pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Ulaş Etli Pidesi İçin Tescil Başvurusu Yapıldı

24.04.2018 - 10:38, Güncelleme: 24.04.2018 - 10:38
 

Ulaş Etli Pidesi İçin Tescil Başvurusu Yapıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde, etli pide çeşitleri ve Ulaş yaprak döneri için tescil başvurusu yapıldı.İlçe Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz,...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde, etli pide çeşitleri ve Ulaş yaprak döneri için tescil başvurusu yapıldı.İlçe Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patent almak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından coğrafi işaret çalışmaları kapsamında Türk Patent ve Marka kurumuna başvurduklarını aktardı.Ülkemizin her ilinde, her ilçesinde kendine özgü bir mutfak ve yemek kültürü olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:"Pek çok ilin kendine has tatları bulunuyor. Bu kültüre sahip etli pide ve yaprak dönerimiz, ilçemizle özdeşleşmiş yöresel tatların en meşhurudur. İlçemizin sembolü etli pide, ince hamuru ve kendine has metotlarla kıvamında hazırlanmış eti, domatesi, yeşil biberi ve maydanozdan oluşan iç harcıyla güzel bir lezzet. İşin sırrı ise bu lezzeti odun ateşinde gevrek, özgün ve eşsiz bir tada dönüştüren ustaların ellerinde gizli. Bunun için gerekli çalışmalara başladık."
SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde, etli pide çeşitleri ve Ulaş yaprak döneri için tescil başvurusu yapıldı.İlçe Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz,...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde, etli pide çeşitleri ve Ulaş yaprak döneri için tescil başvurusu yapıldı.

İlçe Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patent almak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından coğrafi işaret çalışmaları kapsamında Türk Patent ve Marka kurumuna başvurduklarını aktardı.

Ülkemizin her ilinde, her ilçesinde kendine özgü bir mutfak ve yemek kültürü olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Pek çok ilin kendine has tatları bulunuyor. Bu kültüre sahip etli pide ve yaprak dönerimiz, ilçemizle özdeşleşmiş yöresel tatların en meşhurudur. İlçemizin sembolü etli pide, ince hamuru ve kendine has metotlarla kıvamında hazırlanmış eti, domatesi, yeşil biberi ve maydanozdan oluşan iç harcıyla güzel bir lezzet. İşin sırrı ise bu lezzeti odun ateşinde gevrek, özgün ve eşsiz bir tada dönüştüren ustaların ellerinde gizli. Bunun için gerekli çalışmalara başladık."


Ulaş Etli Pidesi İçin Tescil Başvurusu Yapıldı

Ulaş Etli Pidesi İçin Tescil Başvurusu Yapıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.