidir. Bunu bürokrasiyle arkasına bakanları, milletvekillerini almaları hiç umurumuzda değil. Burada üç, beş tane çakalın ayak oyunları ile bir şey kazanacağını zannedenler beyhude uğraşsın dursunlar" dedi.   Grupla konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz, seçimler için bir takvim belirlediklerini ve bu takvim üzerinde işleyiş devam ederken bir takım şikayetler olduğunu belirterek, incelemenin sürdüğünü ve bir karar verileceğini duyurdu.     Görüşmenin ardından grup üyeleri dağıldı. - Sivas
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimlerinin askıya alınmasına tepki gösteren ülkü ocakları üyesi bir grup öğrenci, Rektörlük binası önünde eylem yaptı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimlerinin askıya alınmasına tepki gösteren ülkü ocakları üyesi bir grup öğrenci, Rektörlük binası önünde eylem yaptı.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimi için 30 fakülte temsilcisinin katılımıyla seçim yapıldı. 3 adayın katıldığı seçimde ülkü ocakları üyesi Kerim Karasu 28, Recep Demirci ve Taha Kutlu Çevik ise 1 oy aldı. Oylama sonucuna 1'er oy alan diğer 2 aday, öğrencilere baskı yapıldığı iddiasıyla itiraz etti. Bunun üzerine Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanlığı'ndan bir heyet kente gelerek inceleme başlattı. İnceleme tamamlanana kadar seçim sonucu askıya alındı. Bu nedenle başkanlık seçimi kesin sonucu karara bağlanamadı.

 

Bu kararı protesto eden bazı öğrenciler Ülkü Ocakları Sivas Şube Başkanlığı'ndan gelenlerle birlikte rektörlük binasının önünde toplandı. Polis ekipleri bina önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Oylamada 28 oy alan Kerim Karasu karara tepki gösterdi. Ülkü Ocakları Sivas Şube Başkanı Turan Gazi Yalçındağ ise itirazın iktidar odaklı sonuç değiştirmeye yönelik bir girişim olduğunu iddia ederek, "Cumhuriyet Üniversitesi yiğit bozkurtların, ülkücülerin tek kalesidir. Allah'a iman etmiş yiğit bozkurtların kalesidir. Bunu bürokrasiyle arkasına bakanları, milletvekillerini almaları hiç umurumuzda değil. Burada üç, beş tane çakalın ayak oyunları ile bir şey kazanacağını zannedenler beyhude uğraşsın dursunlar" dedi.

 

Grupla konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz, seçimler için bir takvim belirlediklerini ve bu takvim üzerinde işleyiş devam ederken bir takım şikayetler olduğunu belirterek, incelemenin sürdüğünü ve bir karar verileceğini duyurdu.

 

 

Görüşmenin ardından grup üyeleri dağıldı. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.